★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Häxapoteket

Citronmeliss

Citronmeliss (Melissa officinalis)

Denna underbara ört och växt har i århundraden varit väl respekterad som en medicinalväxt. De har och lär än idag vara uppskattade för sina fina lugnande effekter och kallades till och med för "livselixiret" av olika örtläkare förr.

Citronmeliss, även känd som Melissa officinalis, sägs ha magiska egenskaper som inkluderar bland annat kärlek, framgång och helande. Varje ört och växt som får namnet "officinalis" anses ha betydande medicinska fördelar och där citronmeliss sägs vara en äldre helande ört, som har använts medicinskt i över 2000 år. Idag förekommer citronmeliss ofta i örtträdgårdar och i te. De planteras ofta som en insektsvänlig växt för att uppmuntra pollinering av andra växter eftersom speciellt bin och fjärilar gillar citronmeliss.

Magiskt lär citronmeliss kunna användas i ritualer, spells, spell bags och amuletter specifikt för kärlek och healing. Örten kan även användas för välstånd, kraft, lycka, andlighet, rening och för att manifestera. Det sägs att om du skulle hänga upp citronmeliss i hemmet - att dess magiska energi kan säkerställa att du alltid väljer rätt väg att gå, samtidigt som du lär bjuda in kärlek till ditt hem och liv.

Lämna en kommentar