Alla blogginlägg

Hur börjar jag med kristaller?

Hur börjar jag med kristaller?

Vad kul att du är intresserad av kristallernas värld! Dessa vackra stenar är verkligen jordens magi. Men vi förstår, det är en riktig kristalldjungel och det kan kännas överväldigande. Här svarar vi bland annat på ”vilka kristaller ska jag använda?” ”vad gör jag med dem?” ”hur fungerar dem?” och de ultimata kristallerna för nybörjaren! Dena miniguide är perfekt för dig som vill veta mer om kristallernas värld.

Läs mer

Hur fungerar kristaller?

Hur fungerar kristaller?

Kristaller har sedan länge använts för välbefinnande av olika slag och på senare år som en form av self-care metod. Hur fungerar kristaller egentligen? Det korta svaret är att kristaller har en viss typ av energi eller ”vibration”, precis som allt annat.

Läs mer

7 kristaller för pengaflöde

7 kristaller för pengaflöde

Det sägs att det finns vissa specifika kristaller som kan hjälpa oss att attrahera pengar och öka vårt pengaflow. De vibrerar helt enkelt på liknande frekvenser som pengar och rikedom och lär hjälpa oss att komma i linje med denna frekvens för att lättare kunna attrahera mer utav det.

Läs mer

De 10 bästa kristallerna för att manifestera dina drömmar

De 10 bästa kristallerna för att manifestera dina drömmar

Att manifestera innebär att förverkliga något vi drömmer om. Vi kan manifestera hälsosamma relationer, mer pengar, idéer, ett nytt jobb, nytt hem och ja, i princip vad som helst. Med hjälp av tankens kraft och ett par (eller flera!) action steps kan vi börja uppfylla det vi drömmer om att ha i våra liv. Vi har alla drömmar och mål, stora som små, och vi förtjänar att låta våra drömmar bli till verklighet. Åtminstone ge dem ett försök, så att vi vet att vi gjort allt i vår makt och inte sitter där om tio år och ångrar varför vi inte ens försökte. Det vore ju trist, eller hur?

Läs mer

Merkurius i retrograd

Merkurius i retrograd

Tre gånger per år går Merkurius i retrograd, vilket är en illusion om att Merkurius bana byter håll. Och detta ställer till det! Under denna period kan det uppstå förvirring och frustration, ni vet sådär när man känner att inget går som man tänkt sig eller att inget går som man vill! Vårt tålamod ställs på prov under den här perioden och det kan handla om problem i kollektivtrafiken eller att datorn strular.

Läs mer

Så programmerar du din kristall

Så programmerar du din kristall

Det är många som undrar om man måste programmera sin kristall - och det är självklart inget man måste göra, men du uppnår större effekt om du gör det! Att programmera en kristall innebär att arbeta med den för att uppnå ett specifikt syfte. Det är ett sätt att kommunicera med kristallen om vad det är du behöver eller önskar, så att den kan hjälpa dig att uppfylla det. 

Läs mer

Kristaller för nybörjare

Kristaller för nybörjare

”Jag är intresserad av kristaller, men vet inte hur jag ska börja” … så brukar det låta när vi får mail eller kommentarer från nyblivna kristallälskare, och vi förstår, det gör vi verkligen! Kristallvärlden kan vara en riktig djungel och det är inte konstigt med tanke på att det finns ungefär 4000 olika mineral! Så frågan är; var och hur ska man börja om man vill lära sig mer om kristaller?

Läs mer

Kristallritual för Sommarsolståndet

Kristallritual för Sommarsolståndet

Under sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt! Ur ett spirituellt perspektiv representerar solen inre kraft och överflöd. Solstrålarna kan lysa upp även de mörkaste vrår och belysa vårt liv med värme. "Glad som en solstråle", är ett passande uttryck minst sagt. Själva sommarsolståndet representerar välstånd, överflöd och lycka, så vad passar inte bättre än en ritual för att kalla in mer av detta? 

Läs mer

En vecka av healing - challenge

En vecka av healing - challenge

I samband med world healing day kör vi på Kristallakademin ”En vecka av healing”. Challenge är egentligen fel ord, för läkning är inte en tävling eller prestation. Snarare hängivelse och dedikation! Vi ger dig därför under en veckas tid, tips på läkande saker du kan göra för dig själv och för världen för att sprida healing. Du dessutom göra övningarna och denna healing-vecka närsomhelst på året! 

Läs mer

Kristallutlägg för en god sömn

Kristallutlägg för en god sömn

Det finns flera olika metoder man kan använda sig av när man vill ge sig själv (eller andra) kristallhealing. Kristallhealing är egentligen inte särskilt komplicerat och de enklaste formerna för kristallhealing är när du bär en kristall på dig, sitter och mediterar med en sten, lägger en kristall i ett glas vatten som du sedan dricker av eller ställer fram några kristaller på en speciell plats i ditt hem. Allt det här är olika former för kristallhealing. 

Läs mer

Skapa ditt eget altare

Skapa ditt eget altare

Ett altare fungerar som ett visuellt fokus för dina spirituella avsikter, affirmationer, böner och energi. Det fungerar också som ett ställe att gå in i tystnad, stilla ditt sinne och jorda din energi. Altaret är helt enkelt ett utrymme som man kan gå till dagligen för att ladda med positivitet, få inspiration och stärka kontakten med sig själv.

Läs mer