★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Kristaller för trauma & PTSD

Kristaller för trauma & PTSD

Kristaller som hjälper vid Trauma och PTSD

Posttraumatiskt Stressyndrom PTSD är en form av ångeststörning och utlöses ofta av ett trauma över något som inträffat. Vi ska inte gå närmare in på ämnet och länkar till Wikipedia för den som vill läsa mer: Länk om PTSD Länk om Ångest

Tittar man på vad som utlöser symptomen så kan man också ta hjälp av kristaller som kan stärka dig och hjälpa dig att bearbeta ditt trauma och det du varit igenom. Vi vill dock betona att kristallerna endast ska ses som ett komplement till en eventuell pågående behandling och ska inte ersätta vård! Prata med din handledare om du är osäker på om du bör använda kristaller under din behandling.

Kristallerna som kan hjälpa dig

Ametist

Ametist är en läkande sten för återhämtning och stresslindring. Den hjälper till återhämtning från olika missbruksproblem och skyddar mot återkommande mardrömmar och minskar känslan av att vara ett offer. Den är särskilt användbar för våldtäktsoffer och andra våldsoffer för att komma över känslan av att vara ett hjälplöst offer. Den hjälper dig att återfå din inre kraft och styrka.

Apachetår

Apachetår återställer känslomässig balans och hjälper dig att släppa ut känslor som fastnat inom dig. Den hjälper beteendeförändringar och att överkomma negativitet och att förlåta. Det är en sten för den som har stor sorg att bearbeta och hjälper dig att släppa taget och ventilera sorgen för att orka komma vidare.

Apofyllit

Apofyllit kan hjälpa dig komma till rätta med, och känna dig hemma i din PTSD-utsatta kropp. Den hjälper att våga se de sanningar du har undvikit. Den hjälper din fysiska kropp att släppa stress, spänningar och ångest. Den ger dig en framtidstro och hjälp släppa negativt tankemönster för att kunna komma vidare.

Blå Kalcit

Blå Kalcit lugnar känslomässig smärta och hjälper dig till fysisk läkning. Den hjälper dig att förstå traumat du varit igenom och att kunna uttrycka vad du känner. Kalcitens mjuka energi hjälper dig att rensa bort negativa känslor som skapar stress genom att den absorberar och transformerar energin till en läkande energiform.

Fuchsit

(En variant av Muskovit i Mica-familjen som också kan användas)

Fuchsit hjälper dig att kunna fatta rätt beslut för att kunna komma vidare ur det trauma som håller dig tillbaka. Den lugnar och skänker känslomässig återhämtning och hjälper dig på vägen mot att kunna både ge och ta emot ovillkorlig kärlek. Den skänker fysisk återhämtning och är mycket lindrande i alla stressformer.

Iolit

Iolit är en kraftfull kristall för överlevnad och hantering av läkningsprocessen. Den hjälper dig att hitta små praktiska sätt för att orka gå vidare, den hjälper dig återfå kontrollen över de delar av dig själv som känns borta och hjälper dig att överkomma rädslor som uppstått ur traumat. Den är speciellt hjälpsam för barn som utsatts för sexuella övergrepp. I slutet av inlägget kan du läsa om hur du hjälper barn.

Krysokolla

(Alexandrit är en variant av Krysokolla)

Krysokolla hjälper att skingra känslor av skuld och stabiliserar känslor och hjälper dig att sätta ord på dem. Den är synnerligen hjälpsam vid trauman som uppstått ur hjärtesorger och frigör inre spänningar och hjälper dig att hitta och återfå livsglädjen igen.

Lapis Lazuli

Lapis Lazuli hjälper att hantera panikattacker och ångest, den avskärmar från negativ energi och hjälper dig att sätta ord på dina känslor. Den ger styrka och hjälper dig att återfå din värdighet och vitalitet och stärker din förmåga att sortera dina tankar klart och organiserat och minskar destruktiva tankar och beteenden. Den lindrar depression och skingrar mardrömmar och ger dig klarhet och modet att våga möta sanningar.

Lepidolit

Lepidolit lugnar och hjälper vid panikattacker och ångest genom att den avlägsnar blockeringar som hindrar dig från att läkas. Den återställer känslomässig balans och hjälper dig att våga känna tillit igen. Den hjälper också vid missbruksproblem och destruktiva beteenden. Den frigör spänningar och lindrar alla stressymptom.

Malakit

Malakit hjälper mot manisk depression andra depressionsformer och skänker lugn och känslomässig balans. Drömmer du intensivt så hjälper den dig att tolka, förstå och bearbeta drömmarna, den lindrar också sömnproblem. Den skänker också styrka och klarseende så att du kan fokusera på framtiden istället för dåtiden.

Mossagat

Mossagat hjälper frigörandeprocessen av instängda känslor och är en fantastisk sten för dig som bär en känslostorm inom dig och som känner dig fångad i dig själv. Den hjälper att frigöra ångest, stress och spänningar samtidigt som den läker ett inre kaos. En synnerligen hjälpsam sten för ungdomar som går igenom trauman och som bär på många känslor inom sig.

Rodokrosit

Rodokrosit ger dig modet att möta ditt trauma och att hitta styrkan för att övervinna rädslan och oron. Den stärker din självkänsla och ditt självförtroende och skyddar mot mentala sammanbrott. Den hjälper dig att hitta styrkan som finns inom dig. Rodokrosit är i synnerhet bra för dig som har PTSD symptom och som känner stor stress genom att den lindrar känslomässiga trauman.

Rodonit

Rodonit ger dig styrka och hjälper dig läka känslomässiga sår och ärr från förflutna händelser. Den stärker vid känslan av maktlöshet och den hjälper dig att uthärda både fysisk och emotionell smärta. Den stärker självkänslan och hjälper ett blockerat hjärta att våga känna kärlek igen. Den lindrar stress och lugnar ett överaktivt och förvirrat sinne så att du kan tänka klart igen.

Rosa Bandagat

Rosa Bandagat lindrar depression och stressrelaterade syndrom. Den frigör negativa energier som fastnat i både den fysiska- och mentala kroppen och hjälper dig att bearbeta och att släppa taget. Den för in en mjuk och helande kärlek i hela din aura och hjälper dig att hitta kreativa sätt för att återfå tillit och tron på andra individer. Den hjälper dig att se helheten och att släppa det tunnelseende som stress och ångest ofta skapar.

Rosa Kunzit

Rosa Kunzit hjälper vid panikångestattacker genom att skapa ett skyddande energifält som hjälper både din fysiska och känslomässiga kropp att läkas. Den är speciellt bra vid läkning av sexuella övergrepp och sjukdomstrauman med sexuellt ursprung samt vid missbruksproblem, i synnerhet sexuella. Den hjälper att återställa hormonbalansen och avlägsnar energiblockeringar som orsakar destruktiv stress, ångest och depression. Den stärker självkänslan och hjälper att kontrollera impulsivt beteende.

Rosa Manganokalcit

Rosa Manganokalcit frigör ångest, trauman och mardrömmar genom att skapa en skyddande sfär av ren kärlek och föra in lugn, frid och ro i både sinnet och i hela auran. Den hjälper övergreppsoffer att acceptera, bearbeta och att förlåta. Den ökar självvärdet och självacceptansen och hjälper att släppa spänningar som hindrar dig från att komma vidare.

Rosenkvarts

Rosenkvarts är speciellt användbar för att hjälpa barn och minderåriga att överkomma traumatiska händelser. Den har en väldigt mjuk och kärleksfull energi och hjälper till acceptans och förlåtelse. Den hjälper vid hantering av krissituationer, fobier och lindrar ilska. Den lindrar stress och spänningar, rädslor, sorg och att övervinna känslan av otillräcklighet. Den hjälper att läka känslomässiga sår och att bearbeta dessa. Den skapar en atmosfär av oskuldsfull och renande kärlek.

Svart Obsidian

Svart Obsidian absorberar negativ energi och fungerar som en skyddande sköld. Den stärker överlevnadsinstinkten och är synnerligen bra för den som kämpar med en dödlig sjukdom eller för den som är utsatt för ett destruktivt förhållande. Den är starkt jordande och hjälper dig att behålla balansen både fysiskt och psykiskt när du utsätts för negativa attacker. Svart Obsidian spricker när den inte kan absorbera mer negativ energi och bör återföras till moder jord (grävas ner utomhus) om detta händer.

Snöflingeobsidian

Snöflingeobsidian är en variant av obsidian och har samma egenskaper som denna, men den hjälper också att frisätta ilska och frigöra förakt för att överkomma bitterhet. Den ger rening och skänker sinnesro.

Svart Turmalin

Svart turmalin är en skyddande sten som avskärmar från negativ energi genom att blockera den. Den är starkt jordande och lindrar stress och ångest. Den avlägsnar blockeringar och hjälper bearbeta rädslor som uppstått ur traumat och hjälper dig att komma över känslor och tankar om att vara ett offer. Denna sten är speciellt bra för dig som utsatts för våld och som känner dig otrygg eller hotad.

Thulit (rosa zoisit)

Thulit hjälper dig hitta tillbaka till dig själv och att hitta vägen till läkning. Den hjälper till förståelse vid tvångsrelationer och att komma vidare ur destruktiva förhållanden. Den stärker självkänslan och är i synnerhet bra för den som mentalt brutits ner och skyddar mot destruktivt självsabotage. Den hjälper dig att överkomma likgiltighet och hjälper dig att återfå ett mål med livet och att skapa en meningsfull tillvaro.

Zirkon

Zirkon har en stark helande och jordande energi. Den ger känslomässigt beskydd när man känner sig överväldigad och hjälper dig att hitta ditt självförtroende och inre kraft. Den lindrar depression och skapar ett skyddande hölje kring din aura och skapar en lugn avslappnad sfär omkring dig. Den hjälper mot sömnlöshet och hjälper dig att slappna av och att stilla tankarna.

Så använder du kristallerna

Går du i någon form av behandling rekommenderar vi dig att fråga din handledare hur du ska använda kristallen för att bearbeta. Annars lägg dig ner med kristallen och meditera gärna med den över antingen hjärtchakrat eller över tredje ögat, lite beroende på vad du varit med om.

Om du är vuxen

Lägg den över hjärtchakrat om ditt trauma beror på en hjärtesorg som du behöver hjälp med att bearbeta och läkas ifrån, och över tredje ögat om du varit igenom en händelse som du behöver förstå och bearbeta på en mer intellektuell nivå. När du mediterar kan du antingen lyssna på avslappnande musik och försöka hålla dina tankar borta, eller så kan du lyssna på en inspelad meditation. Gitte har spelat in flera olika meditationer på svenska som du kan lyssna på gratis på YouTube eller köpa för att ladda ner och lyssna på off-line och utan reklam.

 

Dessa meditationer rekommenderar Gitte:

Änglameditation – En chakrabalansering med hjälp av änglar

Meditation för Positivt tankemönster – Här förlåter du de som skadat dig.

Meditation för kristallenergi – Här badar du i vatten med kristaller för en rening i både chakra och auran.

 

Om traumat gäller barn och minderåriga

Barn och minderåriga får man inte behandla hursomhelst men du kan ändå hjälpa ditt barn genom att ställa kristaller i rummet där barnet sover och leker/vistas mest. Du kan också ställa kristaller lite överallt i hela hemmet eftersom samtliga familjemedlemmar på olika sätt påverkas och påverkats av traumat som utlöst ångest och PTSD. Är barnet äldre kan du göra ett smycke med den aktuella stenen/stenarna som kan hjälpa.

❤

 

 

nov. 27, 2022

Tack för bra info om så svåra tillstånd. Ska genast beställa hem kristaller som passar mig 🌟

Linda

Lämna en kommentar