★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Kristaller

Turkos

Turkos

Information om Turkos ♡
Turkos lär hjälpa dig att bejaka och acceptera mindre önskvärda sidor hos dig själv genom självreflektion. Det sägs vara en sten för självförlåtelse och acceptans, och där de kan hjälpa dig att bearbeta ångest inför det du inte kan påverka. De sägs tillföra healing och kan exempelvis vara användbar för den som arbetar terapeutiskt.

Egenskaper hos Turkos
♡ Sägs vara en sten för sanning
♡ Lär verka starkt helande och beskyddande
♡ Kan ge självförlåtelse och acceptans
♡ Sägs ge andlig tillväxt och öppna för kommunikation

Användningsområde för Turkos
Turkos lär vara mycket givande att meditera med, detta då de sägs ge förståelse för misstag och misslyckanden, genom att acceptera den du är och den livsresa du vandrar. Men där de även kan väcka spiritualitet samtidigt som de håller dig jordad. Det sägs även vara en perfekt sten för dig som arbetar inom vård och omsorg, skola och healing, där du kan tänkas ge mycket av din egen energi till andra och där turkos kan ge dig stöttning och balans i dina energier och chakran. Dessa underbara stenar lär även tillföra healing till den som arbetar terapeutiskt för att behålla och återställa balans.

Primärt chakra: Halschakrat

Sekundärt chakra: Alla

Affirmation: “Jag kommunicerar med klarhet, säkerhet och kärlek direkt från hjärtat” & “Jag är redan nog”.

Stjärntecken: Skytten & Fiskarna

Kristallnät: Barriär (Triklinisk)

Kristallelixir: Endast indirekt

Turkos är känd för att vara en av de äldsta skyddsstenarna. De lär vara en sten som omnämns som en beskyddande sten i bibeln och som sägs ha använts sedan urminnes tider av bland annat inkafolket, mayaindianerna och invånarna i Amerika för beskydd. Än idag lär amerikanska urinvånare ha en uråldrig tradition att bära turkos i sitt bältesspänne för beskydd.

Turkos är även känd som en stark sanningssten där de tros bland annat förbättra kommunikation på flera nivåer och stötta dig att prata din sanning. De sägs ge styrka och visdom till bäraren och kan hjälpa dig att omfamna dig själv. De sägs i sin tur kunna skingra negativ energi, balansera och stabilisera humörsvängningar och ge ett inre lugn.

De lär även finnas där för dig som kan behöva öka din acceptans mot dig själv, att vara självförlåtande och hjälpa dig att bearbeta saker du inte kan påverka. Att i sin tur få möjlighet att se detta som rika erfarenheter och en väg i rätt riktning. De sägs även kunna hjälpa dig att bearbeta ångest, speciellt inför saker som du inte kan påverka.

Ladda & rena Turkos ☾
Du kan rena din turkos med rökelse eller också på en selenitplatta. Selenitplattor kan även ladda upp dina kristaller och stenar med nya energier.
Du kan även ladda din turkos i månens ljus. Tänk på att turkos helst inte ska ligga i vatten, utan att de kan sköljas av varsamt eller också doppas i vatten för att sedan torkas av.

För att läsa mer om vilka kristaller som kan renas i vatten besök: Kristaller som tål vatten 

Lämna en kommentar