★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Kristaller

Prasiolit

Prasiolit

Prasiolit (kallas också Prasem och Vermarine) är en grön kvarts som felaktigt ofta säljs under namnet grön ametist. Ska ej förväxlas med Praseolite som är ett helt annat mineral.

Information om Prasiolit ♡

Kristallen är ovanligt förekommande i naturen men man har hittat fyndorter i bland annat Tjeckien, Österrike, Finland, Skottland och USA. Ordet prasiolit betyder ordagrant "lökgrönfärgad sten" och kommer från grekiskan πράσον prason som betyder "purjolök" och λίθος lithos som betyder "sten". Mineralet har fått sitt namn för sin gröna färgton. Naturlig Prasiolit har en mycket ljus och genomskinlig grön ton. Se detta blogginlägg.

Precis som citrin så framställs prasiolit under liknande omständigheter. Det är oxidationstillståndet för de järnföroreningar som finns naturligt i kvartsen som ändrar färg och detta kan ske både med naturens hjälp eller i fabriker genom uppvärmning.

Prasiolit sägs öppna och stabilisera hjärtchakrat. Den lär stärka den intuitiva förmågan som är kopplad till kärlek. Prasiolit är en kristall med transformativa energier som sägs omvandla negativ energi till positiv. Prasiolit inspirerar till kreativitet, lockar fram framgång, välstånd och överflöd och är perfekt i magipåsar och kristallnät för detta ändamål.

Prasiolitens energier återspeglar skönheten hos vår hemplanet. Genom att hålla en prasiolit i handen sammanflätas bas- och hjärtchakrat och kan på så sätt skapa en kärleksfull skyddande kokong av helande energi från moder jord.

Prasiolit sägs arbeta för att frigöra medvetandet om de restriktiva gränser som begränsar vår tillväxt, självförtroende och självuppskattning. Det är en kristall för ständig påminnelse om att vi måste gå framåt med kärlek i våra hjärtan, och sprida den till alla som stöttar oss.

Egenskaper hos Prasiolit

♡ Kreativitet, framgång och överflöd
♡ Stärkande intuitiv förmåga
♡ Personligt växande 
♡ Skyddstalisman

Användningsområde för Prasiolit

Används under meditation och placeras då direkt över hjärtchakrat för att rena trauman från tidigare liv. Bär som skyddsamulett och för att stärka självkänslan och kärleken både till dig själv och andra. Använd i ritualer, magipåsar och kristallnät för ekonomiskt överflöd och stabilitet.

Primärt chakra: Hjärtchakra

Sekundärt chakra: Navelchakra

Affirmation: "Jag öppnar mig själv för den kreativa inspiration och inre styrka genom min själs vägledning och manifesterar mina drömmars mål".

Zodiak: Jungfrun, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.

Kristallnät: Sökare (Hexa-/Trigonal)

Kristallelixir: Indirekt

Element: Jord

Numrologisk vibration: 7

Recommended products

Lämna en kommentar