Kristaller

Aprikosagat

Aprikosagat

Dessa underbara och vackra aprikosagater kommer ofta med vackra färgband/ringar i gräddvit och har en lätt ljusrosa och orange färg. Lite som färgerna från en aprikos eller persika. De sägs ha en mild och lugnande energi som kan stötta och vara ett fint verktyg för den som känner sig nedstämd eller orolig. De lär hjälpa till att övervinna negativa känslor genom att föra in kärlek i dina chakran. Aprikosagat med sin milda karaktär sägs arbeta långsamt men medvetet för bestående effekt.

Läs mer

Zebrajaspis

Zebrajaspis

Zebrajaspis sägs stärka empatin och hjälpa dig till större förståelse för andra. Den lär balansera motpolerna i yin- yang energin och stärka kontakten till den universella kärleksenergin. Den kan stärka empatin och lindra vid depression och ångest.

Läs mer

Larvikit

Larvikit

Larvikit är en magmatisk bergart. De hittades för första gången i Larviksfjorden i Norge, och det är också därifrån de fått sitt fina namn. De kan även ibland felaktigt kallas Norsk Månsten eller Black Moonstone, då de kan förekomma med mer eller mindre svart-blå inslag som påminner om svart månsten.

Läs mer

Polykrom Jaspis

Polykrom Jaspis

Polykrom jaspis lär aktivera din inre balans och kan anpassa dig till den miljö eller situation du befinner dig i för stunden. Den sägs minska stress som uppstår ur plötsliga förändringar och situationer du inte kan kontrollera och kan hjälpa dig tänka rationellt och konstruktivt. Den lär även öppna upp en ny hoppfullhet, lycka och glädje i ditt liv.

Läs mer

Vit Sandsten

Vit Sandsten

Sandsten sägs vara en stark sten för kreativitet. De består i grunden av sedimentär bergart som består av sandkorn, som sedan cementeras samman med en eller flera av ämnena kvarts, kalcit, fältspat, kalk och lera. De skapas ur jorden och förekommer på flertalet platser runt oss samt lär ha magiska och mystiska egenskaper precis som flertalet andra stenar vi fått från vår underbara jord. 

Läs mer

Dendritagat

Dendritagat

Dendritagat är en agat med inneslutningar av dendriter av olika mineraler (ofta järn- eller manganoxider) som liknar träd, mossa eller ormbunkar och bildar vackra mönster i stenen. 

Dendritagaten är en sten som är starkt kopplad till moder jord och "växande" i alla former och utveckling. Den passar bra när man vill boosta sitt personliga växande och sägs hjälpa dig öppna nya dörrar som hjälper dig framåt i din utveckling. 

Den är vara till hjälp för ljusarbetare genom att stimulera till upplysning och klarhet och sägs också vara till hjälp när man vill kommunicera med naturväsen och änglavarelser. 

Läs mer

Grön opal

Grön opal

Grön opal lär vara renande och föryngrande. Den sägs ge energi och snabb återhämtning från sjukdom, utmattning eller mental ångest. Den kan hjälpa dig filtrera information och ge dig klarhet i hjärtat och sinnet. Grön opal lär även höja energierna för välstånd och överflöd.

Läs mer

Vit Opal

Vit Opal

Vit opal sägs rena energifältet och balansera chakrana med den eteriska kroppen och för in ljus i auran. Den sägs hjälpa ljusarbetare genom att den kan ge klarhet och upplysthet. Den sägs även höja den spirituella förmågan och öppna sinnet för den information som kan förmedlas.

Läs mer

Mariposite

Mariposite är en kromrik variant av Phengite som ingår i mineralgruppen glimmer där bland annat också Fuchsit ingår. 

Mariposite sägs hjälpa oss att stärka kontakten med det inre som hjälper oss att nå högre nivåer av andlighet och spiritualitet. Den lär hjälpa oss att acceptera förändringar och att bli mer flexibla vilket kan leda till minskad stress och kontrollbehov. 

Mariposite sägs boosta kreativiteten och stimulera till självuttryck och förmågan att förmedla detta till andra. 

Kristallelixir: Endast indirekt.

Läs mer

Prasiolit

Prasiolit

Prasiolit sägs arbeta för att frigöra medvetandet om de restriktiva gränser som begränsar vår tillväxt, självförtroende och självuppskattning. Det är en kristall för ständig påminnelse om att vi måste gå framåt med kärlek i våra hjärtan, och sprida den till alla som stöttar oss.

Läs mer

Shivas Öga

Shivas öga är en skyddsamulett som sägs beskydda mot det onda ögat genom att reflektera tillbaka den onda energin tillbaka till avsändaren. 

Shivas öga kommer från skalet på en havssnäcka som trillar av när den åldras.  Namnet representerar den Hinduiska Guden Shiva's tredje öga. 

Shivas öga lär väcka din kreativitet och upptäckarlust och leder dig rätt på din väg. 

Läs mer

Silver Sheen Obsidian

Silver Sheen Obsidian

Dessa vackra stenar sägs bära på en energi av blå låga, lugn och sval men ändå hård inför motgångar. De kan användas när saker känns tungt och när vi behöver bli mer medvetna om vår omgivning och vårt inre jag. De sägs även vara ett perfekt verktyg för att finna och föra in månenergier för att få en större förmåga att spegla det inre. 

Läs mer