★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Häxapoteket

Ylang Ylang

Ylang Ylang (Cananga odorata)

Ylang ylang är ett tropiskt träd med stora blommor i rosa, lila och gult. Trädet kan bli upp till 20 meter högt och sägs bära på såväl magiska som medicinska fördelar. Bland annat framställs eterisk olja av blommorna och där blommorna traditionellt använts och används än idag, i kosmetik, hudvård och vid olika hudåkommor och för att bekämpa infektioner. Den eteriska oljan har en unik, varm, söt och kryddig blomdoft som sägs vara ett afrodisiakum som kan verka lusthöjande och anses vara bra vid ilska, frustration och irritation. Oljan lär även vara balanserande och antiseptisk. Exempelvis kan eterisk olja lindra klåda vid insektsbett, stimulera hårväxten, boosta humöret, minska nedstämdhet och verka balanserande på flera nivåer. Ylang ylang anses lugna hjärtat och andningen, vilket kan stilla hjärtklappning, snabb andning och lindra muskelspänningar. Ylang ylang kan i sin tur öka kommunikationen mellan det inre och yttre, ge frid, användas vid sömnproblem för lindring och verka lugnande samt för att lyssna till ditt hjärta och stilla inre tryck och stress. 

Traditionellt har ylang ylang använts inom örtmedicin för att mota magsjukdomar, reumatism, gikt, huvudvärk och lunginflammation. Ylang ylang kan användas som smaksättare i dryck och desserter och är en välanvänd doft i parfym, kosmetik, tvål och hårvård. Eterisk olja ska oftast blandas ut eller tillsättas i andra produkter och inte användas direkt på huden. Ylang ylang kan orsaka illamående och huvudvärk vid för stor mängd. 

Ylang-ylangs magiska egenskaper handlar främst om lugn och avkoppling. De sägs eliminera ångest, rädsla, depression, ilska, stress och sorg. De symboliserar sinnenas lugn och glädje. Ylang ylang lär driva bort inre sorg och stänga av känslor av ilska och rädsla. Detta kan gynna lösning av olika tvister, även de mot oss själva, vilket leder till försoning. Kan användas i kvinnliga och fertilitetsbesvärjelser, söt dryck för att finna lugn, rengöra ditt utrymme, badsalt för kärlek och passion samt i olika skönhetsrecept. 

Lämna en kommentar