★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

7 kristaller som skyddar dig mot EMS

7 kristaller som skyddar dig mot EMS

Skydda dig mot Elektromagnetisk Smog (EMS)

Allt fler blir känsliga mot elektromagnetisk smog (Elektromagnetisk strålning EMS, även kallad EMF) och känner symptom som extrem trötthet, led- och muskelvärk, koncentrationssvårigheter, sömnproblem, huvudvärk, minnesförlust, tinnitus, hjärtarytmier, yrsel, stress, ångest, svettningar, hudutslag osv..

Symptomen har ökat sedan 60-talet då den elektroniska utvecklingen tog fart men jag tror inte enbart att det beror på EMS, utan också den industriella utvecklingen som gjort att vi tillbringar allt mindre tid utomhus, stressar mer, jobbar mer ”i huvudet” (mindre fysiskt) och tillbringar allt mer tid framför datorer och tv-apparater: För när man läser om alla dessa symptom så är det tydligt att det är de övre chakrana som är överaktiva. Inte konstigt eftersom det är hjärnan som påverkas.

Vi har tappat jordningen helt enkelt och utsätter våra övre chakran för ständiga påfrestningar.

Vad är EMS?

Elektromagnetisk strålning är mikrovågsstrålning som bland annat utsänds från mobiler och mobilmaster och forskningen har visat att de som bor nära mobilmaster påvisar fler symptom än de som bor längre ifrån. Idag kan många inte ens vistas i närheten av ett eluttag eller i rum med elektriska apparater.

Läs mer på Strålskyddsstiftelsens informationssida samt på sidan Elöverkänslig.

 

Skydda dig med kristaller

Hur i hela friden skyddar man sig då? Det man först och främst kan göra är att se över sitt eget hem. Koppla bort all trådlös utrustning. Trådlöst internet kan kopplas via sladdar, trådlös hemtelefon kan bytas ut mot en med sladd som på 80-talet. Mobiltelefonförbud; stäng av mobilerna helt och lägg i en låda i hallen när du kommer hem. Minska hemmets antal sladdar och isolera de som finns kvar. Ställ inte sängen/favoritfåtöljen framför ett eluttag (så långt ifrån som möjligt).

Ganska enkla åtgärder egentligen men ack så drastiska med tanke på hur vår dagliga användning av elektronik ser ut idag. Vem kan vara utan sin mobil hemma?

När man gjort allt det där självklara för att skydda sig i sitt hem så kan man börja se utåt. Du kan ju inte be alla på bussen stänga av sina mobiler och du kan ju inte heller be din arbetsplats koppla bort all trådlös kommunikation – tyvärr.

Ett sätt att skydda sig är att göra det med hjälp av kristaller. Generellt ska Silikatmineraler undvikas eftersom dessa lättare än andra går i samklang med mikrovågorna i elektromagnetisk strålning och det är också därför bland annat klar kvarts som är en tektosilikat används i elektroniken eftersom den är en fantastisk ledare. 

Men, ingen regel utan undanta. Svart turmalin är ett silikat som trots sin grupptillhörighet är en fantastisk avskärmare för elektromagnetisk strålning.

Kristallerna som skyddar dig

Bästa kristallerna som skyddar dig är de som jordar och som skyddar är stenar som innehåller mycket järn och som har ferromagnetiska egenskaper men också kolbaserade som reflekterar strålningen. Dessa är bland annat Pyrit, Magnetit och Hematit men också Borax-mineraler (som har egenskapen att de kan jonisera strålning (absorbera strålningen). Borax är dock giftig och ska hållas undan barn och djur).

Även kol-baserade mineraler som Shungit och Grafit avskärmar genom att den dels reflekterar strålningen i en annan riktning, men också för att den sänker hastigheten på ”snabba neutroner” och Grafit används för just detta i kärnkraftverk

.

Shungit, pyrit, svart turmalin och hematit.

 

Dessa 7 kristaller hjälper mot EMS

Vad ska du göra med stenarna då?

Du kan använda stenarna på en mängd olika sätt, vi listar några här.

  • Ruta in hemmet med svart turmalin. En turmalin i varje hörn av hemmets fyra kanter. 
  • Ruta in din säng genom att lägga en eller flera stenar av varje sort vid benen på din säng. Har du mot all förmodan elektronik på sängbordet så lägg en kristall mellan dig och mobilen.
  • Placera ut kristaller på din arbetsplats och på ditt skrivbord så att kristallerna är placerade mellan dig och utrustningen.
  • Bär en påse med kristaller på dig vart du än går. Smycka dig gärna med t.ex. hematitörhängen, halsband av hematit, svart turmalin etc.

OBS! Tänk på att vissa mineraler kan vara magnetiska och rent av förstöra din mobil/laptop om du har otur, så lägg inte kristallen direkt på elektronisk utrustning. Detta gäller främst hematit och magnetit.

Titta gärna på videon, där går Gitte in mer på hur, vad och varför!

 

 

apr. 10, 2023

Min granne har skaffat sig många gamla bilar t.om ett rymdskepp och en del är totalt kvaddade och det känns som att de strålar väldigt mycket . Vad ska jag göra, måste jag flytta?

Anna
mars 29, 2022

Förresten,
Om jag har en halskedja i metall.
Påverkar/ stör själva halskedjan mig ?

Hälsningar,
Tack på förhand,
Brigitte Hellena

Brigitte Hellena Touche
mars 29, 2022

Hej Kristallakademin,
Jag är känslig mot strålning ock vill skydda mig på bästa sätt.
Kan man blanda olika stenar i sitt hem eller ha på sig ?
Har förstått att Sjungit ock Grafit ledar bort strålningen.
Ock att Pyrit, magnetit hematit ock Borax, jordar ock skyddar.
Men Magnetit ock Hematit är magnetiska ock Borax är giftigt.
Återstår Pyrit om jag vill ha en sten
som jordar ock skyddar ?
Eller har du något annat förslag ?

Hälsningar,
Brgitte Hellena

Brigitte Hellena Tpuche

Lämna en kommentar