Kristaller

Shivas Öga

Shivas öga är en skyddsamulett som sägs beskydda mot det onda ögat genom att reflektera tillbaka den onda energin tillbaka till avsändaren. 

Shivas öga kommer från skalet på en havssnäcka som trillar av när den åldras.  Namnet representerar den Hinduiska Guden Shiva's tredje öga. 

Shivas öga lär väcka din kreativitet och upptäckarlust och leder dig rätt på din väg. 

Läs mer

Silver Sheen Obsidian

Silver Sheen Obsidian

Dessa vackra stenar sägs bära på en energi av blå låga, lugn och sval men ändå hård inför motgångar. De kan användas när saker känns tungt och när vi behöver bli mer medvetna om vår omgivning och vårt inre jag. De sägs även vara ett perfekt verktyg för att finna och föra in månenergier för att få en större förmåga att spegla det inre. 

Läs mer

Vit Onyx

Vit Onyx

Likt block av marmor som väntar på att formas, sägs vit onyx vara en sten av stark potential, som kan stödja vår egen självförbättring. De kan påminna oss om att sunt förnuft, gott omdöme och ett öppet hjärta kan ge oss all framgång och glädje i världen.

Läs mer

Que Sera

Que Sera

Använd Que Sera på solarplexus om du önskar återställa din inre kraft. Använd den vid sakral- eller navelchakrat om du upplever trötthet. Meditera med denna kristall för insikter om framtiden, dina mål och drömmar. Håll Que Sera i din hand för att återställa dina mentala, psykiska och andliga behov.

Läs mer

Chokladjaspis

Chokladjaspis

Dessa tröstande stenar kan hjälpa till med problem som involverar auran och chakran och kan till fördel användas av exempelvis healers och under ritualer. Om du vill utföra högre andligt arbete men vara ansluten till jorden, exempelvis läsare, medium och healers lär detta vara stenen att använda.

Läs mer

Stjärnjaspis

Stjärnjaspis

Stjärnjaspis kan ge beslutsamhet och mod att ta tag i problem samt uppmuntra till ärlighet mot dig själv. De sägs även stimulera fantasin och omvandla idéer till handling. Detta kan komma att hjälpa dig att lösa orättvisa omständigheter, uppmuntra till kreativitet, förbättra ditt minne och tålamod.

Läs mer

Buddstone

Buddstone

Buddstone är en relativt mjuk metamorf sten som kommer från Sydafrika. De har en underbar grön och tropisk färg. Där vi tycker att de påminner om en tropisk regnskog. Stenen får bland annat sin färg från fuchsit. Buddstone sägs ge oss våra förfäders visdom, som sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden och där de levde som jägare och samlare i tidens gryning. Stenen lär läka förfäders trauma i oss och vårt samhälle.

Läs mer

Rosa Zebrajaspis

Rosa Zebrajaspis

Rosa zebrajaspis lär vara vårdande och motiverande. De kan ge känslomässig energi som är motiverande och humörhöjande. Att bära rosa zebrajaspis lär ge bäraren en påminnelse om att det är omöjligt att förlora sin energi och kärlek. Kristallen tros skapa en känsla av trygghet, stabilitet och avkoppling. De sägs även vara en underbar hjärthelande kristall som tillför kärlek och vänlighet. De lär balansera yin och yang (ljus och mörk).

Läs mer

Grön Sardonyx

Grön Sardonyx

Grön Sardonyx kan användas inom flera områden. Bland annat kan stenen användas för att uppmuntra, ge lycka, skydd och balans, göra oss mindre tveksamma och mer modiga samt hjälpa oss att arbeta mot en mer meningsfull, balanserad och andlig tillvaro. Stenen sägs även stötta oss i att förstå inom oss själva vad som menas med andlig tillvaro. 

Läs mer

Vit Agat

Vit Agat

Vit agat sägs främst ansluta till kronchakrat, vilket kan hjälpa till att öppna upp våra sinnen samt där vi kan få utökad kontakt med vår andlighet. Detta kan hjälpa oss att förstå och uppskatta vår unika koppling till universum och stötta oss vid meditation. Stenen sägs vara mycket fördelaktig för människor som är intresserade av att få en större inblick i andlighet eller till exempel provar meditation för första gången.

Läs mer

Zeolit

Zeolit brukar ofta beskrivas som en zeolitgrupp, vilket innefattar flera olika kristaller som tillhör samma grupp av mineraler (upp till 45 st naturliga material tillhör gruppen). Zeolit i detta fall förekommer med andra kristaller i en så kallad matrixform. De bildas vanligtvis i håligheterna i vulkaniska bergarter och är otroligt vackra.

Läs mer

Vit Aragonit

Vit Aragonit

Vit Aragonit, även känd som Cave Calcite, är en fantastiskt vit sten med unik kristallform. De sägs vara starka och underbara jordhelare, vilket kan grunda oss, öka tålamodet och lindra stress och rastlöshet. Vit Aragonit lär ha en unik energi som kan rensa ditt sinne och befria din själ från bördor som hindrar dig från att nå inre lugn och fridfullhet.

Läs mer