★ ÅRETS KRISTALLKALENDER ÄR HÄR ★ NU KAN DU BETALA MED KLARNA ★ ★ Årets Kristallkalender är här ★ Nu kan du betala med Klarna ★

Alla blogginlägg

19 kristaller för fertilitet & graviditet

19 kristaller för fertilitet & graviditet

19 Kristaller för fertilitet och graviditet

Okej, kristaller kan inte göra dig gravid, det måste du fixa själv. Men kristaller kan hjälpa dig att skapa rätt förutsättningar i din kropp som gör det möjligt för dig att bli gravid. De kan återställa obalanser som hindrar din fertilitet och de kan påskynda kroppens egen läkning.

Det finns ganska många kristaller som kan hjälpa dig och här ska vi försöka lista flera och förklara varför. Du behöver inte använda alla, börja med att välja ut de som tilltalar dig mest och börja med dem.

 

Kristaller för fertilitet och graviditet:

 • Akvamarin
 • Aventurin (rosa och grön)
 • Fluorit
 • Granat
 • Heliotrop
 • Jade
 • Kalcit (grön)
 • Kalcedon (vit)
 • Karneol
 • Krysopras
 • Krysokolla
 • Månsten
 • Tigeröga
 • Rosenkvarts
 • Rodonit
 • Rökkvarts
 • Smaragd
 • Unakit
 • Zoisit med rubin

Så här hjälper de dig

Akvamarin

Akvamarin hjälper dig som tidigare haft problem med missfall och kan vara en bra sten att bära under hela graviditeten. Den hjälper kroppen genom hela graviditetsförloppet och avlägsnar eventuella motstånd. Den hjälper också att avlägsna känslomässigt bagage som kan ligga som mentala hinder som manifesterats i kroppen och skyddar mot negativitet som kan skada både mor och bebis.

Aventurin (rosa och grön)

Både grön och rosa aventurin hjälper dig genom förändringsprocessen och är en fantastisk kristall för ökad fertilitet. Använd den när du försöker bli gravid och i början av graviditetsförloppet när risken för missfall är som störst.

Fluorit

Fluorit i alla färger men gärna regnbågsfluorit, hjälper vid förändringar i hormonbalansen och är stabiliserande. Den stärker också din könsdrift och hjälper under befruktningsprocessen. Testa att ställa en ring av fluoriter runt er under samlaget ?

Granat

Granat används för beskydd och motverkar missfall. Använd den under befruktningsprocessen och i början av graviditeten. Har du tidigare drabbats av missfall senare under graviditeten är det bra om du bär den under hela graviditeten.

Heliotrop

Heliotrop främjar kroppens läkning efter förlossningen men den vitaliserar också ett trött sinne och en dränerad själ. Den stärker blodomloppet och förhindrar missfall. Används under hela graviditeten och under och efter förlossningen.

Jade

Jade skyddar mot skada och underlättar hela graviditeten och förlossningen. Bärs under hela graviditeten och under förlossningstillfället.

Kalcit (grön)

Kalcit renar från gamla energier och renar både kropp och aura från gifter och dåliga energier. Den stärker kroppen inför förlossningen och renar under förloppet.

Kalcedon (vit)

Vit kalcedon ställer in kroppen inför förlossningen och hjälper mjölkproduktionen. Kan bäras i slutet av graviditeten och efter förlossningen för att stimulera mjölkproduktionen. Vit kalcedon sägs ha bildats av spillda mjölkdroppar från Moder Maria när hon ammade Jesus.

Karneol

Karneol ökar fertiliteten hos både män och kvinnor, den ökar också sexlusten hos båda parter och passionen. Använd den gärna under perioden när du försöker bli gravid men också senare under hela graviditeten. Den stimulerar viljan att älska spontant och passionerat och stärker hormonbalansen och skyddar mot missfall.

Krysopras

Krysopras ökar fertiliteten och ökar medkänslan och känslan av hopp. Den renar auran från gamla mentala sår som manifesterats och som nu ligger och hindrar. Bärs under befruktningsprocessen och under början av graviditeten.

Krysokolla

Krysokolla hjälper under själva förlossningen och lindrar smärtorna under förlossningen. Den kan också bäras under slutet av graviditeten för att lindra, lugna och skapa en mjuk energi inför förlossningen.

Månsten

Månsten är en av de starkaste kristallerna för fertilitet och i synnerhet för kvinnor som försöker bli gravida och under hela graviditeten. Den ökar den kvinnliga energin och kärleksenergin och underlättar naturlig befruktning. Den hjälper också den som har problem under menstruationen och lindrar eventuella problem genom att den balanserar de kvinnliga hormonerna.

Tigeröga

Tigeröga stärker de manliga energierna och hjälper män som har fertilitetsproblem, både fysiska och psykiska. Den stimulerar både testiklar och ökar spermieproduktionen och livskraften hos spermierna.

Rosenkvarts

Rosenkvarts är en sten för ovillkorlig kärlek och hjälper fertilitetsproblem. Bär den tillsammans med andra stenar som ökar fertiliteten eftersom den ökar den totala kraften och healingen. Rosenkvarts hjälper också kroppens läkning efter förlossningen och hjälper kroppen att återställas efter graviditeten. Ställ gärna i sovrummet och vid babyns vagga. Håll den också över magen under graviditeten för att stärka kontakten till ditt ännu ofödda barn. Denna sten kan inte överdoseras. Slösa med den överallt i hemmet!

Rodonit

Rodonit ökar fertiliteten och läker fysiska och känslomässiga sår som är kopplade till graviditet och förlossning.

Rubin

Rubin stärker fertiliteten och påskyndar läkningen av impotens. Den stärker fostret och kan gärna bäras under hela graviditeten.

Rökkvarts

Rökkvarts ökar fertiliteten hos både män och kvinnor. Den stärker också kopplingen mellan dig och din partner oavsett kön.

Smaragd

Smaragd ökar fertiliteten, speciellt hos kvinnor.

Unakit

Unakit hjälper två att bli tre. Den balanserar fortplantningsförmågan och hjälper vid förlossningen men också under hela graviditeten. Den stimulerar en stark och hälsosam graviditet och balanserar dessutom känslorna.

Zoisit med rubin

Zoisit med rubin hjälper vid fertilitetsproblem men också under graviditeten. Den hjälper också fostrets utveckling och kan bäras under hela graviditeten. Zoizit med rubin påskyndar också läkningen av äggstockar och testiklar.

Så här använder du dem

Du kan använda kristallerna på flera sätt och som vi skrev i början så ska du naturligtvis inte använda alla samtidigt.

 1. Välj ut de som tilltalar dig mest och använd dem antingen tillsammans eller en och en. Förslagsvis 1-3 olika. Bär dem som smycke eller i fickan. Du kan också ställa dem i ditt hem, i synnerhet de stenar som hjälper er båda.
 2. Du kan också ställa upp ett kristallnät som hjälper dig. Välj då ut 3-7 olika stenar och ställ gärna en spets av rosenkvarts i mitten. Använd gärna livets frö som mall. Vi har lagt upp en pdf som du kan skriva ut och använda HÄR. Placera sedan ut stenarna runtom rosenkvartsen i mitten i ett jämnt mönster och aktivera sedan kristallnätet med din önskan.
 3. Ett annat alternativ är att göra ett kristallutlägg på din kropp och ligga med kristallerna på dig en stund. Gärna 30 minuter men inte mer än 60 minuter. Börja då med att lägga en jordande kristall vid dina fötter (gärna en rökkvarts) och lägg sedan de stenar du valt över din livmoder och din mage. Lyssna gärna på avslappnande musik under tiden. När du är klar så plocka först bort stenarna på din kropp och sist den jordande kristallen vid fötterna.

Sedan är det bara att vänta, vänta, vänta, vänta, vänta och hoppas! 

❤

Lämna en kommentar