★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Hur börjar jag med kristaller?

Hur börjar jag med kristaller?

Kristallakademins miniguide i hur du kan börja införa kristaller i ditt liv

Vad kul att du är intresserad av kristallernas värld! Dessa vackra stenar är verkligen jordens magi. Men vi förstår, det är en riktig kristalldjungel och det kan kännas överväldigande. Här svarar vi bland annat på ”vilka kristaller ska jag använda?” ”vad gör jag med dem?” ”hur fungerar dem?” och de ultimata kristallerna för nybörjaren! Dena miniguide är perfekt för dig som vill veta mer om kristallernas värld. 

Vill du lära dig ännu mer så har vi en stor onlinekurs i kristallhealing.  

Vad kan kristallerna göra för mig?

Alla kristaller vibrerar på olika frekvenser och kan hjälpa dig när du arbetar med att förstärka något. Vi bär alla på olika egenskaper och talanger och kristallerna kan fungera som ett verktyg på resan till att förstärka dessa. Kristallerna kan till exempel hjälpa dig att behålla ditt fokus när du genomför positiva förändringar och uppfyller dina mål. Det sägs att kristallerna kan hjälpa dig att komma i kontakt med de energier du vill förverkliga. Du kan bland annat ta hjälp av kristallerna för att rikta ditt fokus och programmera dina intentioner. Testa själv så får du se! 

Hur fungerar kristallerna?

Kort förklarat så består allting av vibrerande energi, likaså vi och likaså kristaller. Kristallerna har skapats av jorden under flera årtusenden och sägs inneha jordens, havens, månens och solens energi. Kristallernas effekt är olika för olika människor. Vissa av oss är mer intuitiva och mottagliga för energier och andra mindre. Det ena är inte bättre en det andra. I stort sett handlar det om hur öppen du är och hur villig du är att faktiskt göra ditt inre arbete när du arbetar med kristallerna. Här kan du läsa ett längre inlägg som förklarar lite mer om hur kristallklar "fungerar". 

Hur väljer jag en kristall?

Det finns olika sätt att välja ut den kristall du vill ha eller behöver för tillfället:

✦ efter kristallens helande kraft (ex. Rosenkvarts för självkärlek och Ametist för lugn)
✦ den du dras till (följ din intuition och välj den första kristall du dras till automatiskt)
✦ efter specifikt chakra (ex. Akvamarin för halschakrat som bl a står för kommunikation)
✦ beroende på vad du vill uppnå (ex. en spets av klar kvarts för att förstärka manifestationer)
✦ färdigt kristallkit (ex. zodiak-kit, sovrumskit, månkit osv). 

På vår hemsida kan du välja kristaller efter syfte, och under varje produkt finns en utförlig beskrivning över dess egenskaper och användningsområden! 

Jag har fått hem min kristall, nu då? 

Det allra första du bör göra när du får hem din kristall är att rena den. Kristaller håller energi och tar också upp energi från omgivningen. Det kan därför vara bra att rena den för att ”nollställa” dess energi till sitt ursprung. På det sättet vet du att du bara arbetar med kristallens energi. Du kan rena din kristall så här:

✦ med vatten (här kan du läsa vilka som tål vatten)
✦ med rökelse (svep röken över och runt din kristall)
✦ med salt (låt den ligga i en skål med salt några timmar)
✦ under månens ljus (lägg kristallen ute under månen eller på fönsterbrädan under natten)
✦ i jorden (lägg kristallen i jorden ett par dagar)
✦ på ett kluster av kvarts (lägg kristallen som ska renas ovanpå ett kluster)
✦ med ljudfrekvens (kristallskålar, gongar, klockor och andra vibrationer kan rena)
✦visualisera (håll händerna över kristallen och föreställ dig hur du renar den med vitt ljus)

  Här kan du läsa mer om hur du renar dina kristaller. 

  Hur använder jag min kristall?

  Det finns många sätt att använda din kristall på. Grundsyftet är att ta hjälp av kristallens energi för att förstärka det du vill. Ett par sätt som du kan använda din kristall på:

  ✦ bär den med dig (i fickan, väskan, i bh:n eller som smycke)
   placera den i hemmet (här kan du läsa om kristaller för hemmets alla rum)
  ✦ programmera den med din intention (här berättar vi hur du gör)
  ✦ meditera med den (håll den i handen eller lägg den på kroppen)
  ✦ använd i kristallnät (här kan du läsa om hur du gör ett kristallnät)
  ✦ gör kristallvatten (här kan du läsa om det)
  ✦ kristallhealing (här har vi en hel kurs för dig som vill lära dig kristallhealing!) 

   Välj det som passar dig i din vardag! 

   Hur programmerar jag min kristall?

   Det är ganska enkelt att programmera en kristall, det enda du behöver är en kristall och en tanke om vad du vill kalla in mer av! Du kan välja en kristall som kallar på dig eller en som står för det du vill ha mer av. Till exempelvis Ametist för mer lugn och harmoni, Rosenkvarts för kärlek och relationer, Citrin för pengar eller framgång osv. 

   ✦ håll din kristall i handen
    stanna upp eller meditera en stund för att tona in dig 
   ✦ tänk på vad du önskar kalla in mer av
   ✦ upprepa en intention t ex "jag programmerar min kristall för att kalla in mer kärleksfulla relationer i mitt liv" 
   ✦ sitt gärna en stund med din kristall och känn in den 
   ✦ Ta da! Klart 
   ✦ bär den gärna med dig eller lägg nära dig så ofta du kan! 

    

   Kristallakademins nybörjarguide: 6 kristaller som är bra att börja med

   nybörjarkit kristaller

   Dessa kristaller ingår i vårt ”kristallkit bas för nybörjare” och är för dig som kanske inte har så många kristaller ännu och som tycker det är svårt att veta vilka man kan börja med. Med detta kit lär du komma en bra bit på vägen och ha vad du kan behöva för de flesta dagliga behov med kristaller. 

   I kitet för nybörjare ingår:

   Bergkristall - (klar kvarts) lär vara en av de mest användbara kristaller som finns och sägs vara en utmärkt helare för alla ändamål. Den lär förstärka helandets energi och stimulera samtliga chakra. Kristallen sägs även vara känslomässigt neutral och lär förstärka det sinnestillstånd man har för stunden.
   ✧ Så kan du använda den: Använd gärna i kristallnät och för ritual, meditation och manifestering, då de lär förstärka detta arbete och även ge dig klarhet och kontakt med ditt högre jag.

   Svart turmalin -  lär vara en utmärkt jordningskristall. Den sägs lugna panikattacker, särskilt de som orsakas av mörka och trånga utrymmen men kan även lugna de attacker som kan ske i sammanband med tandläkar- och läkarbesök. Lär även skydda mot elektromagnetisk smog och strålning samt skydda mot negativ energi och människor som dränerar dig.
   ✧ Så kan du använda den: då den sägs stå emot och skydda dig från negativa energier och människor som lätt dränerar din energi kan den med fördel bäras med dig under dagen. Den lär även ge skydd i ditt hem. Du kan placera en svart turmalin i vardera hörn i bostadens/rummets fyra ytterhörn.

   Ametist - sägs vara en mycket läkande och spirituell kristall med grundande och rogivande energier och kan användas för healing av både kropp och själ. Den sägs skapa en harmonisk atmosfär och har beskyddande egenskaper. Dessa egenskaper sägs stå emot illasinnade avsikter genom att omvandla denna form av energi till en positiv och kärleksfull energi.
   Så kan du använda den: kan med fördel placeras i sovrummet eller runt omkring i hemmet där dess egenskaper kan vara till nytta för dig och där de kan skapa en harmonisk och rogivande atmosfär.

   Rosenkvarts - sägs vara en moderlig och kärleksfull kristall som lär öppna upp för sann och äkta kärlek. De sägs lugna stress och lindra vid sorg, där de även lär sprida en kärleksfull vibration. Det sägs att denna otroligt kärleksfulla och fina kristall kan användas av barn och unga som känner sig ensamma och oroliga, då kristallens fina energier lär lugna dessa känslor.
   Så kan du använda den: det sägs att om man mediterar med rosenkvarts när man har svåra och tuffa perioder, kan den öppna upp hjärtchakrat och stötta igenom perioden. Att ha rosenkvarts hemma sägs dra till sig kärlek och läka kärlekssorg. De lär även lindra stress och oroliga känslor. 

   Grön aventurin - lär vara en kristall för hopp och framtidstro. De sägs ha en stark förbindelse till jorden och till det Deviska riket, vilket lär skapa en omfamnande känsla av natur och dess lugnande vibrationer. Lär ha en upplyftande vibration som kan stärka tron på din egen styrka.
   Så kan du använda den: i kristallnät och magipåsar, då den lär skapa positiv energi, fokus och styrka. Bär kristallen med dig för att stimulera vitalitet och livskraft. 

   Citrin - lär vara en sten för överflöd och välstånd, där de kan stimulera generositet både hos dig och din omgivning. Kristallen sägs även hjälpa dig att utstråla en högre attraktionskraft, vilket lär stärka förmågan att manifestera och dra till dig det du önskar dig.
   Så kan du använda den: den kan till exempel användas för högre kraft i meditation och manifestationer, bäras nära dig samt för placering runt om i hemmet. Det sägs att om citrin läggs i hemmets rikedomshörn (det bortersta vänstra hörnet från din ytterdörr), eller också på skrivbordet (samma hörn sett från dig) att den lär attrahera högre krafter och hjälpa dig att utstråla denna inre gnista! 

   Lycka till!

   Lämna en kommentar