★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Plocka 7 sorters blommor på midsommarafton

Plocka 7 sorters blommor på midsommarafton

Midsommar är en av de mest älskade högtiderna i Norden. Det är en tid då vi välkomnar sommaren och firar med dans runt midsommarstången, god mat och gemenskap. Men en av de mest mystiska och charmiga traditionerna förknippade med midsommarafton är att plocka 7 sorters blommor. Denna tradition har en lång historia och är fylld av mystik och romantik. I detta blogginlägg ska vi utforska ursprunget, betydelsen och magin bakom att plocka dessa blommor.

Ursprunget till traditionen

Att plocka 7 sorters blommor på midsommarafton är en tradition som kan spåras tillbaka flera hundra år. Det sägs vara en hednisk sed som har överlevt och integrerats i den kristna midsommarfirandet. Ursprungligen trodde man att dessa blommor hade magiska egenskaper och att de bar på krafter som kunde skydda och bringa lycka.

Symbolik och betydelse

Varje sorts blomma som plockas har sin egen symbolik och betydelse. Traditionellt sett väljs blommorna med omsorg och uppmärksamhet. Vitsippan, som ofta är den första blomman man plockar, symboliserar oskuld och renhet. Rödklövern står för kärlek och vita blommor, som till exempel prästkragen, representerar tro och hopp. Andra vanliga blommor som kan ingå är maskrosor, blåklockor och smörblommor. Genom att samla dessa olika blommor, sägs man kunna samla på sig olika goda egenskaper och önskningar inför det kommande året.

Ritualen

Att plocka 7 sorters blommor på midsommarafton är inte bara en traditionell sed, det är också en rituell handling. Enligt traditionen ska du vara tyst och inte prata under tiden du plockar blommorna. Det sägs att om du plockar blommorna i tystnad och med koncentration, kommer du att drömma om din blivande partner den natten. Detta ger ritualen en extra dimension av mystik och förväntan.

Magin bakom traditionen

Det finns något magiskt med att vandra genom ängar och skogar för att plocka blommor på midsommarafton. Naturen är i full blom och fylld av liv, och genom att samla dessa blommor kopplar vi oss till naturens kraft och skönhet. Traditionen att plocka 7 sorters blommor är en påminnelse om vårt beroende av och samband med naturen. Det är en chans att stanna upp och uppskatta de små underverken i världen omkring oss.

Avslutning

Att plocka 7 sorters blommor på midsommarafton är en tradition som förbinder oss med vårt kulturarv och naturen. Det är en ritual som väcker känslor av förväntan, hopp och mystik. Genom att samla dessa blommor öppnar vi upp för magin och möjligheterna som sommaren har att erbjuda. Så nästa gång du firar midsommar, ge dig ut i naturen, plocka dina 7 sorters blommor och låt dig förföras av deras skönhet och magi.

Hoppas du drömmer om din prins/prinsessa :)

Recommended products

Lämna en kommentar