Häxapoteket

Svartpeppar

Svartpeppar sägs ha kraften att avvärja negativ energi och skydda mot oönskade influenser. En vanlig metod är att strö svartpeppar runt hemmet eller placera det i påsar under sängen eller i fönsterluckor för att skapa en skyddande barriär.

Läs mer

Frankincense

Frankincense i eterisk olja destilleras från kådan och sägs vara en av de värdefullaste oljorna inom aromaterapi. Oljan har bland annat använts genom årtusenden för dess djupt avslappnade doft och är även en av de äldsta eteriska oljorna. Oljan tros haft en viktig roll både religiöst och medicinskt.

Läs mer

Ylang Ylang

Ylang ylang är ett tropiskt träd med stora blommor i rosa, lila och gult. Trädet kan bli upp till 20 meter högt och sägs bära på såväl magiska som medicinska fördelar. Bland annat framställs eterisk olja av blommorna och där blommorna traditionellt använts och används än idag, i kosmetik, hudvård och vid olika hudåkommor och för att bekämpa infektioner. Den eteriska oljan har en unik, varm, söt och kryddig blomdoft som sägs vara ett afrodisiakum som kan verka lusthöjande och anses vara bra vid ilska, frustration och irritation. Oljan lär även vara balanserande och antiseptisk.

Läs mer

Mandarin

Mandarin även kallad småcitrus är en söt och mindre citrusfrukt. Idag odlas mandariner främst i Kina, Spanien och Brasilien, och i Kina förekommer en äldre traditionen med att dekorera hem och trädgårdar med mandariner och ge bort dem som gåvor till nära och kära under det kinesiska nyåret. Mandariner innehåller bland annat C-, B-, och A-vitamin, fiber, kalium samt karotenoider, vilket gör att de förekommer inom både kinesisk läkekonst och inom folkmedicin runt om i världen.

Läs mer

Epsomsalt

Epsomsalt är naturligt rikt på magnesium och förekommer ofta i olika badsalt, body scrubs och ansiktsmasker. Detta eftersom huden kan ta upp magnesium från epsomsaltet och har flera fina och medicinska fördelar. Det finns flertalet böcker om epsomsaltets helande användningsområde för såväl invärtes som för utvärtes bruk för den som vill kika lite extra.

Läs mer

Himalayasalt

Rosa himalayasalt lär vara ett fint och helande salt. Saltet sägs absorbera och neutralisera negativa energier, gifter, allergener och irriterande ämnen i din miljö. Saltet får sin rosa färg från järn som i sin tur sägs vara en kraftfull och vårdande ingrediens. Rosa himalayasalt har liknande egenskaper som rosenkvarts kristallen och lär vara en utmärkt saltkristall för kärlek och specifikt självkärlek.

Läs mer

Bergamott

Bergamott är en härlig och glädjande citrusfrukt som bland annat sägs locka till sig rikedom och överflöd. Exempelvis kan du strö torkad bergamott-skal eller droppa några droppar av dess olja/saft i din plånbok eller i magiska ritualer och spells för dess överflöd- och rikedomskraft.

Läs mer

Citronmeliss

Denna underbara ört och växt har i århundraden varit väl respekterad som en medicinalväxt. De har och lär än idag vara uppskattade för sina fina lugnande effekter och kallades till och med för "livselixiret" av olika örtläkare förr.

Läs mer

Hibiskus

Hibiskusblommor förknippas ofta med kärlek och sägs vara ett kraftfullt afrodisiakum. I mer naturmedicinska eller vardagliga sammanhang (utanför magin) används hibiskusblommor i både hår- och kroppsvård, i te och för till exempelvis att färga kläder. Blommorna har en charmig, livfull röd nyans.

Läs mer

Red Moon Äpple

Äpple, även kallad häxans frukt, har en lång och magisk historia som sägs går tillbaka tusentals år i tiden. Denna magiska frukt kallas ofta häxans frukt på grund av att dess frön liknar en 5- uddig stjärna (när de delats på mitten). Äpplet lär ha värderats högt och sedan kommit ha en väldigt framträdande roll i flertalet myter runt om i världen. 

Läs mer

Grapefrukt

Grapefrukt lär vara renande av såväl ting som den fysiska och mentala kroppen, ande och aura. De sägs hjälpa till att släppa eventuell förvirring och mentalt tjatter. Att rensa bort det mentala tjattret kan göra oss mer mottagliga för vår intuitiva krafter och inre röst.

Läs mer

Dödahavssalt

Dödahavssalt är ett salt som utvinns genom naturlig avdunstning. Det är ett mjukgörande salt som är känd runt om i världen och används i olika hudvårdsbehandlingar och hälsobad. Just dödahavssalt sägs ha en avslappnande verkan på kroppen och kan lindra olika former av hudbesvär, detta då salt ofta har mineralämnen som verkar avgiftande och renande.

Läs mer