★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Svart salt - Hur, vad och varför

Svart salt - Hur, vad och varför

Svart salt erbjuder unika egenskaper och används för att stärka ritualer och trollformler. I detta blogginlägg ska vi svara på hur, vad och varför man använder svart salt och du får också ett recept.

Vad är svart salt?

Svart salt är en mix av kol, salt och örter som ger det sin kraft. Ofta använder man aktivt kol eller träaska, vilket ger saltet dess karakteristiska svarta nyans. Det är viktigt att notera att svart salt inte är samma sak som Kala Namak som också kallas svart salt eller Himalayasalt som har en naturlig svart färg. Svart salt är en produkt av människans skapande, specifikt för magiska ändamål.

Svart salt används till:

 1. Skydd och bortdragning av negativ energi 
  Svart salt har länge använts för att avvärja och skydda mot negativ energi och oönskade influenser. Det kan strös runt dörrar och fönster för att skapa en barriär eller i ritualer för att rensa en plats från dålig energi.
 2. Bindande och avvärjande trollformler 
  Svart salt kan användas för att binda eller avvärja oönskade personer eller situationer. Det kan användas i rituella cirklar för att hålla negativa krafter borta eller läggas i amuletter och påsar för att skydda användaren.
 3. Förstärkande ritualer 
  Svart salt kan vara en kraftfull förstärkare av energier i ritualer och trollformler. Genom att blanda svart salt med andra ingredienser, som örter eller oljor, kan man stärka och fokusera intentionen bakom ritualen.
 4. Spells och besvärjelser 
  Svart salt används ofta i förtrollningar och besvärjelser för att ge dem extra kraft och intensitet. Det kan användas för att stärka en trolldom eller en önskan och hjälpa till att driva den framåt.

Svart salt kan användas på olika sätt inom magin, och det finns ingen exakt regel eller formel för hur man ska använda det. Genom att experimentera kan du hitta det sätt som fungerar bäst för dig och dina intentioner. Var medveten om de energier och intentioner du arbetar med och använd svart salt med respekt och varsamhet.

Det finns flera olika varianter på recept. Receptet nedan är en snabbvariant men vill du göra helt från grunden så börjar du med att elda en träbit tillsammans med de örter du vill ha och sedan blanda kolet som blir kvar med havssalt i en mortel. Du måste inte tillsätta örter men örterna förstärker energin för det du ska använda saltet till och gör ditt salt mera kraftfullt. Vet du inte vad du ska använda saltet till så kan du tillsätta örterna senare. 

Recept

 • 1 dl dödahavssalt, havssalt eller himalayasalt
 • 1 msk kol (ej grillkol)
 • 1 msk örter (kan uteslutas)

Häll alla ingredienser i en mortel och stöt till ett fint salt. Häll omgående upp blandningen i en burk för att hålla det rent. Svart salt drar till sig energier och genom att hälla det i en tättslutande burk så håller du saltet energimässigt rent tills du ska använda det. 

Jag har också testat att mixa det i en mixer men det är inget jag rekommenderar då min mixer blev helt svart och gick inte att göra ren :)

Sammanfattning

Svart salt är ett kraftfullt verktyg inom magin som kan användas för att stärka och fokusera energier. Genom att använda svart salt i ritualer, besvärjelser och förtrollningar kan man förstärka intentioner och skapa önskade förändringar. Det är viktigt att komma ihåg att magi är personligt och individuellt, så ta dig tid att utforska och experimentera för att hitta de sätt att använda svart salt som passar dig bäst. Lyssna alltid till din intuition och använd magi med respekt och ansvar.

Läs mer om Svart Salt här

Recommended products

Lämna en kommentar