★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Intentionsarmband & Manifesteringar

Intentionsarmband & Manifesteringar

Intentionsarmband och Manifesteringar

Dagens blogginlägg handlar om en läsarfråga vi fick som var väldigt bra. Frågan i korthet var: ”Om man har ett s.k. intentionsarmband, ska det renas och laddas? Eller försvinner bönen man laddat det med då?”

Jättebra fråga!

Först och främst. Du bör ALLTID rena stenar du får hem, oavsett vad de är laddade med eller vad de ska användas till! Mer om det lite senare, först reder vi ut lite begrepp om just intentionsarmband. 

Intentionsarmband

Intentionsarmband är oftast ett armband med olika typer av stenar, sammansatta för olika syften. Dessa armband är inte laddade med något specifikt, de har sin grundvibration genom de stenar som ingår i armbandet och påverkar dina chakran och din aura på samma sätt som om du hade valt ut samma stenar och lagt dem i en påse i fickan. Detta armband kan du rena och ladda hur du vill utan att förstöra något.

Det finns också en annan typ av intentionsarmband som man laddar med en intention. Dessa armband är precis som det förra oftast tillverkade av olika stenar, utvalda för olika syften. Skillnaden är just att man laddat det med en bön, ett mantra, en intention eller en önskan.

 

Rena eller inte rena?

När du får hem en ny sten eller kristall så bör du alltid rena den, samma sak gäller ett smycke som till exempel ett intentionsarmband även om det är laddat med en bön, ett mantra, en önskan eller en intention.

Är smycket laddat med en bön så finns möjligheten att bönen försvinner när du renar det men bönen kan också vara så stark att den finns kvar även efter att smycket har renats. Det beror helt enkelt på hur stark bönen, mantrat, intentionen eller önskan har manifesterats i armbandet och hur skicklig den som laddat armbandet varit. Men andra ord, du vet alltså inte med säkerhet om bönen försvinner eller inte när du renar smycket.

Men, det finns mildare sätt att rena och kraftfullare sätt att rena. Ett ”milt” sätt att rena är att hålla armbandet under rinnande vatten och visualisera att all energi som man inte vill ha kvar rinner bort med vattnet. Detta behöver bara ta en halv minut och om du renar på detta sätt så är det knappast troligt att bönen försvinner. Ett annat milt sätt att rena är att lägga armbandet på ett ametistkluster en timme. Renar du däremot med ett kraftfullare sätt, till exempel lägger det i vatten eller i månljus under flera dagar, då kan bönen försvinna – beroende på hur starkt den är manifesterad i armbandet!

Du kan läsa om olika sätt att rena och ladda kristaller i detta inlägg.

 

Ladda eller inte ladda?

Du ska inte behöva ladda ett intentionsarmband när du får hem det om det är av bra kvalitet (köp inte om du är tveksam), men stenarna i det kan tröttas ut efter en tid, beroende på hur hårt det får jobba. Då behöver stenarna laddas och det gör du ”lindrigast” på ett ametistkluster. Precis som när du renar så finns möjligheten att bönen försvinner när du laddar men det behöver den inte göra. 

Tro nu inte att rening och laddning på ett ametistkluster är mindre effektivt än andra metoder! Ametist är bara en väldigt mjuk och skonsam metod och eftersom ametist är ett kvarts så har den en konstant svängningsfrekvens vilket innebär att inga andra frekvenser förvrängs, dvs. grundenergin i smycket ändras inte och förhoppningsvis inte heller bönen.

Så svaret på frågan är att det finns inget rakt svar. Om bönen stannar kvar eller inte beror helt enkelt på hur starkt bönen är manifesterad i armbandet.

Kristallkit: Rena & ladda kristaller. 

Mörka energier och programmeringar

Vad händer då om min sten eller mitt smycke tidigare varit i ägo hos någon som ägnat sig åt ”svarta och mörka” syften eller programmerat in något som jag absolut inte vill ha med kristallen i smycket?

Om personen laddat eller programmerat smycket med en stark manifestering så kommer den inte att försvinna bara för att du renar och laddar smycket när du får hem det. Programmeringen kommer att ligga kvar även om den kanske inte är aktiv.

Lyckligtvis så råkar man sällan ut för detta. Oftast köper man stenar från en butik som i sin tur köpt av en grossist osv… ingen har ägnat någon speciell tid åt kristallen så det finns förmodligen bara små energifragment från de olika personerna och platserna som kristallen passerat förbi.

Annat är det med kristaller/smycken som ärvts eller köpts på loppis eller antikaffär och liknande. Återanvända smycken kan ha programmerats av en tidigare ägare. Har ägaren dött en bråd död eller varit med om en tragisk händelse så kanfragment från dödsögonblicket eller händelsen ha manifesterat sig i kristallen. Dessa fragment kan vara mycket starka och vara svåra att få bort!

Så du kan alltså ha oturen att få hem negativ energi med en kristall eller ett smycke. Om så är fallet så märker man oftast efter en tid att ”energin känns fel”. Lita på den känslan för det är oftast din intuition (ditt högre jag) som varnar dig.

"Svaret på frågan är att det finns inget rakt svar. Om bönen stannar kvar eller inte beror helt enkelt på hur starkt bönen är manifesterad i armbandet.

 

Behåll en laddad bön

Vill du vara säker på att bönen inte försvinner när du renar och laddar ditt intentionsarmband så finns det en lösning. Rena det under rinnande vatten en liten stund eller lägg det på ett ametistkluster en timma, och sätt dig sedan en stund med armbandet och ladda det igen med bönen som du vill ha i armbandet. Gör detta varje gång du renar eller laddar armbandet, då vet du att bönen finns kvar.

Gör så här när du återladdar med din bön

Sätt dig med armbandet/smycket/kristallen i dina händer och blunda. Föreställ dig att du kan se in i kristallernas (stenarna i smycket) inre. Säg nu den bön som du vill ladda smycket med och föreställ dig att orden sätter sig fast inuti kristallen. Upprepa bönen tills du känner dig säker på att den sitter kvar. Svep sedan ett vitt ljus om kristallen och låt ljuset ligga kvar som ett skyddande hölje och lått orden vibrera ut från kristallens inre, ända ut till höljet. Föreställ dig hur hela kristallen vibrerar av din bön. Sitt sedan kvar i vibrationerna så länge du vill, tills du känner dig klar. kristallen är nu återladdad.

Gitte har spelat in en meditation där du kan programmera din kristall, lyssna på youtube här nedan.

 

Ta bort en laddad bön

Misstänker du att ditt smycke eller din kristall kan vara laddat med något som du inte vill ha kvar så kan du i första hand försöka rena smycket över en längre tid. Till exempel lägga det i salt (i en plastpåse om det inte tål direktkontakt med saltet) eller låta det ligga framme i månljus över en längre period. Känner du ändå att det finns något kvar som inte känns rätt, då måste smycket/kristallen avprogrammeras och sedan renas igen.

Gör så här för att ta bort en bön

Sätt dig med armbandet/smycket/kristallen i dina händer och blunda. Föreställ dig att du kan se in i kristallernas (kristallerna i smycket) inre. Försök hitta en mörk skugga eller ett område i kristallen som ser annorlunda ut. När du hittat området så svep området med vitt ljus samtidigt som du upprepar för dig själv någon i stil med ”jag tar nu bort tidigare manifesteringar och renar dig från alla programmeringar”. Välj ord som känns rätt för dig. Upprepa tills det mörka området försvinner och tills kristallen känns ren och ljus. Försegla ljuset genom att svepa det runtom hela kristallen och lägga sig som ett skyddande hölje, och sitt sedan kvar tills du känner dig klar. Rena sedan kristallen ordentligt i till exempel månljus över en längre period.

Känns kristallen fortfarande ”oren” efter några veckor så kan du upprepa processen än en gång.

Gitte har också spelat in en meditation som hjälper dig att avprogrammera en kristall. Du kan lyssna till den här.

 

Lämna en kommentar