Alla blogginlägg

De fyra elementens betydelse i häxkonsten

De fyra elementens betydelse i häxkonsten

Häxkonsten bygger på de fyra elementen jord, luft, eld och vatten och anses vara skapelsens fyra grundläggande substanser och de byggstenar som utgör vår värld. De kopplas även till olika magiska verktyg, zodiaken, väderstreck och känslor. Ju mer du lär dig om magi, desto mer kommer du att arbeta med elementen.

Läs mer

En introduktion till häxor, häxkonst & magick

En introduktion till häxor, häxkonst & magick

Kanske har du en föreställning av den “typiska” häxan? En äldre kvinna, grått hår, krokig näsa, svart hatt och kvast? Låt oss förstöra denna illusion och skapa en ny - en häxa kan se ut som och vara vem som helst! Det kan vara din granne, en IT-tekniker, busschauffören, sjuksköterskan, en kristallhealer, ja du förstår nog. Låt oss komma överens om en sak, en häxa kan vara i princip vem som helst oberoende av kön, ålder, utseende eller yrke.

Läs mer

Kristaller & övningar för självkärlek

Kristaller & övningar för självkärlek

Varför är det så viktigt att älska sig själv? Jo, för med självkärlek kommer också självvärde, självkänsla och självförtroende. När vi älskar oss själva börjar vi också att känna oss mer positiva och mer benägna till att faktiskt göra mer utav det vi mår bra av.

Läs mer

Ritualer och idéer för vintersolståndet

Ritualer och idéer för vintersolståndet

Vintersolståndet är den tid på året när solen står som lägst på himlen, med andra ord - årets kortaste dag sett till antal ljustimmar. Ur en spirituell synvinkel handlar dagen om död och återfödelse. En tid då vi släpper taget om det som varit för att göra plats för det som skall komma.

Läs mer

3 Häxbrygder - Överflöd, Healing home & Nystart

3 Häxbrygder - Överflöd, Healing home & Nystart

Vad är en häxbrygd? Låt dig inte skrämmas av namnet, häxbrygd är när man blandar örter, kristaller, föremål och annat i en brygd som man laddar med en intention. Du kan kalla det vad du vill egentligen. Häxbrygder kan du göra för alla möjliga ändamål och de kan innehålla nästan lite vad som helst. 

Läs mer

Hur börjar jag med kristaller?

Hur börjar jag med kristaller?

Vad kul att du är intresserad av kristallernas värld! Dessa vackra stenar är verkligen jordens magi. Men vi förstår, det är en riktig kristalldjungel och det kan kännas överväldigande. Här svarar vi bland annat på ”vilka kristaller ska jag använda?” ”vad gör jag med dem?” ”hur fungerar dem?” och de ultimata kristallerna för nybörjaren! Dena miniguide är perfekt för dig som vill veta mer om kristallernas värld.

Läs mer

Hur fungerar kristaller?

Hur fungerar kristaller?

Kristaller har sedan länge använts för välbefinnande av olika slag och på senare år som en form av self-care metod. Hur fungerar kristaller egentligen? Det korta svaret är att kristaller har en viss typ av energi eller ”vibration”, precis som allt annat.

Läs mer

7 kristaller för pengaflöde

7 kristaller för pengaflöde

Det sägs att det finns vissa specifika kristaller som kan hjälpa oss att attrahera pengar och öka vårt pengaflow. De vibrerar helt enkelt på liknande frekvenser som pengar och rikedom och lär hjälpa oss att komma i linje med denna frekvens för att lättare kunna attrahera mer utav det.

Läs mer

De 10 bästa kristallerna för att manifestera dina drömmar

De 10 bästa kristallerna för att manifestera dina drömmar

Att manifestera innebär att förverkliga något vi drömmer om. Vi kan manifestera hälsosamma relationer, mer pengar, idéer, ett nytt jobb, nytt hem och ja, i princip vad som helst. Med hjälp av tankens kraft och ett par (eller flera!) action steps kan vi börja uppfylla det vi drömmer om att ha i våra liv. Vi har alla drömmar och mål, stora som små, och vi förtjänar att låta våra drömmar bli till verklighet. Åtminstone ge dem ett försök, så att vi vet att vi gjort allt i vår makt och inte sitter där om tio år och ångrar varför vi inte ens försökte. Det vore ju trist, eller hur?

Läs mer

Merkurius i retrograd

Merkurius i retrograd

Tre gånger per år går Merkurius i retrograd, vilket är en illusion om att Merkurius bana byter håll. Och detta ställer till det! Under denna period kan det uppstå förvirring och frustration, ni vet sådär när man känner att inget går som man tänkt sig eller att inget går som man vill! Vårt tålamod ställs på prov under den här perioden och det kan handla om problem i kollektivtrafiken eller att datorn strular.

Läs mer

Så programmerar du din kristall

Så programmerar du din kristall

Det är många som undrar om man måste programmera sin kristall - och det är självklart inget man måste göra, men du uppnår större effekt om du gör det! Att programmera en kristall innebär att arbeta med den för att uppnå ett specifikt syfte. Det är ett sätt att kommunicera med kristallen om vad det är du behöver eller önskar, så att den kan hjälpa dig att uppfylla det. 

Läs mer