★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Skapa balans med kraften i ett medicinhjul

Skapa balans med kraften i ett medicinhjul

Skapa balans i ditt liv!

Skapa rätt förutsättningar hemma för att få en bra balans i alla delar av ditt liv genom att använda kraften i ett medicinhjul. Vi på Kristallakademin har skapat ett medicinhjul av kristaller för att skapa rätt balans.

Medicinhjul härstammar från urinvånarna i Nordamerika och symboliserar livets cykler. Medicinhjulen kallas också Ojibwe medicinhjul för den som vill googla!

Ett medicinhjul är indelat i 4 delar:

  • Norr representerar bland annat luft, vinter, spirituell hälsa och färgen vit.
  • Öst representerar eld, vår, mental hälsa och färgen gul.
  • Söder representerar jord, sommar, fysisk hälsa och färgen röd.
  • Väst representerar vatten, höst, känslomässig hälsa och färgen blå/svart.

Bilden nedan har jag lånat från Ojibwe Recources och visar de olika delarna.

Detta medicinhjul har jag omsatt i kristaller som stärker och hjälper energierna på vägen för en större balans i livets och årets alla cykler.

Medicinhjul av kristaller

Du får en fin harmoni om du använder kristaller när du skapar ditt medicinhjul eftersom du då kombinerar uråldriga visdomar i medicinhjulet, kraften i väderstrecken med kraften i kristaller.

Bilden visar hur vi har ställt upp ett kristallnät som representerar alla dessa delar.

Gittes stärkande kraftnät

Som fokussten i mitten har jag använt en bandametist eftersom vi vill skänka healing åt hela kristallnätet och över samtliga delar i livet. Ametist är dessutom en sökare som passar alldeles utmärkt som fokussten i ett kristallnät. Du skulle kunna byta ut ametisten mot en bergkristall (klar kvarts), en rosenkvarts, rökkvarts eller en grön aventurin. Lite beroende på vad du söker.

Åt norr har jag valt en vit snökvarts (mjölkkvarts) eftersom jag befinner mig mitt i klimakteriet och vill fortsätta ”glida igenom” som jag hittills haft nöjet att göra och eftersom snökvarts ger en positiv energi, stärker intuitionen och öppnar mitt sinne för nya möjligheter. Du skulle också kunna använda vit agat, vit kalcedon eller bergkristall beroende på vad du vill uppnå.

Åt öster har jag valt en orange kalcit eftersom den stärker självkänslan och hjälper sinnet att se och acceptera gudomlig äkta kärlek. Här skulle du också kunna använda citrin, gul jaspis, tigeröga och gul topas.

Åt söder har jag valt en röd almandin granat för att jorda mig, för styrka och för att öka min viljestyrka och för kraften att kunna motstå det som inte är bra för mig. Istället för granat kan du använda röd jaspis, cinnober, rubin och falköga.

Åt väster har jag valt en svart apachetår eftersom jag fortfarande har en del gamla minnen jag behöver berarbeta och vill skapa optimala energier för att klara det och för att kunna avsluta dem. Här lämpar sig också stenar som Lapis Lazuli, svart turmalin, labradorit och svart obsidian.

Som ”ekrar” har jag lagt ut små kvartsstavar som pekar med spetsen utåt för att sprida energin ut från hjulet och runtom har jag strött mängder av små, små rutilerad kvarts för att attrahera och förstärka energin i kristallnätet och min önskan i hjulet.

Gör ditt medicinhjul precis så personligt du vill och komplettera med örter, symboler, lappar och annat. Släpp loss fantasin!

OBS! Tänk på att ställa upp kristallnätet så att det pekar åt rätt väderstreck (vit mjölkkvarts = norr, Röd granat = söder osv..), använd en kompass.

När jag ställt upp kristallnätet renade jag det med vit salvia och sedan aktiverade jag det.

Lycka till!

Lämna en kommentar