★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Rosmarin: Nordens magiska ört

Rosmarin: Nordens magiska ört

Rosmarin är en av de mest mångsidiga örterna som finns. Denna lilla gröna växt är inte bara god men har också kraftfulla magiska egenskaper som sträcker sig långt bortom det kulinariska. Jag brukar referera till den som Nordens motsvarighet till Vit Salvia och har själv nästan alltid Rosmarin i mina rökelser.

Rosmarin (Rosmarinus officinalis) är en städsegrön buske som hör hemma i Medelhavsregionen men som sedan länge odlas och älskas över hela världen. Även om den kan vara knepig att övervintra så är den ensjälvklarhet i örtagården. 

Rosmarin har förutom av kulinariska skäl använts inom folkmedicin och i magiska sammanhang. 

Så här kan du använda rosmarin

Minnesförbättring
Rosmarin har länge ansetts ha förmågan att förbättra minnet och kognitionen. Den har till och med varit en symbol för minne och trohet i litteraturen.
Placera en kvist rosmarin på ditt skrivbord när du arbetar eller studerar för att hjälpa till att förbättra minnet och koncentrationen.

Medvetenhet och fokus
Bränn en rosmarinkvist som rökelse medan du mediterar för att öka din medvetenhet och ditt fokus.

Skydd
I många kulturer används rosmarin för att skydda mot onda andar och negativ energi. Häng en kvist över dörrar och fönster eller bär den som en skyddsamulett i en påse, gärna tillsammans med skyddande kristaller.

Rening
Rosmarin sägs ha förmågan att rena både kropp och själ. Genom att bränna rosmarin skapas en rökelse som är mycket kraftfull i reningsseremonier.
Gå igenom ditt hem och svep rosmarin över dörrar och fönster för att rena energin och skapa en skyddande barriär.

Kärlek
Rosmarin har också kopplats till kärlek och romantik. Det kan användas i olika ritualer för att locka kärlek och lycka. Använd rosmarin i kärleksritualer eller placera en kvist under din kudde för att locka kärlek och lycka in i ditt liv.

Rosmarin en fantastisk ört som ger både smak och magi till våra liv. Här kan du läsa mer om Rosmarin.

I videon här visar vi hur du kan göra egna rökelsebuntar av rosmarin.

Recommended products

Lämna en kommentar