★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Häxapoteket

Red Moon Äpple

Red Moon Äpple

Äpple, även kallad häxans frukt, har en lång och magisk historia som sägs går tillbaka tusentals år i tiden. Denna magiska frukt kallas ofta häxans frukt på grund av att dess frön liknar en 5- uddig stjärna (när de delats på mitten). Äpplet lär ha värderats högt och sedan kommit ha en väldigt framträdande roll i flertalet myter runt om i världen. Ofta förknippas dessa folksagor med magi, död, kunskap, kärlek och odödlighet. På grund av dess koppling till döden pryds ofta altare med äpple, ofta kopplat till Samhain inspirerat altare. Äpplen har också begravs som gåvor till de döda så de har något att äta under de vintermånaderna. Cider av äpple kallas ibland för häxansbrygd (Witch’s Brew) och även denna kan placeras på altare eller hällas på marken. I samma anda äts och plockas äpplen på hösten och kring Halloween. Just Red Moon äpplen har ett rött pigment och fruktkött och är väldigt rikt på antioxidanter. 

Magiskt har äpplen flera användningsområde och egenskaper. De lär bland annat kunna användas i flertalet kärleks- och fertilitetsbesvärjelser. Som exempel kan äppelblommor och torkat äpple placeras i spell bags, rökelser och brygder för att öka styrkan på besvärjelserna. 

Rött äpple sägs också öppna för dold kunskap, portar till mysterier och ge kärlek och healing. De kopplas också magiskt till odödlighet, fertilitet, spådom, välstånd och trädgårdsmagi.

Lämna en kommentar