★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Varför hjälper inte min kristall?

Varför hjälper inte min kristall?

En fråga vi ofta får, det är från förtvivlade individer som undrar varför kristallen de köpt inte fungerar eller ett kristallnät de ställt upp inte verkar göra någon skillnad.


Det här händer ibland och det betyder inte att det är fel på kristallerna och att de är verkningslösa för det händer ytterst sällan. Visst kan energin och kraften skilja sig från kristall till kristall men i princip oavsett vad de råkat ut för så återgår kristaller alltid förr eller senare till sitt grundläge om energin rubbats.

Att ingenting händer beror nästan alltid på att det du önskar dig inte synkar med din energi och generellt så skulle man kunna säga att om du fortsätter ditt liv precis som förut så är det så det kommer att fortsätta vara oavsett kristall eller inte. Vi har satt ihop en liten ”checklista” du kan fundera över.


Checklista om inget händer:

  • Är din önskan realistisk?
  • Har du orealistiska förväntningar?
  • Har du för tajt tidsram?
  • Finns det något du måste ta itu med först?
  • Tror du att kristallen är en slags trollstav som ska fixa allt åt dig?
  • Är du uppmärksam på saker som händer som kan leda dig mot det du önskar?
  • Gör du allting precis som du alltid gjort?
  • Tänker du i samma tankebanor som förut?

Kristaller är inga mirakelpiller, de fungerar inte som en huvudvärkstablett som man tar och sen är huvudvärken borta. Vill du ha hjälp av dina kristaller så förvänta dig inte att det enda du behöver göra är att slänga ett par kristaller i ett glas vatten som om det vore en Treo och sedan tro att du ska få helt dramatiska förändringar över en natt för det kommer du inte att få.
Kristaller arbetar på lång sikt och de arbetar på så subtila nivåer som du inte ens anade fanns!

Kristaller jobbar med roten till problemet
Kristaller arbetar med roten till problemet och inte med själva problemet. De vibrerar bara i sin stabila grundenergi och i kristallernas värld finns inga ”negativa energier” eller problem, det är vi som skapar det. Kristallerna bara ÄR den energi de ÄR. Kristallerna tonar in sig på vibrationsfrekvensen från dina celler och återställer obalanser långsamt till sitt naturliga tillstånd. För om något är fel då finns det ju också en obalans och det är DEN de fixar! Inte själva problemet,
Att du sedan i slutändan får hjälp med ditt problem, det är ju precis det du ville och det är ju därför vi tar hjälp av kristallerna, eller hur?

Ett vanligt misstag
Det vanligaste misstaget många gör är att de tror att kristallerna ska göra jobbet åt dem. Visst, kristallerna hjälper till att samordna molekylerna i din kropp med universums energi, de skapar förutsättningen för att det du önskar ska bli verklighet, men om du fortsätter precis som du alltid har gjort så lär du få vänta på resultatet.

Gör så här
Det du behöver göra när du valt ut de stenar som du vill ta hjälp av, kanske blandat ett kristallelixir eller ställt upp ett kristallnät, är att börja lyssna inåt. När du lyssnar inåt då låter du den där lilla rösten som finns inom dig få komma till tals, den där magkänslan du brukar känna. Du saktar ner tempot lite, mediterar litegrann eller sitter åtminstone i tystnad en stund varje dag och försöker lägga märke till små förnimmelser, budskap, drömmar, känslor, tillfällen och personer som kommer i din väg.

Det är det som är hjälpen! Det är hos dig själv förändringarna börjar – inom dig! För om du fortsätter precis som du alltid har gjort så kommer allting också att fortsätta precis som det alltid har varit och då hjälper det inte om du så byter ut madrassen hemma mot stenar och sover på dem. Det enda du uppnår är nog att få ont i ryggen. Det är när du stannar upp som kristallerna kan återställa balansen. Och när allt är i balans då finns inte heller några problem.

Andra orsaker till att det inte fungerar
En annan orsak kan också vara att du helt enkelt inte är redo för den förändring du ber om. Kanske är det inte dags än i den universella blåkopian som har skrivits just för dig. Om du misstänker att det är så, då kan du sätta dig ner och rådfråga din guide, eller så kan du bara sätta dig ner med en selenit och ställa frågan rakt ut och sedan vänta på svar. Svaret kan komma direkt men det kan också dröja några dagar, så ha lite tålamod.

En snabb sammanfattning
Välj ut de stenar du vill ta hjälp av, bär dem på dig eller gör elixir eller kristallnät eller hur du nu vill använda kristallerna och ta dig sedan tiden för att reflektera och att lyssna på din magkänsla. Stanna upp vid händelser och saker som fångar din uppmärksamhet och var öppen för nya intryck.


Lycka till!

Lämna en kommentar