★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Är stora kristaller mer effektiva än små?

Är stora kristaller mer effektiva än små?

Är stora kristaller mer effektiva än små kristaller?

Vi får ofta frågan om stora kristaller är mer effektiva än små kristaller och generellt skulle vi vilja svara ja på den frågan men det är inte nödvändigtvis bättre med en stor.

Rent ”vetenskapligt” så består ju all materia av atomer som vibrerar. Dessa atomer sitter ihop i molekylkedjor som i sin tur bildar olika kristaller. Rent logiskt så kan man därför säga att ju större kristall desto längre molekylkedjor och desto fler atomer innehåller den, och ju fler atomer ju större vibrerande materia.

Magneter

Tänk på helt vanliga magneter. En stor magnet är generellt sett starkare än en liten och precis så är det med kristaller överlag och detta gäller också kristallens speciella egenskap. Ju större kristall, desto starkare kraft har den.

Därmed inte sagt att man ska undvika små kristaller! Små kristaller verkar på samma sätt som större kristaller men det tar bara lite längre tid. Är du känslig för kristallernas energi kan det därför vara klokt att välja små kristaller hellre än stora. Många små kristaller kan också ge samma verkan som en enda stor. Det som avgör är den totala massan, dvs. 1 kg små kristaller är generellt lika effektiva som en stor kristall som väger 1 kg.

Men, ingen regel utan undantag.

Varje kristall är byggd av en tredimensionell geometrisk struktur som avgör vilken kristallfamilj den tillhör och därmed också dess egenskap (Detta går vi in på djupet på i kristallhealingkursen. Klicka här för att komma till kursen) och har du många små kristaller så är ju denna struktur uppdelad på flera små, jämfört med enda stor med samma massa.

Kristallers personlighet

Det var den ”generella” versionen. Kristaller skiljer sig dock. Ingen kristall är den andra lik och en trumlad amazonit kan ha starkare kraft än en annan trumlad amazonit som är precis lika stor. Det finns alltid små skillnader i kristallernas sammansättning som inte blotta ögat ser, men som påverkar deras kraft. Man skulle kunna kalla det för kristallens personlighet.

Många säger att de vill ”känna” på en kristall innan de köper den.

Detta är ofta kristallens personlighet de känner in. Kristallens vibrationer samspelar med personen som håller i den och när det känns ”rätt” så är det för att kristallen har precis rätt kraft som personen behöver just i det ögonblicket. Nästa person kanske väljer en annan sten av precis samma sort eftersom denna har en personlighet som passar just den.

När man köper kristaller på nätet

Så kan man vid inköpstillfället försöka visualisera att man får exakt den kristall man behöver. En kristall med rätt ”personlighet”. Vi brukar tänka en stund på personen som ska ha kristallen när vi väljer kristaller som beställs av oss just för att rätt kristall ska komma till rätt köpare.

Andra skillnader på stora och små kristaller

Det finns andra faktorer som avgör hur stark kraft en kristall kan ha. Det ena är kristallens kvalitet och det andra är kristallens egenskap.

Beteckningar och klassificeringar

Diamanter klassificeras utifrån ett strikt evalueringssystem, men det finns ingen internationell standard för andra ädelstenar och därför har ädelstensexperter kommit överens om att gradera stenar i ett eget system där beteckningen A anger att det är en ädelsten av ”god kvalitet”, beteckningen AA anger att det är en ädelsten av ”mycket hög kvalitet” och beteckningen AAA anger att det är en ädelsten av ”ytterst hög kvalitet”.

Detta påverkar naturligtvis kristallens kraft, men det beror också på vilken kraft du är ute efter. Jämför två bergskristaller till exempel. Den ena är mjölkig och den andra helt klar. Den mjölkiga kanske inte ens når upp till beteckningen A medan den klara når upp till beteckningen AAA. Betyder det att den mjölkiga inte är lika bra? Absolut inte! Den mjölkiga bär på höga feminina energier och har egenskaper av en mjölkkvarts medan den klara bär på höga maskulina energier och har egenskaper av en klar kvarts. Med andra ord..

Två helt olika egenskaper inom samma kristallfamilj helt enkelt, trots att båda är ”bergskristaller”.

Sedan finns det en annan faktor som spelar in. Ta till exempel Herkimerdiamant. Herkimerdiamant är inte en diamant utan en helt vanlig klar kvartskristall. Eller ja, helt vanlig är den inte men det är en kvarts som bryts i bl.a. Herkimer County, New York och som är dubbelterminerade och ovanligt klara. Att de kallas ”diamant” beror på att man först trodde att det var jättediamanter man hittat.

Herkimerdiamanter har av någon anledning större kraft än ”vanlig” kvarts och många människor kan inte bära dessa kristaller särskilt länge. En Herkimerdiamant på 1 kilo (finns det ens?) skulle därför vara outhärdlig att vistas nära och av denna anledning kan det vara klokt att börja med en liten. Samma sak om du är allmänt känslig för kristallers energi överlag. Välj små kristaller och låt dem hellre verka över en längre period.

Små vs. Stora kristaller

Så när ska man välja en stor kristall och när ska man välja en liten då? Använd ditt sunda förnuft! Om du ska bära kristallen i fickan och den du valt känns obekväm, då är den antingen för stor eller så har den fel form. Svårare än så behöver det inte vara. Vi har gjort en liten lista på vad små och stora kristaller passar bäst till:

Små kristaller

  • Ha i smycken
  • Tejpa på kroppen över ett chakra eller där du har ont
  • Ha i fickan eller i bh’n
  • Använda i kristallnät (ej som fokuskristall i mitten)
  • Strö ut på en plats som är speciell för dig

Stora kristaller

  • Ställa i ett rum eller på ett altare
  • Använda som fokuskristall i ett kristallnät
  • Ställa i trädgården
  • Använda när du mediterar
  • Använda när du skickar healing till någon annan

Hur tänker du kring kristallers storlek? Skriv gärna en kommentar nedan och berätta!

Lämna en kommentar