★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

6 kristaller för sorgbearbetning

6 kristaller för sorgbearbetning

Sorgen har många ansikten. Man kan sörja en familjemedlem, ett husdjur, en vän eller känna sorg vid skadliga konflikter och trauman. Sorgen kan vara helt ny eller flera decennier gammal. Att hantera sorg är en evig process som tar tid, tålamod och kärlek.

Stenar är närapå eviga. De visar att ingenting försvinner, allting bara omvandlas till något nytt. Alla stenar kan vara till hjälp men svarta stenar överlag är bra  eftersom de skyddar vårt energifält, så här följer en lista på stenar som är jordande och snälla vid sorg ♥

  • Jet
  • Magnesit
  • Apachetår
  • Kunzit
  • Manganokalcit
  • Turkos

Jet

Jet har använts i begravningssmycken ända sedan Drottning Victorias tid. Man kan förstå varför den blev så populär: den minskar såväl fysisk som psykisk smärta och nyblivna änkor bar den i halsband eller brosch över hjärtchakrat. Jet väger förvånansvärt lite och känns varm mot huden, vilket gör den bekväm att bära. Den skyddar även mot negativitet och oönskade energier.

Magnesit

Magnesit rensar bort rädsla och svalkar panikslagna känslor. Den innehåller magnesium, något som kroppens muskler behöver för att kunna slappna av. Magnesit är bra att ha under huvudkudden för en bättre nattsömn. Den är mild, lugn och sval.

Apachetår

Apachetår är jordens egna tårar, som om själva jorden deltar i vår sorg. Den påminner oss om att allt återgår till universums energi – har vi tur så möts vi snart igen. Apachetår håller oss jordade och hjälper oss att komma ihåg kroppens behov, såsom att äta ordentligt, gråta ut, dricka vatten och vila.

Kunzit

Kunzit hjälper dig att förlåta dig själv. När något händer är det lätt att fastna i självklander. Kanske du tänker att du borde ha gjort något annorlunda. Kanske man får dåligt samvete för att sorgen aldrig verkar ta slut, eller för att vissa känslor verkar orimliga. Kunzit hjälper oss att släppa dessa förebråelser, så att vi kan läka med ett fredat sinne.

Manganokalcit

Manganokalcit tröstar och lugnar vid traumatiska upplevelser. Den ljusrosa färgen vibrerar med hjärtat och visar att världen är vacker trots att hemska saker händer ibland. Manganokalcit är en sten för vänskap och för att stödja varandra i vått och torrt.

Turkos

Turkos stärker kommunikationen så att det går lättare att prata om sånt som känns tungt. Den hjälper oss till insikt om att det som händer nu är något vi behöver uppleva för att vidareutvecklas. Turkos stärker kopplingen till andevärlden. Den påminner om att våra förfäder och alla de vi älskat för alltid finns med oss i våra hjärtan och minnen.

Gör så här

Håll en sten över hjärtat, använd dem i chakrabalansering eller lägg dem på värkande muskler. Man kan bygga en stencirkel på marken och sitta i den för extra energi, eller kombinera olika stensorter och bära dem i påsar. Vad du än gör så är det viktigt att du känner efter och lyssnar på din intuition; känns det bra så är det bra.

Hoppas detta hjälper på vägen!
/Annika @elfensten

Lämna en kommentar