Häxapoteket

Epsomsalt

Epsomsalt

Epsomsalt är naturligt rikt på magnesium och förekommer ofta i olika badsalt, body scrubs och ansiktsmasker. Detta eftersom huden kan ta upp magnesium från epsomsaltet och har flera fina och medicinska fördelar. Det finns flertalet böcker om epsomsaltets helande användningsområde för såväl invärtes som för utvärtes bruk för den som vill kika lite extra.

Magiskt kan saltet användas för rening, detox, ritualbad, spells, kärlek, rikedom och välstånd. Saltet sägs också kunna bryta otur och jinxes. 

Epsomsalt har använts i uråldriga ritualer främst i bad för att detoxa sinnet, anden och kroppen. I bad kan saltet användas för självvård för att kunna slappna av, minska muskelsmärta, mjuka upp huden och för att detoxa kroppen och sinnet. Saltet kan även blandas med medicinalväxter och blommor som sägs öka saltet och såväl andra ingrediensers helande egenskaper. Till exempel lär saltet kunna kombineras med örter för att stötta och lugna PMS, huvudvärk, muskelsmärta och minska ångest och stress. 

Läs mer

Himalayasalt

Himalayasalt

Rosa himalayasalt lär vara ett fint och helande salt. Saltet sägs absorbera och neutralisera negativa energier, gifter, allergener och irriterande ämnen i din miljö. Saltet får sin rosa färg från järn som i sin tur sägs vara en kraftfull och vårdande ingrediens. Rosa himalayasalt har liknande egenskaper som rosenkvarts kristallen och lär vara en utmärkt saltkristall för kärlek och specifikt självkärlek. Såsom att påminna och få dig att ta till dig saker som självkärlek kan innebära - finna mening, leva en hälsosammare livsstil, ta tid för personlig reflektion och lära sig säga nej. Saltet sägs dessutom ha en mjuk och lugnande energi.

Det är ett underbart energiverktyg att ha i sitt egna häxapotek för att avgifta och rena ditt utrymme. Kan tillsättas i bad för att använda dess fördelar att rengöra aura och befria din kropp från negativ energi. Magiskt kan saltet bland annat användas för rening, healing, överflöd, månmagi och olika ritualer. Specifika magiska användningsområde sägs vara attraktion, kärlek, romantik och vänskap. 

Läs mer

Bergamott

Bergamott

Bergamott är en härlig och glädjande citrusfrukt som bland annat sägs locka till sig rikedom och överflöd. Exempelvis kan du strö torkad bergamott-skal eller droppa några droppar av dess olja/saft i din plånbok eller i magiska ritualer och spells för dess överflöd- och rikedomskraft. I olika former av pengaattraktioner eller lyckoförtrollningar kan du skapa din egen rökelse av bergamott och andra “rikedoms-dragande örter” och bränna. Du kan även göra din egen spell bag eller magipåse. Andligt sägs bergamott förbättra balansen i ditt liv och kan hjälpa dig när du känner dig spridd och mentalt tung. 

Bergamott tros även fungera utmärkt för styrka och skydd samt vara effektiv för att främja glädje. Under kriser, panikattacker och känslomässiga påfrestningar sägs bergamott stötta och återställa, så du kan få lugn och balans igen. Frukten lär därav kunna användas för ångest- och stresslindring, nedstämdhet och sömnbesvär. Ta gärna till vara på dina frukters skal, ofta finns det en eller flera magiska användningsområde för dem. 

Läs mer

Citronmeliss

Citronmeliss (Melissa officinalis)

Denna underbara ört och växt har i århundraden varit väl respekterad som en medicinalväxt. De har och lär än idag vara uppskattade för sina fina lugnande effekter och kallades till och med för "livselixiret" av olika örtläkare förr.

Citronmeliss, även känd som Melissa officinalis, sägs ha magiska egenskaper som inkluderar bland annat kärlek, framgång och helande. Varje ört och växt som får namnet "officinalis" anses ha betydande medicinska fördelar och där citronmeliss sägs vara en äldre helande ört, som har använts medicinskt i över 2000 år. Idag förekommer citronmeliss ofta i örtträdgårdar och i te. De planteras ofta som en insektsvänlig växt för att uppmuntra pollinering av andra växter eftersom speciellt bin och fjärilar gillar citronmeliss.

Magiskt lär citronmeliss kunna användas i ritualer, spells, spell bags och amuletter specifikt för kärlek och healing. Örten kan även användas för välstånd, kraft, lycka, andlighet, rening och för att manifestera. Det sägs att om du skulle hänga upp citronmeliss i hemmet - att dess magiska energi kan säkerställa att du alltid väljer rätt väg att gå, samtidigt som du lär bjuda in kärlek till ditt hem och liv.

Läs mer

Hibiskus

Hibiskus (Hibiscus sabdariffa)

Hibiskusblommor förknippas ofta med kärlek och sägs vara ett kraftfullt afrodisiakum. I mer naturmedicinska eller vardagliga sammanhang (utanför magin) används hibiskusblommor i både hår- och kroppsvård, i te och för till exempelvis att färga kläder. Blommorna har en charmig, livfull röd nyans. De lär vara en mycket uttrycksfull ört som utstrålar positivitet genom sin livfulla färg och underbara egenskaper. De kan framstå som en mild blomma men tros bära på eldiga känslor och energier av kärlek och passion.

Magiskt lär hibiskusblommor bjuda in till kärlek, underlätta profetiska drömmar, ge välbefinnande och ha helande och renande egenskaper. Att bära en liten tygpåse med torkade hibiskusblommor sägs bland annat kunna locka din själsfrände. Hibiskusblommor kan vara väl användbar i häxans skafferi och apotek.

Läs mer

Red Moon Äpple

Red Moon Äpple

Äpple, även kallad häxans frukt, har en lång och magisk historia som sägs går tillbaka tusentals år i tiden. Denna magiska frukt kallas ofta häxans frukt på grund av att dess frön liknar en 5- uddig stjärna (när de delats på mitten). Äpplet lär ha värderats högt och sedan kommit ha en väldigt framträdande roll i flertalet myter runt om i världen. Ofta förknippas dessa folksagor med magi, död, kunskap, kärlek och odödlighet. På grund av dess koppling till döden pryds ofta altare med äpple, ofta kopplat till Samhain inspirerat altare. Äpplen har också begravs som gåvor till de döda så de har något att äta under de vintermånaderna. Cider av äpple kallas ibland för häxansbrygd (Witch’s Brew) och även denna kan placeras på altare eller hällas på marken. I samma anda äts och plockas äpplen på hösten och kring Halloween. Just Red Moon äpplen har ett rött pigment och fruktkött och är väldigt rikt på antioxidanter. 

Magiskt har äpplen flera användningsområde och egenskaper. De lär bland annat kunna användas i flertalet kärleks- och fertilitetsbesvärjelser. Som exempel kan äppelblommor och torkat äpple placeras i spell bags, rökelser och brygder för att öka styrkan på besvärjelserna. 

Rött äpple sägs också öppna för dold kunskap, portar till mysterier och ge kärlek och healing. De kopplas också magiskt till odödlighet, fertilitet, spådom, välstånd och trädgårdsmagi.

Läs mer

Grapefrukt

Grapefrukt

Grapefrukt lär vara renande av såväl ting som den fysiska och mentala kroppen, ande och aura. De sägs hjälpa till att släppa eventuell förvirring och mentalt tjatter. Att rensa bort det mentala tjattret kan göra oss mer mottagliga för vår intuitiva krafter och inre röst. Grapefruktens kraft sägs utifrån detta kunna återställa vår kraft och där vi kan få möjligheter att göra anspråk på vårt andliga syfte. De lär också uppmuntra till positiva relationer till ens fysiska kropp och ge kärlek, tolerans och acceptans. I aromatisk form tros grapefrukt stötta våra känslor och öppna upp för självkärlek till oss själva - att vi behöver älska, visa tacksamhet och hedra våra magiska och fina kroppar och rikta kärlek till denna kropp.

Citrusfrukter såsom citron, apelsin, grapefrukt och lime sägs även ha kraftfulla, hälsofrämjande egenskaper. Magiskt lär de bland annat lindra ångest och stress och bringa glädje.

Grapefrukt kopplas till andlig praktik med natur i fokus, symboliserar rensning och rening, förnyelse, helande och lär bära på solens energi.

Läs mer

Dödahavssalt

Dödahavssalt

Dödahavssalt är ett salt som utvinns genom naturlig avdunstning. Det är ett mjukgörande salt som är känd runt om i världen och används i olika hudvårdsbehandlingar och hälsobad. Just dödahavssalt sägs ha en avslappnande verkan på kroppen och kan lindra olika former av hudbesvär, detta då salt ofta har mineralämnen som verkar avgiftande och renande.

Magiskt har salt används i flera århundraden tillbaka i tiden för beskydd och rening samt för att de sägs absorbera negativa energier. Genom att kombinera saltet med skyddande örter kan det användas för att avvärja all den energi som du inte vill låta ha åtkomst till ditt hem såväl från andar, negativa energier och andra människors energier.

Läs mer

Citron

Citron 

Citroner lär vara heliga för månmagi och kan ge solens uppfriskande närvaro genom dess ljusgula och underbara färg. Dessutom lär de associeras med solar plexus chakrat. Citron sägs användas för att fira mångudar men kan också användas som ett element till sommarcermonier och ritualer.

Magiskt kan citronskal placeras i örtblandningar, läggas i bad eller dusch för renande och andliga ritualer och placeras på altare för sol ritualer och magiska besvärjelser som förknippas med solens energier. Precis som andra citrusfrukter kan citronens doft ge upplyftande känslor och glädje. Citron lär även fungera bra för kärleksmagi och kan till exempel blandas med andra örter i mojo bags, witchy bags och spell bags.

Citronskal tros absorbera och bryta negativa trollformler som kan ha riktats mot dig och kan även användas som skydd i spells eller små häxflaskor. Citron förknippas och kan även användas i besvärjelser för överflöd, kreativitet, lycka, rening och trohet. 

Läs mer

Apelsin

Apelsin

Apelsin sägs ha en härlig och upplyftande energi. Apelsin kopplas till solens energi och elementet eld. De kan lyfta våra känslor och precis som solen ge värme till våra kroppar och vår själ.

Magiskt symboliserar apelsin lycka, rikedom och fertilitet och kan används för dess magiska krafter inom spådom, spells och ritualer för fertilitet, kärlek, tur, välstånd och klarhet. Med dess upplyftande och energigivande energi kan den inspirera till glädje och fina relationer. Det sägs att om man ger apelsiner till sina vänner och nära och kära att detta är ett starkt uttryck för kärlek som kan ge täta och fina band till varandra.

Läs mer

Svart salt

Svart salt

Svart salt som är en blandning av salt och andra torkade och brända ingredienser, används främst inom skyddsmagi. Svart salt kan användas som ett magiskt redskap för flera olika användningsområden. Bland annat kan det användas i magi påsar för att skydda mot mardrömmar och oönskade varelser och strös vid ingångar för att hålla undan ondska och återspegla svartsjuka. Svart salt kan också förvaras i en liten skål eller påse att ha tillgänglig i hemmet eller på sin arbetsplats för att avleda skvaller, mobbare och oförskämda kollegor. Dessutom lär det svarta saltet kunna hjälpa till i olika ritualer för att tillkalla andar och förfäder. Saltet kan även strös över olika föremål då detta sägs avvärja eventuella dåliga minnen eller energier från objekt som kan hålla dig fast i det förflutna.

Färgen på saltet kan variera från ljust grått till svart. Dock sägs inte färgen ha speciellt stor betydelse utan det lär vara själva blandningen i sig som är extra kraftfull. Svart salt lär specifikt kunna absorbera negativa energier och vara starkt frånstötande.

Då svart salt sägs absorbera negativ energi bör det gärna röras runt i eller t o m bytas ut allt efterhand. Vid omrörning i saltet rekommenderar vi att du tänker renande intentioner och rör om varsamt och långsamt. Saltet kan även renas av dessa negativa energier med hjälp av att jorda burken med salt direkt i jorden. Tips på att byta ut saltet, att få bort den negativa energin den kan ha absorberat, är att strö delar av saltet i vinden (bort ifrån dig) eller lägga delar av saltet i ett rinnande vattendrag.

Läs mer

Rosmarin

Rosmarin (Rosmarinus officinalis)

Rosmarin är en ätbar ört och kryddväxt som kan användas både för invärtes och utvärtes bruk. De har flertalet hälsofrämjande och medicinska egenskaper. Det är absolut en ört man vill ha hemma i sitt häxapotek! De går dessutom att odla både inne och ute (bör tas in till vintern) och ger en härlig och mysig doft. Dess vetenskapliga namn är Rosmarinus officinalis som innebär att det är en ört för medicinsk användning. Officin är ett gammalt namn för apotek och Officinalis står i de örters och växters vetenskapliga namn för att de sägs ha betydelsefulla medicinska fördelar.

Rosmarin betyder havets dagg eller också dagg från havet och syftar ofta till dess naturliga växtplats nära havet. Växten odlades redan under antiken som medicinalväxt och förknippas med kärleksgudinnan Afrodite och anses vara ett afrodisiakum. Rosmarin har länge använts för att skydda kärlek och dra till sig kärlek. Under antiken i Rom sägs det att man placerat en kvist med rosmarin i händerna på en person som skulle till efterlivet och där kvistar av rosmarin även brändes vid begravning som symbol för livet, döden och den eviga kärleken. I antikens Grekland använde man kvistar att bränna för att med hjälp av röken driva bort onda andar.

Magiskt sägs rosmarin kunna locka till sig goda krafter och naturväsen samt verka renande, beskyddande och lugnande. De kan t.ex. användas i bad och i te för att hjälpa till att ta bort ångest och stärka och rena din kropp och ande. 

Psst, ett tips, gnid in färsk rosmarin på din hud innan du beger dig ut i naturen - detta lär nämligen avskräcka fästingar.

Läs mer