★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Kristallvatten och Kristallelixir - så här gör du!

Kristallvatten och Kristallelixir - så här gör du!

Kristallvatten och Kristallelixir - så här gör du!

Kristallelixir och kristallvatten får man när man lägger kristaller i vatten eller olja och låter dem ladda vattnet med sina joner för att sedan använda det. Detta är ett bra sätt att ta vara på kristallers energivibration och man kan antingen dricka kristallvattnet men också ladda oljor som man kan smörja på kroppen och använda i badvatten.

När du gör kristallelixir så måste kristallerna alltid vara helt renade och laddade innan. Det är också viktigt att du är lugn och harmonisk när du gör ditt elixir. Gör aldrig kristallelixir om du (eller någon i närheten) är upprörd eller arg eftersom dessa känslor överförs till vattnet.

Hur du renar och laddar kristaller kan du läsa om här. 

Det finns två olika metoder för att göra sitt eget kristallelixir, en direkt och en indirekt metod. Den direkta metoden innebär att man lägger kristallen direkt i vätskan man vill ladda och används enbart om man om man vet att kristallen är ofarlig och den indirekta metoden innebär att man lägger kristallen i ett kärl som man ställer i vätskan man vill ladda. Den indirekta metoden använder man om man är osäker på om kristallen tål att ligga i vätska eller om den innehåller giftiga ämnen. Använd alltid den indirekta metoden om du är osäker!

Direkt metod

Den direkta metoden innebär att du lägger kristallen direkt i vätskan du vill ladda. Tänk på att vissa stenar kan lösas upp eller avge gifter i vätskan, så var säker på att de är ofarliga och de tål vätskan du lägger dem i. Jag rekommenderar dig att börja med kvarts, agat och jaspis. De finns i en mängd varianter som är ofarliga och som har fantastiska egenskaper.

Bland kvarts hittar du bland annat bergskristall, rosenkvarts, ametist, citrin, snökvarts och rökkvarts. Använd en ljus och naturlig rökkvarts som inte bestrålats industriellt (undvik s.k. Morion). Använd inte turmalinkvarts eller rutilerad kvarts med denna metod.

Bland agat hittar du rosa och blå bandagat, botswanaagat, mossagat, dendrisk agat osv. Undvik de som färgats eftersom du inte vet vad färgen innehåller.

Bland jaspis kan du välja gul jaspis, röd jaspis, leopardjaspis, breccijaspis, landskapsjaspis osv.

Du behöver

  • En glasburk med lock
  • 1 dl vatten
  • 2-3 trumlade kristaller
  • 0,5 dl vodka eller ättiksprit

Gör så här

Fyll en väl rengjord glasburk med 1 dl vatten, lägg i 2-3 trumlade, väl rengjorda kristaller och ställ burken i månljus under 3 nätter. Se till att den står i skugga på dagarna eftersom solljuset påskyndar bakterietillväxten.

Plocka upp kristallerna med en väl rengjord sked efter 3 dygn. Tillsätt 0,5 dl vodka eller ättiksprit. Blanda och häll över elixiret i en väl rengjord flaska och förvara i kylskåp.

Du har nu ett kristallelixir som kan spädas ½ tsk i 1 dl vatten och drickas morgon och kväll. Blanda med saft eller annan dryck om du tycker att det smakar illa. Du kan också blanda det i ditt badvatten, då kan hälla i ca. 0,5 - 1 dl i ett halvfullt badkar.

Elixiret håller minst 3 månader eller mer om det förvaras i kylskåp.

Direkt metod. Kristallerna ligger direkt i vätskan.

Indirekt metod. Kristallerna ligger i en glasburk som skyddar vätskan från direktkontakt.

Indirekt metod

När du använder den indirekta metoden lägger du kristallen i ett mindre kärl som du sedan placerar i ett större kärl som innehåller vätskan du vill ladda. På så sätt kommer kristallerna inte i kontakt med vätskan men laddar den ändå eftersom vätskan omsluter kristallerna. Här kan du använda i princip vilka kristaller som helst, också de som är ”farliga” (naturligtvis inte radioaktiva men det förstår du väl hoppas jag..). Använd ditt sunda förnuft!

Du behöver

  • 1 glasburk med lock
  • 1 mindre glasburk med lock som får plats i den andra.
  • 1 dl vatten
  • 2-3 kristaller (formen spelar ingen roll)
  • 0,5 dl vodka eller ättiksprit

Gör så här

Se till att glasburkarna är väl rengjorda. Lägg kristallerna i den lilla glasburken och sätt på locket. Häll 1 dl vatten i den stora glasburken och ställ ner den lilla glasburken i vattnet. Sätt på locket och ställ burken i månljus under 3 nätter. Se till att den står i skugga på dagarna eftersom solljuset påskyndar bakterietillväxten.

Plocka upp den lilla glasburken med kristallerna efter 3 dygn. Tillsätt 0,5 dl vodka eller ättiksprit i vattnet. Blanda och häll över elixiret i en väl rengjord flaska och förvara i kylskåp.

Du har nu ett kristallelixir som kan spädas ½ tsk i 1 dl vatten och drickas morgon och kväll. Blanda med saft eller annan dryck om du tycker att det smakar illa. Du kan också blanda det i ditt badvatten, då kan hälla i ca. 0,5 - 1 dl i ett halvfullt badkar.

Elixiret håller minst 3 månader eller mer om det förvaras i kylskåp.

Elixir med olja

Du kan också göra ditt kristallelixir med en olja du tycker om. Använd då oljor som är avsedda för det du tänker använda den till. Gör precis som när du tillverkar kristallelixir med vatten men uteslut vodkan/ättiksprit. Oljor är för utvärtes bruk eller till badvatten.

Kristallvatten 

Kristallvatten och Kristallelixir 

Detta är den enklaste varianten av kristallelixir, vi kallar det egentligen bara kristallvatten eftersom vi låter några kristaller ligga i en kanna med vatten som fylls på då och då.

Kristallvatten är ett enklare sätt att få i sig kristalljonerna och då rekommenderar vi ametist eller rosenkvarts. Dessa kan inte överdoseras och är ofarliga att använda.

Se till att kristallerna är väl rengjorda. Fyll en kanna med 1 liter vatten och lägg i 3-5 trumlade stenar av ametist eller rosenkvarts. Ställ in kannan direkt i kylskåp och låt stå över natten. Nästa dag kan du dricka ur hälften av vattnet. Fyll sedan på med nytt vatten på kvällen innan du lägger dig så att du alltid har en liter vatten i kannan på morgonen. Upprepa i ca. 5-7 dagar eller tills vattnet känns ofräscht. Diska då ur kannan och stenarna och börja om på nytt med ny sats.

Kristallvatten smakar mineralrikt vilket ju är logiskt eftersom mineraler frisätts i vattnet. Gillar du inte smaken kan du blanda vattnet med saft eller blanda i smoothies eller liknande.

Kom ihåg att kristallvatten och kristallelixir inte kan ersätta annan behandling eller sjukvård. Använd det som ett komplement till din behandling för att stärka din kropps självläkningsförmåga och är du osäker på om det passar just dig och din sjukdom så fråga din läkare.

I videon förklarar Gitte mer.

Må gott ❤

 

Recommended products

jan. 26, 2023

Hej!
Tänk på att vissa kristaller som selenit mfl inte tål vatten! Andra kan också vara giftiga så läs på noga.

Sofia
mars 24, 2022

Hejsan!
Vars tog elexiret med olja vögen?
Mvh Monica

Monica Andersson

Lämna en kommentar