★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Skapa din egen Kristallbok

Skapa din egen Kristallbok

Skriver du kristallbok?

En kristallbok är ungefär som en dagbok men för stenar och kristaller. Dina stenar och kristaller. Varför ska man göra det? Jo, även om man vet att vissa stenar har sina speciella egenskaper så är varje sten inom sin grupp helt unik.

Titta på bilden nedan tiill exempel. Alla dessa stenar är olika varianter av turkos. Slår man upp turkos i vilken kristallbok som helst så säger de alla ungefär samma sak, men naturligtvis skiljer sig egenskaperna för den blå turkosen som ligger i mitten mot egenskaperna hos en av de gröna, eller en av de andra blå! Förutom att de helt klart har olika färgnyanser som vibrerar på helt olika färgfrekvenser så innehåller de alla olika mängder koppar och aluminium osv och de kommer från helt olika ställen på moder jord och har bildats under helt olika förutsättningar! Hänger du med?

Så även om de har samma grundläggande egenskaper så kan de unika stenarna alltså ha sina egna specifika egenskaper som kanske inte alls nämns i böckerna, och därför är det bra att skriva sin egen kristallbok för de stenar som hamnat hos just dig!

Att skriva kristallbok

När du skriver din egen kristallbok så arbetar du med egenskaperna hos just dina kristaller och inte böckernas “generella” beskrivningar. Kanske är stenen du håller i din hand just nu ett riktigt guldkorn, en sten som har helt ofattbara krafter som du inte hade en aning om eftersom det inte står i några böcker!

När du lär känna dina stenar en och en så kommer du hitta helt nya egenskaper och användningsområden för stenen och du kommer skapa en helt annan länk mellan dig och stenen som ger en mycket djupare kontakt.

Nu suckar du säkert och tänker “åh jisses jag som har så många stenar och säger tyst för dig själv “varskajagbörja??!??”. Tänk inte så. Börja med en sten som du ännu inte hunnit bekanta dig så mycket med och som du inte vet så mycket om. Börja med just den.

Du har säkert redan en i åtanke just nu.

Detta behöver du

  • En anteckningsbok som bara används till detta.
  • En penna.
  • En sten som du vill lära känna.

Skaffa en fin anteckningsbok (min vackra som du ser på översta bilden har jag fått av min dotter, jag älskar den!) som du bara har till detta, och en penna. Sätt dig sedan med den sten du vill lära känna bättre. Du kan sitta med den i handen/händerna, ligga med den placerad på tredje ögat, hålla den över hjärtchakrat eller var du nu vill.

Meditera sedan med stenen två-tre dagar i rad (helst) under 5-30 minuter beroende på hur van du är att meditera, och anteckna allt som kommer till dig under den tiden.

Tycker du att det är svårt att meditera och att komma i kontakt med stenen så kan du lyssna på en av mina meditationer som heter “Kontakta din kristall” och som jag spelat in just för detta. Den är en del av kursmaterialet i kristallhealingkursen (kursen hittar du här…) 

Meditationen finns att köpa om du vill kunna ladda ner den och lyssna offline, annars kan du lyssna på den på Kristallakademins YouTube-kanal. Du hittar länkar till båda här nedan.

 

 

Har du redan en kristallbok med anteckningar om dina stenar? Eller har du ett annat sätt? Skriv gärna en kommentar nedan och berätta hur du gör!

maj 03, 2022

Åh, jag har nyligen börjat med något liknande helt spontant. Jag antecknar digitalt dock. De flesta av mina kristaller påminner om de beskrivningar jag läser men det blir mycket mer nyanserat för mig när jag lär känna dem en och en. Och väldigt spännande när samma sorts kristaller känns olika (jag har ett par mossagater där en känns som vinter och en som sommar men milda båda två). Och min iolit känns inte alls som det jag läser.

Flera av mina små kristaller känns ganska diffusa men några är riktiga små kraftpaket.

Jättespännande!

MB

Lämna en kommentar