★ HANDLA FÖR 300 KR OCH FÅ EN GRATIS MANIFESTERINGSGUIDE ★ KRISTALLKURS 15% RABATT ★ ★ Kristallakademin fyller 6 år! Handla för 300 kr och få en gratis Manifesteringsguide ★ kristallkurs 15% rabatt ★

Kristaller

Turkos

Turkos

Information om Turkos 

Turkos står för healing, kommunikation, andlig tillväxt, självreflektion och förlåtelse.

Turkos sägs hjälpa dig att bejaka och acceptera mindre önskvärda sidor hos dig själv genom att öka självreflektion. Detta är en sten för självförlåtelse och acceptans, där den kan hjälpa dig bearbeta ångest inför saker du till exempel inte kan påverka. Denna underbara sten kan tillföra healing till den som arbetar terapeutiskt, för att behålla och återställa balans. 

Turkos är även visdomens sten som kan hjälpa dig att se och bejaka livets erfarenheter, både i detta liv och i tidigare liv. Den sägs hjälpa dig att förstå att misstag och misslyckanden är ännu en erfarenhet och genom att acceptera den du är och de misstag du gjort, så går du ännu ett steg längre fram på lärdomens stig ♡

Det kan vara givande att meditera med turkos, då den sägs ge förståelse för misstag och misslyckanden, detta genom att acceptera den du är och den livsresa du vandrar. Det är även en perfekt sten för dig som arbetar inom vård och omsorg, där du kan tänkas ge mycket av din egen energi till andra och där turkos kan ge dig stöttning och balans i dina energier.

Det är en sten som omnämns som en beskyddande sten i bibeln och som har använts sedan urminnes tider av bland annat inkafolket, mayaindianerna och urinvånarna i Amerika som beskydd. Än idag har amerikanska urinvånare en uråldrig tradition att bära turkos i sitt bältesspänne för beskydd.

Du kan rena din turkos i vatten, med rökelser eller också på en selenitplatta. Selenitplattor kan även ladda upp dina kristaller och stenar med nya energier. Tänk på att turkos inte ska ligga i vatten, utan att den endast tål att sköljas av varsamt, eller också doppas i vatten för att sedan torkas av.

 

För att läsa mer om vilka kristaller som kan renas i vatten besök vår blogg: Kristaller som tål vatten