★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

21 kristaller som ger kreativitet och inspiration

21 kristaller som ger kreativitet och inspiration

De 21 kristallerna som hjälper dig

Nedan listar vi olika kristaller som du kan använda i ett kristallnät för att öka din kreativitet och inspiration. Välj de som ”talar” mest till dig men försök begränsa dig till 5-6 olika. Du kan även använda dem var och en, antingen genom att bära dem på dig eller ha dem nära dig dagligen. 

 1. Ametist
  Hjälper dig att öppna upp till nya verkligheter och tillgodogöra sig nya idéer. Den bidrar till att stimulera tredje ögat och kronchakrat och ökar din intuition och stärker förmågan till visualisering. Den är användbar i konstnärliga strävanden där nya, originella resultat måste skapas med verktyg och metoder från tidigare erfarenheter. Ametist skänker den naturliga kraften i kreativiteten hos oss. Den hjälper oss att visualisera, skapa och uppfinna. Ametist stimulerar din kreativitet.
 2. Ametrin
  En underbar talisman för kreativitet. Konstnärer oavsett uttrycksform har hjälp av denna sten. Den balanserar kronchakrat och avlägsnar blockeringar som ger känslan av att vara ur form eller apatisk så du kan återfå kontrollen och livsgnistan. Den hjälper dig visualisera nya idéer och att förverkliga dem.
 3. Apatit
  En utmärkt kristall för att attrahera inspiration och att manifestera den. Apatit har en förmåga att förbättra kommunikationen av kreativa idéer genom konstnärliga uttryck som musik, bild, dans, eller i skrift.
 4. Apofyllit
  Öppnar och aktiverar kronchakrat, vilket gör dig mer mottaglig för inspiration och för att bättre kunna omvandla inspirationen på ett kreativt sätt. Både grön och klar apofyllit kan användas. Den gröna skänker en närmare kontakt med den kreativa kraften från skogsväsen och den klara stärker kontakten med andeväsen och den kreativa kraft de har att erbjuda.
 5. Auralite 23
  Har en lugnande effekt på sinnet och stillar det så att en djupgående healing kan äga rum. Den länkar det medvetna sinnet till själen, universum och högre dimensioner.
 6. Celestin
  Erbjuder en mjuk, upplyftande energi som kan höja och expandera din medvetenhet i de högre sfärerna. Celestin är en sten för kreativitet och speciellt användbar för den som ägnar sig åt konst. Den lugnar och skärper sinnet och främjar mental klarhet. Det underlättar också förmågan till analys av komplexa idéer.
 7. Citrin
  En sten för glädje och överflöd. Citrin hjälper dig att interagera kreativt med omvärlden. Den skänker inre ro och eftersom den är en kvarts så drar den ner energin genom kronchakrat till solar plexus som är centrum för den kreativa kraften.
 8. Fluorit
  Stärker intuitionen och ökar länken till det universella sinnet. Den hjälper sinnet att bli klarare och ökar förmågan till att fatta beslut. Använd gärna regnbågsfluorit eller den gröna varianten.
 9. Granat
  Granat är en sten för återhämtning och förnyelse som också den skyddar mot onda ögat. Den jordar och lugnar mardrömmar och attraherar kärlek. Granat ökar det kreativa sinnet och hjälper fantasin att sätta fart.
 10. Grön Aventurin
  Hjälper dig att frigöra blockeringar som hindrar ett kreativt flöde och aktiverar din fantasi. Den stärker kreativiteten och motivationen. En sten för en positiv attityd och som ger hopp och glädje.
 11. Herkimerdiamant
  En kraftfull generator som ger tillgång till information från tidigare liv. Den skyddar mot Jordstrålning och elektriska magnetfält. Denna kristall arbetar bortom fysiska nivåer och skapar harmoni och balans till individers energikroppar ända in till själen.
 12. Karneol
  Skyddar mot förbannelser, avund och onda ögat. Karneol bringar lycka och tur och även om den sätter fart på energier så hindrar den dig från att träffa överilade beslut fattade i stundens hetta.
 13. Krysokolla
  Avskärmar negativ energi och stillar självmedvetandet till en inre balans. Den ökar den inre kraften och inspirerar till kreativitet. Den länkar samtliga chakran med det gudomliga, och ger dig tillgång till hjärtats upplysningskälla där det kan omvandlas genom en inre sanning.
 14. Lapis Lazuli
  Avvärjer katastrofer och är gynnsam på oändliga nivåer. Lapis Lazuli arbetar med halschakrat och tredje ögat och hjälper dig uttrycka alla intuitiva vibrationer som kommer från ditt högre jag.
 15. Magnesit
  Skapar klarhet i tanken och medvetenheten och stärker kapaciteten till abstrakt tänkande, bildskapande och intuitiv medvetenhet.
 16. Mookaitjaspis
  Balanserar inre och yttre upplevelser. Den uppmuntrar till mångsidighet och öppnar för nya erfarenheter och hjälper dig att hitta de rätta vägarna.
 17. Mossagat
  Uppmuntrar en känsla av verklighet och pragmatiskt tänkande. Ökar nya initiativ efter långa perioder av stillastående. Det skänker inspiration och gör det möjligt att börja om på nytt igen och igen. Mossagat uppmuntrar en känsla av verklighet och pragmatiskt tänkande. Den befriar oss från karmiska bojor och blockeringar.
 18. Månsten
  Frigör blockeringar i ditt kreativa flöde och ansluter din intuition med gudinneenergi.
 19. Rökkvarts
  Bidrar till att förbättra kreativiteten. Eftersom det är en kvarts har den förmågan att ansluta ditt sinne till högre sfärer, rensa kronchakrat för att få information bortom denna dimension. Rökkvarts har också förmågan att jorda och hjälper till moder jords information från högre sfärer i den tredje dimensionella fysiska verkligheten och låta den rena alla dina chakran.
 20. Spinell
  Spinell är en kristall med fysisk energi, vitalitet och skydd och är en sten för framgång. Den inspirerar oss att acceptera de utmaningar som en styrs av själens längtan och att göra vad som krävs för att uppnå dem.
 21. Tigeröga
  Är en symbol för framgång, lycka och välgång och främjar rättvisa val och beslut. Den balanserar din balans gentemot andra genom att hitta rätt lösningar. Den bidrar till att låsa upp kreativ energi i både navelchakrat men också solar plexus som hindrar det kreativa flödet. Bra sten för konstnärliga blockeringar.

 

Så här använder du kristallerna

Du kan antingen välja 2-3 kristaller att bära på dig en period eller så kan du göra som jag gjorde och ställa upp ditt eget kristallnät.

Kristallnät för inspiration

När du valt ut vilka stenar som ska ingå i ditt kristallnät så börjar du med att ställa upp det. Om du vill så kan du förstärka ditt syfte genom att skriva en lapp med en kort rad om vad du vill uppnå. Var gärna specifik.

 

Kristallnät – steg för steg

 1. Välj ut en sten som du ska ha som sändare i mitten. Den bör vara väsentligt större än de övriga stenarna som ska ingå och får gärna vara rund eller ha en spets som pekar rakt upp. I brist på annat så går en trumlad eller en rå sten också bra men välj inte ett kluster. Kluster gör sig bäst i andra sammanhang.
 2. Vik ihop din lapp och ställ mittkristallen på den eller så kan du också linda lappen runt kristallen som jag gjort på bilden.
 3. Lägg sedan ut de kristaller du valt. Se till att samma sort hamnar symmetriskt runt kristallen i mitten. Har du bara en av varje så lägger du dem en och en runtom så det blir balans.
 4. När du är klar kan du aktivera kristallnätet. För då en kristallstav/kristallspets medsols över kristallnätet medan du upprepar ditt syfte tyst eller högt för dig själv. Har du ingen kristall till detta så går det bra att använda din högra hand.
 5. När du har aktiverat kristallnätet så låter du det bara stå och sända. Låt det stå så länge du känner att du behöver det, veckor, månader år! Jag brukar blåsa lite på de kristallnät som står länge för att hålla dem dammfria utan att störa energierna. Ägna dig gärna en stund åt det var vecka så att du håller igång energiflödet. Det räcker om du för kristallstaven över det eller sveper med handen medan du upprepar din önskan.
 6. Sedan är det bara att låta energierna inspirera dig och sätta igång med alla kreativa projekt!

Våra kristallnät

Här nedan ser du Gittes kristallnät som hon ställde upp till sig och hennes dotter.
Lycka till med inspirationen!

Gittes kristallnät

Detta kristallnät är till för att få inspiration och ny skaparkraft igen. Det innehåller en klar kvarts i mitten, sedan tigeröga, karneol, krysokolla och ytterst grön aventurin. Mellan är det stavar av klar kvarts för att förstärka kristallnätets kraft.

 

 

Gittes dotters kristallnät

Eftersom hon just nu befinner sig i ett nytt land, i ny bostad och med nytt jobb så byttes kvartsstavarna mot kyanit för att hjälpa henne etablera nya kontakter. Kyanit är nämligen en “brobyggare” som stärker kontakten med andra individer och skapar bra förutsättningar för en fantastisk kommunikation.

Lycka till! 

Lämna en kommentar