★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

7 kristaller för bättre sömn

7 kristaller för bättre sömn

Kan kristaller hjälpa så att man sover bättre? 

Ok, så här är det. Kristaller är inget sömnpiller man kan ta som gör att man somnar gott och sedan vaknar nästa morgon pigg och utvilad. Sover man dåligt är det en bra idé att se över möjliga orsaker till detta. Vanliga orsaker är att man ligger och surfar på mobilen in i det sista, somnar till tv:n, känner stress med hjärnan på högvarv. Börja med att först fundera igenom varför du sover dåligt, först då kan kristallerna hjälpa.

Jag, Gitte på Kristallakademin, minns en händelse för många år sedan. Jag sov så otroligt oroligt och drömde helvilda drömmar kunde inte förstå varför. Varje morgon vaknade jag helt utmattad vilken inte var något jag var van vid. Huvudänden var ställd mot en bokhylla där jag hade lite böcker och annat och där brukade jag också ställa lite olika kristaller som jag tyckte extra mycket om just då. MEN så en dag slog det mig att jag ställt min vackra Apofyllit på hyllan precis över huvudet! Hahaha att ställa en apofyllit där är ungefär som att öppna en vattenkran. Den öppnar upp kronchakrat och är visserligen en harmonisk sten men inte alls en ”drömma lugnt kristall”. När jag flyttade på kristallen så sov jag lugnt och skönt igen.

Kristallakademin´s Kristallkit: Kristaller för sovrum. 

Tänk över varför du sover dåligt

Sätt dig ner och ta en stund för dig själv och fundera igenom vilka komponenter som kan vara orsaken till att du inte sover så bra.

Beror det på värk i kroppen? Att grannen snarkar? Ligger du och ältar saker som hänt under dagen? Eller målar du upp en skräckbild av alla dina problem och försöker lösa dem innan du somnar? Snurrar huvudet av allt du ska komma ihåg att inte glömma? Dricker du ett glas för mycket och vaknar med ångest varje natt vid 4-tiden?

Anteckna det du kommer fram till och var ärlig! Den enda du lurar genom att inte vara ärlig är ingen annan än dig själv!

Två obligatoriska kristaller

Det finns två kristaller som är ett måste för en bättre sömn, den ena är hematit och den andra är ametist. Därutöver behöver du välja kristaller som hjälper dig, beroende på orsaken till att du inte sover ordentligt. Det kanske inte är så lätt att veta precis varför man inte sover så bra, men ofta har man en vag aning om vad det kan bero på eller en känsla. Lita på känslan om du inte vet säkert och välj kristaller utefter den.

Lite längre ner hittar du några förslag på kristaller du kan välja och var du ska placera dem i ditt sovrum, men först till de obligatoriska.

 1. Ametist
  Är en riktig healer-kristall och här är det bra om du väljer ett större kluster som sprider energin i många riktningar över hela rummet. Ställ den under sängen om du kan och se till att det finns luft som kan cirkulera runtom kristallen. Har du inget öppet utrymme under sängen så kan du ställa den bredvid dig på sä Energin från ett ametistkluster interagerar med kroppens eget energifält. Ametisten stärker kroppens celltillväxt och återhämtning vilket är extra gynnsamt när du sover. Ametist stärker hjärnans förmåga att bearbeta missbruksrelaterade problem, som ätstörningar, rökning eller alkoholmissbruk och hjälper också kroppen att ta hand om gifterna som är ett resultat av dessa. Den lindrar också depressiva symptom och ångestrelaterade sinnesstämningar. Det är inte för intet som Ametist kallas för healing-sten och den är oumbärlig för att få en bättre sömn.

 2. Hematit
  Har en energi som får dig att slappna av och jordar dig och skapar ett slags ankare som får energin som cirkulerar i huvudet att färdas neråt mot de nedre chakrana. Hematiten skapar lugn i ett aktivt sinne och får dig att komma ner på jorden och bli avslappnad. Lägg ut hematiter i fotänden av sängen, gärna flera stycken på Hematit hjälper sinnet att stanna upp och stabilisera sig så att det blir lättare att se saker och händelser ur ett lugnare och mera logiskt perspektiv. Den för ner energin från de yttre energinivåerna genom kroppens alla chakra och auralager och jordar dem alla så att både ditt sinne och din kropp är förankrad i verkligheten. Denna förankring hjälper i synnerhet om du störs av intensiva drömmar. Störs du av återkommande mardrömmar kan du ruta in sängen genom att lägga en hematit vid varje sängben eller vid sängens ytterhörn om den inte har ben.

❝ Två “must haves” för en bättre sömn är Ametist och Hematit! 

 

Flera kristaller som är bra för en bättre sömn

Egentligen räcker det med ametisten och hematiterna kring din säng för att få en bättre sömn, men har du andra problem som spökar på natten så kan det vara bra att komplettera med ytterligare kristaller. En tumregel är att alltid välja kristaller som lugnar. Välj inte energihöjare som till exempel eldagat eller karneol. De kan du använda till annat. Välj hellre lite ”snälla” stenar som rosenkvarts eller rökkvarts om du ältar relationsproblem eller skyddande svart turmalin om du känner dig otrygg eller utsatt för negativ energi från andra osv.

 1. Svart turmalin
  Hjälper dig att avskärma dig från negativ energi, den ger dig också en känsla av trygghet. Ruta in sovrummet (eller hela ditt hem) med svart turmalin genom att lägga en turmalin i varje hörn av rummet. Svart turmalin har också egenskapen att omvandla negativ energi till positiv energi och kan också användas för att avskärma från elektromagnetisk smog, dvs. Strålning från eluttag, tv, datorer och mobil etc och mot jordstrålning som kommer från jordens energifält, till exempel Hartmann-linjerna etc. Och detta är ju väldigt bra för att få sova ostö Att den dessutom jordar, stödjer metabolismen, sänker stressnivåerna och stärker immunförsvaret gör den ju inte sämre.

 2. Heliotrop
  Renar blodet och organ relaterade till blodomloppet. Detta är en av orsakerna till att den ibland också kallas för blodsten. Den hjälper också att lugna ett överaktivt sinne och stärker självkänslan och tilliten till den egna förmågan. Den stärker immunförsvaret och är speciellt effektiv vid ryggrelaterade problem. Tejpa då en på varje sida av midjan. Placera dem så att de inte stör dig när du ligger.

 3. Rökkvarts
  Är också en kristall som renar negativ energi genom att helt enkelt transformatera den till andra positiva energiformer. Den absorberar energi som har sin uppkomst ur starka känslor som svartsjuka, ilska, rädsla och ångest och omvandlar energin till en lugnare och mera positiv energi. Även rökkvarts är en mycket jordande sten som förankrar den fysiska kroppen ner till jordstjärnan och skapar ett lugnt och stabilt stadie och stillar vilket överaktivt sinne som helst.

 4. Rosenkvarts
  Skänker livsglädje och ett inre lugn. Sårade känslor läks bäst med rosenkvarts genom att skapa ett energifält av kärlek som omgärdar dig med den oändliga kärlekens källa. Den hjälper att omprogrammera dig och lär dig kärlekens sanna språk. Denna sten kan aldrig överdoseras eftersom den utstrålar och vibrerar i ren osjälvisk kärlek och när du sover är du speciellt mottaglig för kristallens energier.

 5. Turkos
  Är en riktig healingsten. Den vibrerar på frekvenser som stärker meridianerna och hela det energifält som omgärdar dig. Turkos är en sten för den universella sanningen och för kommunikation från själen och manifestering i ljusets tjä Turkos är en sten som skänker healing till den som helar och ökar förståelsen för andra individer. Den stärker också kommunikationen mellan den fysiska världen och andliga världar bortom vår egen.

 

 

Kombinera kristaller för olika problem

Här kommer några förslag på olika stenar som kan hjälpa dig att få en bättre sömn baserat på möjlig orsak.

 • Otrygg eller utsatt för negativ energi från andra:
  Välj Svart turmalin om du känner dig otrygg eller negativt påverkad utifrån. Lägg en svart turmalin i sovrummets alla ytterhörn.
 • Ett överaktivt sinne:
  Kan bero på många saker, till exempel att du bekymrar dig över din ekonomi, eller grubblar över saker som hänt under dagen osv. Här hjälper ametist och hematit dig.
 • Dricker ett glas alkohol för mycket på kvällen eller överäter innan läggdags:
  Ametist hjälper på sikt men lägg några heliotroper någonstans i sängen, de hjälper kroppen att rena blodet och kom ihåg att du sover bra mycket bättre utan alkohol i kroppen och utan magen fullproppad.
 • Relationsproblem:
  Speciellt om det gäller den äkta hälft som ligger i sängen bredvid. Här hjälper rökkvarts och gärna kluster. Lägg rökkvartsen på sängbordet eller under sängen. Gäller det relationsproblem med någon som sover bredvid så kan du lägga rökkvartsen mellan er vid fotändan i sängen. Kombinera gärna med några rosenkvarts.
 • Värk i kroppen:
  Omgärda dig med heliotrop, ametist och turkos. Om du har ont på ett specifikt ställe och har en plattare sten kan du gärna tejpa fast en turkos på kroppen där du har ont. Använd apotekets kirurgtejp som är mjuk och skön.

Hoppas att du fick lite tips och att detta hjälper dig att få en bättre sömn!

Med kärlek/Gitte och Team Kristallakademin

dec. 08, 2022

Hej,
vilket bra blogginlägg & Youtubevideo.

Jag vill bara fråga lite:
Hur ofta bör kristallerna renas som man har i sitt sovrum?
Om jag bor i lägenhet, hur ofta behöver jag då rena Turmalinerna som läggs som skydd inomhus? Tänker att de man lagt utomhus direkt på Moder Jord kommer naturligt renas av Moder Jord.
Hur rekommenderar ni att kristallerna renas?

Mvh StarLight

Starlight

Lämna en kommentar