★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Ärkeänglar och kristaller

Ärkeänglar och kristaller

Ärkeänglar och Kristaller!

Ärkeänglar har flera kopplingar till kristaller och dem kan du använda om du vill ha kontakt och vill förstärka kommunikationen mellan er, eller när du ber om hjälp. Det finns huvudkristaller som starkast förknippas med varje ärkeängel men det finns också andra som har speciella kopplingar som du kan använda beroende på vad det är du vill ha hjälp med.

Genom att använda en specifik kristall som har koppling till just den ängel du ber hjälpa dig så får du en starkare koppling till ängeln och genom att hålla i en fysisk sten så hjälper du ditt undermedvetna att lättare acceptera och ta emot den information du får.

I webbutiken har vi en kategori med namnet "Ärkeänglar". Klicka här för att se mer.

Vi går också kort igenom vilka områden de olika ärkeänglarna arbetar med. Du kan naturligtvis be vilken ärkeängel som helst om hjälp men om du till exempel känner dig vilsen och behöver hjälp med att hitta meningen med livet så är Ärkeängel Mikael en bra ängel att fråga eller om du skriver på en bok för barn och känner att du har fastnat så kan Ärkeängel Gabriel vara bra att be om hjälp.

I listan nedan har vi ställt en fråga som ger dig en liten indikation om vilken typ av hjälp kristallen kan ge dig, men gå på din magkänsla om den säger dig annat. Några av stenarna återkommer hos flera av änglarna men med lite olika innebörd. Använd dem i det syfte och med den ängel du behöver hjälp av just nu. Kom bara ihåg att änglarna bara ingriper om du ber dem göra det!

Ärkeängel Mikael Han som är som Gud.

Beskyddaren och vägledarens ängel. Mikael ger beskydd, hopp, klarhet och mod, självförtroende och man kan vända sig till honom när man är i fara och när man behöver vägledning i sitt livsändamål och klarhet i frågor.

Huvudkristall: Sugilite
Vad vill du ha hjälp med?: Stärker kontakten med änglavarelser och i synnerhet Ärkeängel Mikael och hjälper till insiktsfull visdom och healing.

Övriga kristaller

 • SafirKänner du dig förvirrad? Genom ÄÄ Mikael kan Safir hjälpa dig se de andliga sanningar du behöver för att få klarhet och bättre förståelse för verklighetens sanning.
 • Svart OnyxHar du ett mål du vill nå men möter hinder? Genom ÄÄ Mikael hjälper Svart Onyx hjälper dig hålla fokus och att identifiera distraktioner så du kan släppa dem och komma vidare.
 • Klar Kvarts: Vad är det du missar? Klar kvarts ger klarhet och hjälper dig se den större bilden och helheten. Den hjälper dig hålla fokus.
 • Lapis LazuliLyssnar du till in inre röst? Släpp stressen i ditt liv och alla hinder som orsakar din frustration och låt änglarna visa dig väg.
 • BärnstenHar du släppt det som inte längre tjänar dig? Bärnsten ger styrka och passion och ökar medial förmåga och hjälper dig släppa dina tvivel och din ångest.
 • Guldtopas (Imperial topas): På vilket sätt är du tillräcklig? Guldtopas ger styrka och hindrar utmattning och uppgivenhet. Den främjar alla former för överflöd och kan användas vid astralresor.

Ärkeängel Rafael - Guds helare (Han som läker)

Den fysiska läkningens ängel. Rafael hjälper till helande av djur och människor, guidar healers, skyddar de som reser och hjälper dig komma närmare din själsfrände.

Huvudkristall: Smaragd
Vad/vem söker du?: Rafael hjälper dig genom smaragden att hitta det eller den du söker. Be Rafael hjälpa dig genom kristallen.

Övriga kristaller

 • MoldavitÄr ditt hjärta öppet för kärlek och inre frid? Moldavit hjälper dig öppna ditt hjärta för andra och att se saker ur andra perspektiv och att känna platonisk kärlek.
 • Grön Kalcit: Omger du dig med rätt människor? Rafael och grön kalcit hjälper dig som kämpar med vänskaps- och kärleksförhållanden och att se saker ur andra perspektiv.
 • MalakitVilka mönster i ditt liv upprepar sig? Hjälper dig se de livsläxor du behöver lära dig för att knyta starkare band till din omgivning och att kunna släppa de som inte längre behövs.
 • Grön turmalin: Drar du till dig rätt personer? Genom Rafael hjälper grön turmalin dig avslöja dina sanna vänner och att se vilka du verkligen vill ha i ditt liv.
 • CitrinHur för jag in glädjen i mitt liv? Genom Citrin hjälper Rafael dig att visualisera det du önskar och att manifestera det i ditt liv.
 • Grön Aventurin: Vad behöver du bearbeta för att komma vidare? Grön aventurin hjälper dig se vad du behöver för att kunna komma förbi de hinder du har idag för att nå det du önskar. Rafael hjälper dig med det.
 • Gul KalcitHar du förlorat glädjen i ditt liv? Gul kalcit hjälper dig hitta tillbaka till glädjen och genom att be Rafael om hjälp kan du få tillbaka livsglädjen igen.

Ärkeängel Gabriel - Gud är min styrka

Kommunikationens och barnens ängel. Hjälper de som kommunicerar via skrift. Författare, lärare och de som arbetar med barn har stor hjälp av Gabriel. Gabriel hjälper också vid graviditeter och adoptioner.

Huvudkristall: Koppar
Omge dig med moderlig kärlek: Koppar är en ledare som länkar moder jords kärleksfulla energi till Gabriels moderliga omtanke. Be Gabriel hjälpa dig när det gäller barn.

Övriga kristaller

 • Dolomit: Har du något du vill förmedla? Hjälper inspirationen att flöda och att uttrycka det du vill förmedla.
 • Ammonit: Går du runt i cirklar? Hjälper dig finna de svar som finns i ditt inre och att släppa upprepade mönster.
 • HerkimerdiamantMinns du dina drömmar? Drömmar kan bära med sig viktiga budskap som hjälper dig lösa ett problem eller en livssituation. Herkimerdiamant hjälper dig minnas dem när du vaknat.
 • SkolecitFörsöker du hinna allt på samma gång? Hjälper dig sortera information och det du vill förmedla så att inte allt kommer på samma gång i en enda stor röra.
 • MånstenHar du besvär kopplade till kvinnokroppen eller är du gravid? Månsten stärker kroppen och hjälper i fertilitets- och graviditetsbesvär men också vid önskemål om utkomsten. Be Gabriel hjälpa dig om du behöver hjälp med kvinnorelaterade frågor.
 • AkvamarinFår du panikattacker? Genom Gabriel hjälper akvamarin dig att behålla lugnet och att verbalt uttrycka det du känner och vill förmedla.
 • SelenitFörstärk din änglakommunikation! Selenit ger dig en stark kontakt med änglar och andliga väsen och i synnerhet med ÄÄ Gabriel. Använd denna när du önskar ett djupare samtal med Gabriel.

Ärkeängel Uriel - Guds ljus (Gud är ljus)

Problemlösarens ängel som skänker ljus över svåra situationer. Hjälper till intellektuell förståelse, insikter, idéer, skrivande och tal. Hjälper studenter.

Huvudkristall: Bärnsten
Låt inspirationen flöda!: Genom bärnstenen kan Uriel hjälpa dig stråla i din fulla potential! Be Uriel hjälpa dig genom stenen.

Övriga kristaller

 • RutilkvartsÄr du redo att gå framåt med ditt liv? Hjälper dig sätta saker i rullning, träffa rätt människor och dra till dig rätt tillfällen.
 • Sugilit: Har du fastnat i ditt tankemönster? Sugilit hjälper dig släppa gamla tankemönster och att bejaka nya idéer och lösningar så du kan komma framåt.
 • CelestinUppfattar du änglarnas budskap? Hjälper dig lägga märke till och uppfatta de budskap som änglarna sänder dig för att vägleda dig i rätt riktning.
 • Morganit: Är du redo att omfamna allt det fantastiska som väntar dig? Hjälper dig fatta beslut här och nu och att lösa de hinder som dyker upp på vägen.
 • TigerögaBehöver du hjälp att ta dig ur en svår situation? Genom tigeröga hjälper Uriel dig att komma ur svåra problem som hindrar din utveckling och som hindrar dig från att komma vidare.
 • HematitRusar världen snabbare än du hinner med? Hematit hjälper dig jorda dig och varva ner och lindra stressen du känner över allt du försöker hinna med. Uriel hjälper dig slappna av och se vad som verkligen är nödvändigt.
 • ObsidianKänner du dig omringad av negativa människor? Obsidian jordar och hjälper dig stå orubblig när världen stormar runtom dig. Uriel hjälper dig avskärma och filtrera.

Ärkeängel Chamuel - Han som ser Gud

Missförståndens, relationernas och samförståndens ängel. Hjälper till universell och personlig fred och att hitta det du söker.

Huvudkristall: Fluorit
Hela din aura: Fluorit stärker och läker auran och alla dess energifält, be Chamuel om hjälp i frågor genom kristallen.

Övriga kristaller

 • Rosa turmalin: Är du självkritisk? Genom rosa turmalin hjälper Chamuel dig att se destruktiva självkritiska tankar och hjälper dig att älska dig själv precis som du är.
 • DanburitÄr du fokuserad på kärlek? Hjälper dig att skapa glädje och harmoni och att släppa in kärlek i ditt liv genom Chamuel.
 • Vattenmelonturmalin: Behöver du mer uppmärksamhet och ömhet? Hjälper dig ta bättre hand om dig själv och att genom Chamuels guidning behandla dig själv på samma sätt som du vill att andra ska behandla dig.
 • Själsfrände-kvartskristall: Är du redo för kärlek? Be Chamuel hjälpa dig vårda dina relationer och låt kristallen förändra ditt tänk från ”jag” till ”vi”.
 • Röd jaspis: Krigar du för din sak? Genom Chamuel och röd jaspis får du bättre förståelse för helheten i det som är viktigt för dig och kan på så sätt hitta en kompromiss om nödvändigt.
 • HeliotropBehöver du mod och styrka? Chamuel tillsammans med Heliotrop ger dig det mod och den styrka du behöver för att uppnå det du behöver ha hjälp med.
 • KarneolKänner du att du lever någon annans liv? Karneol hjälper dig stanna upp och att kämpa för det du vill och att ha modet att säga ifrån till de som styr dig. Chamuel hjälper dig på vägen.

Ärkeängel Ariel - Guds Lejon eller Lejoninna

Djurens, naturens och miljöns ängel. Ariel kommer med god hälsa och vitalitet. Hjälper dig kontakta och bli ett med naturen, djur och alla andra naturväsen. Hjälper dig som arbetar med miljöfrågor, djur och natur.

Huvudkristall: Rosenkvarts
Sprid din kärlek!: Ariel och rosenkvarts hjälper dig balansera ditt hjärtchakra och att hantera den kärlek du känner till din nästa.

Övriga kristaller

 • Leopard- och dalmatinerjaspisArbetar du för djurens bästa? Både leopardjaspis och dalmatinerjaspis hjälper dig i djurrättsfrågor och hälsa genom Ariel och ger styrka, lugn och hälsa till både djur och människa.
 • ApatitBehöver du stöd med ett projekt? Apatit hjälper dig iscensätta idéer och att utveckla nya projekt. Be Ariel stötta dig genom apatiten för att nå bästa resultat.
 • Moss- och trädagat: Håll fast vid kärnfrågan! Genom Ariel så hjälper dig både mossagat och trädagat att hålla fast vid kärnfrågan i miljö och djurfrågor.
 • IslandsspatKänner du till dina styrkor? Hjälper dig blomma ut i din fulla potential och att förverkliga dina drömmars mål tillsammans med Ariel.
 • RubinKänner du dig överväldigande trött? Med Ariels assistans hjälper rubin dig att ta ett steg tillbaka och se över vad du behöver göra för att återfå hälsa och vitalitet.
 • SolstenTrillar du ner i svarta hål ibland? Solsten hjälper dig resa dig igen och låta din inre kraft blomma ut så att du kan nå din fulla potential med Ariels hjälp.
 • OxögaBehöver du motivation? Genom Ariel hjälper den dig hitta passionen och se kärlek i dina handlingar och att förstå vikten av handlingskraft.

Ärkeängel Metatron - Han som är närvarande

Beskyddarens och hjälparens ängel. Hjälper dig med tidshantering och är ett stöd för känsliga personer och indigobarn.

Huvudkristall: Vattenmelonturmalin
Samla dina tankar!: Genom vattenmelonturmalin hjälper Metatron dig att samla dina tankar och att återfå lugnet och kontrollen. Be honom om hjälp!

Övriga kristaller

SardonyxPåverkas du av andras känslotillstånd? Sardonyx och Metatron hjälper dig avskärma dig och att hantera den hjälplöshet du kan känna inför andras svårigheter och att hjälpa utan att dräneras.

Mahognyobsidian: Känner du dig begränsad, har du tidsnöd? Mahognyobsidian hjälper dig släppa dina inre ”väggar” och att frigöra dig från dina egna begränsningar. Be Metatron hjälpa dig genom kristallen.

Röd/orange aventurinÄr du överkänslig? Genom röd och orange aventurin hjälper Metatron dig hantera händelser i vardagen som triggar din känsliga natur.

Ärkeängel Sandalphron - Broder (Bröder tillsammans)

Musikens och besvarade böners ängel. Hjälper till att förmedla böner mellan Gud och människor och ger vägledning och musikalisk guidning.

Huvudkristall: Turkos
Hur kan jag hjälpa dig?: Turkos är starkt kopplat till Sandalphron och hjälper dig med de frågor du önskar få hjälp med.

Övriga kristaller

 • Samtliga kalciterVad behöver du? Kalciter oavsett färg är positiva och hjälpande stenar som hjälper dig förstå att alla tillstånd är tillfälliga och överkomliga. Be Sandalphron hjälpa dig genom den kalcit som du känner dig dragen till.
 • Elestialkvarts: Är du redo att släppa dina blockeringar? Elestialkvarts hjälper dig se och förstå ditt värde och dina talanger. Den hjälper dig komma förbi de blockeringar du har.
 • TektitHar du märkt att oväntade möjligheter dyker upp? Genom Sandalphron hjälper tektit dig förstå de lärdomar du behöver se för att blomma ut i din fulla potential.
 • Andalusit: Söker du en djupare andlig kontakt? Andalusit hjälper dig kommunicera med omvärlden och att uppfatta trädens, växternas och naturens budskap genom Sandalphron.
 • Påfågelkoppar: Är du synkroniserad med ditt fantastiska jag? Påfågelkoppar hjälper dig med Sandalphrons assistans att föra in glädjen i ditt liv och att se källan till de utmaningar som kommer.

Ärkeängel Azrael - Han som hjälper Gud eller Han som Gud hjälper.

Dödens och ljusbärarnas ängel som hjälper andliga ledare att förmedla sitt budskap. Hjälper själar att gå över till andra sidan och de som hjälper de sörjande.

Huvudkristall: Gul Kalcit
Stärker din aura!: Azrael och gul kalcit i kombination ger dig mod, styrka och självförtroende.

Övriga kristaller

 • AmetistBehöver du en bättre miljö/omgivning? Ametist höjer vibrationsfrekvensen i omgivningen och ger en helande miljö till alla som vistas där. Be Azrael om hjälp i dina frågor genom ametisten.
 • Lila fluoritStärker din aura och högre medvetande. Stabiliserar ditt energifält och stärker din aura så att du med trygghet och säkerhet kan förmedla dina budskap.

Ärkeängel Jophiel - Guds skönhet

Skönhetens och kreativitetens ängel. Hjälper dig att uppskatta skönheten runtom dig och konstnärer att uttrycka sig. Hjälper de som behöver att rensa bort distraktioner.

Huvudkristall: Rubellit (röd turmalin)
Älska dig själv!: Rubellit påminner dig om att älska dig själv precis som allting omkring dig. Äkta skönhet börjar i kärleken som finns inom dig och Jophiel hjälper dig att se och använda kärleken på rätt sätt.

Övriga kristaller

 • Blå kalcedon: Söker du inspiration? Blå kalcedon hjälper dig släppa världslig aktivitet så att du kan stiga in i änglarnas sfär och högre frekvenser.
 • KoboltkalcitSöker du kärlek och euforiska känslor? Koboltkalcit hjälper dig bejaka skönheten inom dig och att förmedla den till världen.
 • Guldtopas (Imperial topas): Behöver du återerövra din personliga kraft? Gyllene topas hjälper dig bejaka dina talanger, din kreativitet och att se ditt fantastiska jag och din gränslöshet.
 • Spiralite fossil: Är du redo att utforska ditt undermedvetna? Spiralite hjälper dig att förstå dina drömmar och visioner och fungerar som trampstenar in i framtiden.

Ärkeängel Haniel - Guds salighet

Uppvaknandets, harmonins, salighetens och den fria viljans ängel. Hjälper till tillit av spirituella förmågor, klarseende och intuition. Hjälper vid fysiska och psykiska hälsofrågor, i synnerhet kvinnliga besvär.

Huvudkristall: Månsten
Hur kan jag hjälpa dig?: Kalla på Haniels hjälp genom månkristallen och få hjälp med disharmonin i en kärnfråga eller i ditt liv.

Övriga kristaller

 • RosenkvartsÖppna ditt hjärta. Genom rosenkvarts hjälper Haniel dig att öppna ditt hjärta och att känna tillit igen.
 • ManganokalcitSe skönheten i livet! Hjälper dig lägga märke till skönheten och harmonin som finns i allt runtom dig och stärker din intuition.
 • KrysoprasBehöver du hjälp med honmonbalansen? Krysopras hjälper dig genom hormonella besvär och att acceptera saker för vad de är.

Ärkeängel Raziel - Guds hemligheter

Drömmarnas och universums hemligheters ängel som hjälper tyda dina drömmar och att minnas healing från urminnes tider.

Huvudkristall: Klar kvarts
Se bortom det uppenbara: Genom klar kvarts kristall hjälper Raziel dig att se, tolka och tyda allt som kommer till dig.

Övriga kristaller

 • Pietersite: Är du medveten om allt som händer runtom dig? Hjälper dig som behöver tid för reflektion och att se saker som de verkligen är istället för det du tror att de är.
 • Dumortierit: Söker du inre frid? Hjälper dig höra änglarnas guidning och att öka din andliga medvetenhet.
 • CharoitHar du tappat greppet om ditt liv? Hjälper dig att återta kontrollen över ditt liv och förändra det som är nödvändigt genom himmelsk vägledning.
 • AzuritVill du förstärka din intuition? Hjälper dig aktivera ditt tredje öga och att se bortom vad ögat ser. Hjälper dig uppfatta meddelanden från urminnes tider.
 • Peridot: Behöver du bearbeta traumatiska händelser? Genom att använda peridot kan Raziel hjälpa dig minnas och tyda traumatiska händelser ur ditt förflutna och från tidigare liv.
 • ApachetårBehöver du förlåta tidigare händelser? Apachetår hjälper dig att minnas och att komma till försoning med händelser som påverkat ditt liv. Raziel visar händelserna ur ett annat perspektiv så att du kan förlåta och gå vidare.
 • Aqua Aura kvartsBehöver du avslöja sanningen? Genom Aqua Aura kvarts hjälper Raziel dig avslöja sanningar som finns inom dig och att kommunicera dessa.

Ärkeängel Raguel - Guds vänner

Rättvisans och harmonins ängel. Hjälper till klarhet i konflikter och missförstånd så att harmoni och balans kan råda. Hjälper att knyta nya vänskapsband.

Huvudkristall: Akvamarin
Klar och tydlig kommunikation!: Akvamarinen hjälper dig att uttrycka dig med tydlighet och övertygelse. Be Raguel att hjälpa dig i en specifik fråga genom kristallen.

Övriga kristaller

 • SnökvartsHitta balansen! Genom snökvarts hjälper Raguel dig att hitta balansen i en fråga och att släppa offerroller.
 • MånstenÄr du dig själv? För att få balans behöver du vara tydlig med vem du är och vad du står för. Månsten hjälper dig hitta din inre kärna och att våga stå för det.

Ärkeängel Jeremiel (Remiel) - Guds nåd

Förlåtandets och kommunikationens ängel. Hjälper till känslomässig läkning och att förlåta. Hjälper att utforma det liv man önskar.

Huvudkristall: Ametist
Vad behöver du läka?: Be Jeremiel hjälpa dig genom ametistens fantastiska energi med det du behöver läka och att forma det liv du önskar.

Ärkeängel Zadkiel - Guds rättfärdighet

Passionens, empatins och förlåtandets ängel. Inspirerar till kärlek och ovillkorlig vänlighet. Hjälper studenter att minnas fakta, helar smärtfulla minnen och ger konsten att förlåta.

Huvudkristall: Lapis Lazuli
Var behöver du rättvisa: Lapis Lazuli är en ”kungasten” som ger en känsla av värdighet. Använd stenen med Zadkiels hjälp för att förlåta orättvisor och komma vidare.

Övriga kristaller

 • Girasol kvarts: Speglar din omgivning dina tankar och känslor? Hjälper dig uppfatta de meddelanden som återspeglar dig genom din omgivning och hjälper dig till ett bättre självmedvetande och personlig tillväxt.
 • AmetistÄr du redo att förändra ditt liv? Hjälper dig till dagliga insikter och starkare intuitivt vetande och kraft att förändra ditt liv genom andlig vägledning.
 • Koppar: Har du svårt att hålla fokus? Hjälper dig hitta passionen i det du gör och att leva dig in i det du gör för stunden.
 • Blå Bandagat: Behöver du stanna upp? När man kämpar för sin sak kan man ibland behöva stanna upp en stund för att få en överblick. Blå bandagat hjälper dig med detta.
 • Blå KalcedonSe helheten! Precis som blå bandagat så hjälper blå kalcedon till reflektion och eftertanke.

"Kom ihåg att änglarna bara ingriper om du ber dem göra det!

Så här använder du kristallerna: 

Välj ut vilken ängel du vill ha kontakt med och välj sedan ut en eller två av de kristaller som passar just den fråga du vill ha hjälp med.

Sätt dig på en lugn plats, gärna en meditationshörna eller en annan sakral (andlig, helig) plats i ditt hem och håll kristallen över ditt hjärta. Kalla på den ängel du vill ha kontakt med och be denne hjälpa dig med det du vill ha hjälp med.

Ibland behöver man ha en dialog med ängeln, sitt då kvar och försök lyssna på vad som sägs på de frågor du har. När du känner att du har fått kontakt så tacka för hjälpen och bär kristallen på dig en tid framöver beroende på vad det är du har bett om. tills du känner att du fått respons.

Ibland får man svar direkt och ibland kan det dröja några dagar men också flera veckor/månader. Sätt dig då och då och kommunicera med ängeln om din sak.

När du har fått den hjälp du bett om så kan du tacka ängeln och kristallen varpå du renar kristallen (läs här hur du renar). Låt sedan kristallen få vila på ditt altare eller ett annat ställe med fin energi tills du behöver den till annat.

Lycka till!

okt. 21, 2022

Hej,

Min undran är vilken eller vilka som är min skyddsängel. Det var en händelse ungefär november/december 2013 som fick mig att börja fundera. Är övertygad att det den dagen var någon som var där och hjälpte mig och som gjorde att jag fortfarande finns i livet.
Läste i annan kommentar att personen skulle sätta sig ner och fråga änglarna. Hur vet man att dom svarar?
Får man alltid svar? Vilka änglar ska man ställa frågan till?

Lina
apr. 22, 2022

Hej Joline, Sätt dig en stund och fråga änglarna så får du svar <3 /Gitte

Kristallakademin/Gitte
mars 24, 2022

Hej jag skulle gärna vilja veta hur jag kan ta reda på vilka mina skyddsänglar och släktingar som finns med mig i livet och kan hjälpa mig med vägledning och visdom. Jag skulle vilja lära mig om vilka dom är för att lära känna dom och be att tacka för all hjälp jag får. Hälsningar Joline

Joline

Lämna en kommentar