★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Hur fungerar kristaller?

Hur fungerar kristaller?

Kristaller har sedan länge använts för välbefinnande av olika slag och på senare år som en form av self-care metod. Hur fungerar kristaller egentligen? Det korta svaret är att kristaller har en viss typ av energi eller ”vibration”, precis som allt annat.

Från ett vetenskapligt perspektiv
All materia, allt vi kan se (och inte se!) har en specifik resonansfrekvens eller serie av frekvenser eftersom all materia består av atomer. Atomer bildas av elektromagnetiska vågor som har en specifik frekvens. Vetenskapsmän som Einstein och Tesla kom underfund med att allting består av energi och vibrationer, men det hinner vi inte gå så mycket djupare in på i detta inlägg.

Låt oss backa historien en aning…

Lite kort historia om kristallerna
Kristaller har använts av nästan alla civilisationer på ett eller annat sätt, både för fysiskt helande men också för mental och andlig balans. Vanligtvis användes kristaller förr i tiden som talismaner, amuletter och prydnader för att främja skydd, hälsa och överflöd.

Till exempel så använde de forntida egyptierna ofta färgrika kristaller som lapis lazuli, rubiner och turkos och begravde ofta sina nära och kära med klar kvarts för att leda dem säkert mellan jordelivet till andelivet. I den gamla kinesiska kulturen användes (och används än idag) Jade ofta som en medicinsk sten samt för att locka fram lycka och välstånd. Den användes och används fortfarande för hudvård, kanske har du hört om jade rollers och gua sha? I antikens Grekland användes hematit av soldater när de var i krig, för att bli oövervinnliga. Maya-indianerna använde kvarts för att behandla sjukdom och obsidian för ceremoniella ting som knivar och speglar. I Indien ansågs kristaller vara kopplade till astrologi (planetariska positioner) och kristallerna ansågs länge ha andliga förmågor… man kan ju bara spekulera om vad historien om hundra år kommer berätta om hur vi använder kristallerna idag!

Kristallernas verkan ur ett spirituellt perspektiv
Det sägs att stenar och kristaller har sina speciella egenskaper, för precis som allting annat (materia) så menas det på att kristallernas vibrationer lär uppstå från det unika sättet deras atomer och molekyler rör sig och interagerar med varandra.

Kristaller formas under väldigt lång tid och de kristaller som växer naturligt sägs inneha energi från solen, månen, haven och jorden (vilka i sig är naturliga helande energier). När vi placerar eller håller en kristall över kroppen, sägs det att den interagerar med kroppens chakra som i sin tur lär påverka vårt fysiska och mentala välbefinnande. Här kan du läsa mer om kroppens chakra.

Vad menas med helande kristaller?
När vi talar om helande kristaller så syftas det ofta på den specifika kristallens vibration, alltså på det sättet den är skapad molekylärt som gör att den matchar våra olika känslor eller egenskaper. Vi alla bär ju redan på dessa egenskaper inom oss i större eller mindre grad,  och när vi tar hjälp av kristaller kan vi möjligtvis stärka de helande förmågor vi redan har.

Hur kan vi känna av kristallerna?
När du håller i eller placerar en kristall på dig så kanske du kan uppleva en förstärkning av olika känslor, att du hittar en djupare kontakt inåt eller bara känner dig mer förankrad till nuet. När vi arbetar med kristaller blir vi ofta naturligt mer uppmärksamma på det vi behöver mer eller mindre av eftersom vi landar i stunden. Det blir en form av meditation, egentid, ceremoni eller självinsikt om du så vill.

- När vi bär med oss kristallerna verkar de också som en påminnelse om det vi önskar mer av och det blir ett sätt att programmera våra tankar.

Att utöva kristallhealing
Som tidigare nämnt vibrerar allting, kristaller och även vår fysiska och (!) spirituella kropp. Vid kristallhealing tar man hjälp av kristallernas vibration som då kommer i klang med kroppens energisystem såsom auran, de eteriska kropparna och chakra systemet bland annat. 

Kristallakademins kurs i kristallhealing
Vill du lära dig mer om hur du kan använda dig av kristaller för healing så har vi en stor onlinekurs i kristallhealing. Den är för dig som vill arbeta som kristallhealer eller för dig som vill lära dig mer om hur du kan använda kristallerna på dig själv. I kursen lär du dig också mer om kristallernas effekt, hur de påverkar auran, chakrana, hur du utför chakrabalansering och mycket mer.

Här kan du läsa mer om kursen!

Lämna en kommentar