★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Vilka auralager är kopplade till vilka chakra, och hur yttrar det sig?

Vilka auralager är kopplade till vilka chakra, och hur yttrar det sig?

Vilka lager i auran är kopplade till vilket chakra och hur märker man om man har en obalans?

Våra tankar och attityder manifesteras i kroppen och en sjukdom är väldigt ofta kopplad till en händelse, attityd eller ett trauma. När man börjar röra i detta och löser blockeringar i chakrana och auran så yttrar detta sig alltid på ett eller annat sätt. Utrensningssymptom kallar jag det.

När en utrensning pågår är det bäst är att inte “fastna” i känslan eller i de fysiska problemen som kommer fram, utan se det som ett gott tecken och ett tecken på att din kropp och ditt sinne gör sig av med skräp som inte är bra för dig. Som ett tecken på att energin kan flöda som den ska i dina energikanaler och genom dina chakra.

Men… Det är dock ditt eget ansvar att avgöra om och när du behöver uppsöka vårdcentralen!

Är du intresserad av att veta mer om kopplingen mellan känslor och kroppsbesvär så kan vi verkligen rekommendera Lise Bourbeaus bok “Kroppen talar till dig”. Det är en uppslagsbok där man kan se vilka fysiska problem som har kopplingar till emotionella problem.

Bild: Chakrana, vad de står för och kristallen som kopplas till det specifika chakrat.

 

Baschakrat och aurans eteriska kropp

När baschakrat (kallas också rotchakrat) är i obalans så kan man ofta känna att livet har stagnerat. Känslan av att känna sig fast och man har svårt att sätta ord på känslorna man har. Symptomen kan vara kronisk smärta i ländryggen, ischias, åderbråck, förstoppning eller diarré, en känsla av osäkerhet, depression, ångest, fobier, fertilitetsproblem, impotens, försämrat immunförsvar, otrygghet osv.

Den eteriska kroppen är det auralager som ligger närmast huden och detta lager är kopplat till baschakrat. Så det som påverkar baschakrat syns ofta här.

Stenar som på olika sätt hjälper att balansera baschakrat är röd jaspis, hematit, svart obsidian, rökkvarts, svart turmalin och snöflingeobsidian.

Navelchakrat och aurans emotionella kropp

När navelchakrat är i obalans kan man precis som vid blockeringar i baschakrat känna att livet har stagnerat. Man kan känna sig apatisk, ensam och ledsen. Chakrat är ofta kopplat till sexuella och gynekologiska problem. Även här visar obalans sig genom kroniska ryggsmärtor, ischias, tarmproblem, njurproblem, problem med mjälte och gallblåsa, impotens, ätstörningar och känsloutbrott.

Här är det den emotionella kroppen som är kopplad till navelchakrat och det som påverkar detta chakra syns ofta i detta lager i auran.

Stenar som kan hjälpa att återfå balans är karneol, halit, orange kalcit, grå bandagat, månsten, sardonyx, och vanadinit.

 

Solar Plexus och aurans mentala kropp

När Solar Plexus är i obalans känner man sig dränerad och orkeslös. Man har ingen självbehärskning och respekterar inte sig själv. Obalanser yttrar sig genom bristande koncentrationsförmåga, minnesförlust, insomnia, extrem trötthet, matsmältningsproblem, ätstörningar och stressrelaterade hudprolem t.ex. stressexem osv.

Detta chakra är kopplat till den mentala energikroppen och obalanser i solar plexus yttrar sig ofta här.

Stenar som kan balansera solar plexus är citrin, bärnsten, tigeröga, gul jaspis, ametrin och hessonit.

"Våra tankar och attityder manifesteras i kroppen och en sjukdom är väldigt ofta kopplad till en händelse, attityd eller ett trauma.

Hjärtchakrat och aurans astrala kropp

När hjärtchakrat är i obalans så har man ofta svårt för att visa känslor, man klarar inte att dela med sig av sin kärlek, man är självisk och likgiltig. Obalanser visar sig genom känslomässig förvirring, kärlekslös attityd, trångsynthet, hjärtproblem, lungproblem, andningsproblem och astma, oförmåga att älska och att visa kärlek.

Hjärtchakrat är kopplat till den astrala energikroppen och blockeringar visar sig ofta i detta auralager.

Stenar som kan hjälpa att balansera hjärtchakrat är malakit, rosenkvarts, grön och rosa aventurin, krysokolla, smaragd, peridot och rodokrosit.

 

Halschakrat och aurans högre mentala kropp

När halschakrat är i obalans har man ofta problem med talet och svårigheter att uttrycka sig. Obalans kan visa sig genom koncentrationsbrist, stammande, nervositet, talsvårigheter, klåda, hjärtproblem, osäkerhet, dålig hållning och ryggproblem i samband med det, matsmältningsproblem och IBS-tarmproblem.

Halschakrat är kopplat till den högre mentala energikroppen och problem med halschakrat visar sig ofta i detta auralager.

Stenar som hjälper att få balans i halschakrat är blå bandagat, turkos, kyanit, angelit, akvamarin, blå fluorit, blå opal och hemimorfit.

 

Tredje ögat och aurans högre emotionella kropp

När tredje ögat är i obalans så känner man sig ofta förvirrad och man har svårt för att tänka klart. Ofta saknas logik i det man tänker och man verkar allmänt frånvarande. Obalanser kan visa sig genom mentala problem, huvudvärk och migrän, personlighetsstörningar, ögonbesvär, problem med bihålorna, bristande ambition och negativt tankesätt.

Tredje ögat är kopplat till den högre emotionella energikroppen och obalanser visar sig ofta även där.

Stenar som hjälper att återfå balans i tredje ögat är lapis lazuli, sodalit, celestit, tanzanit, apofyllit, safir och moldavit.

 

Kronchakrat och aurans högre eteriska kropp

När kronchakrat är i obalans så känner man sig förvirrad och i allmän obalans, man blir pessimistisk och misstänksam, slö och apatisk. Obalanser kan orsaka yrsel, depression, dement, överdriven fåfänga, hudproblem, nervproblem (både fysiska och psykiska) och myalgi.

Kronchakrat är kopplat till den eteriska energikroppen och problem med kronchakrat visar sig ofta i detta lager av auran.

Stenar som hjälper att balansera kronchakrat är ametist, labradorit, rutilerad kvarts, selenit, vit kalcit, andekvarts och chairoit.

Bild: Ett chakra - ett mantra!

Lämna en kommentar