• FRI FRAKT till och med 19 maj ★ Vår stora kurs om kristaller - Just nu prissänkt 1000 kr!

Information om Agat 

Agat står för balans, stabilitet och att skapa harmoni mellan kropp, själ och sinne. Den sägs kunna rena och stabilisera auran, och eliminera all negativ energi. Den sägs även kunna förbättra din koncentrations- och uppfattningsförmåga. Där den kan lugna inre sår och spänningar i kroppen, samt skapa en känsla av trygghet.

Agat kan gärna användas under meditation, då dess egenskaper sägs ge ökad sinnesro och en bättre koncentration. Du kan även bära den med dig under dagen eller skapa ett kristallnät.

Agat går även utmärkt att placera i dricksvatten. Detta för att till exempel skapa kristallvatten, där vattnet i sin tur sägs ge effekterna av kristallen såsom harmoni, trygghet och lugn. 

Det finns ett flertal olika agater, där deras färger och egenskaper skiljer sig från varandra. Det finns bland annat trumlade stenar, touchstones och skivor samt formade agater. Några av våra egna favoriter är botswanaagat, mossagat och holly blue agat ♡

♡ Mossagat anses vara speciellt inriktad mot de som har behov av att lugna stress, ångest och panikattacker.

♡ Holly blue agat, i sin tur, sägs ha en högre frekvens än andra agater där den kan skapa balans med höga spirituella energier. Där den kan stärka det inre seendet, förmågan att se det som finns bortom denna fysiska värld och kan öppna upp för en starkare intuition.

♡ Botswannaagat sticker ut med sina härliga färger. De har ofta tydliga ränder och går i färgerna grå eller rosa, men även i färgkombination tillsammans.

Touchstone kallas även för meditationssten och handsten.

Agatskivor kommer i flera olika unika färger och storlekar. De kan användas som laddningsplatta för kristaller och stenar, eller varför inte använda den som unika glasunderlägg eller till plockmat. 

De formade agater vi har, finns i formerna måne och i stjärnor, där agaten har en samling av små kristaller (druzy) som ger ett unikt inslag till varje formad sten och som är otroligt magisk att titta på!

Agat är en vattentålig kristall som man kan ha liggandes i vatten och i vattendrag. För att rena din agat i vatten, görs detta med fördel i vatten som är i rörelse, såsom rinnande vatten (går bra med kranvatten) eller i mindre vattendrag.