★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Stjärntecken

Vattumannens period + viktiga astrodatum

Vattumannens period + viktiga astrodatum

Nu har vi gått in i vattumannens period och dess energi kännetecknas av inspiration, innovation, kreativitet och nytänkande. Kunde vattumannen tala skulle hen nog säga ”be mig inte att göra saker bara för att de alltid gjorts på ett visst sätt - jag är en rebell och vill göra det på mitt sätt”. Minst sagt nytänkande!

Den 19 januari rörde sig solen in i Vattumannens tecken. Här nedan får du en liten kort energiprognos över denna period.

Vattumannens säsong

Nyckelord: radikal, revolutionär, innovativ, excentrisk, originell, futuristisk, humanitär, gemenskap, visionär, idealistisk, öppensinnad, tolerant, okonventionell, autentisk men kan också vara envis, kaotisk och aningen distanserad.

Här hittar du våra stjärntecken-kit, perfekt för dig som är Vattuman eller för dig som vill få kontakt med vattumannens energi!

Viktiga astrohändelser att hålla utkik för denna månad

Nymåne i Vattumannen 1/2 kl. 06:49
Den här nymånen kan föra med sig energier av: kreativitet, nya tankesätt, frihetskänsla/behov, uppfinningsrikedom, genombrott och förhöjt medvetande. Nymånen i vattumannen påminner oss om att det vi tänker, känner och gör skapar en frekvens eller en energi som vi sänder ut. Så vad säger din energi?

Fullmånen i Lejonet 16/1 kl. 17:59
Den här fullmånen för med sig energier av: lekfullhet, kreativitet, nöje, mod och optimism. Lejonets energi vrååålar och vill att vi också ska göra det. Hur? Gå djupare in i din sanning, in i ditt hjärta. Den här fullmånen påminner oss om att det är okej för vårt hjärtas sanning att ta plats, både på gott och ont för att vi ska kunna uttrycka oss själva precis som vi är.

Annat att känna till: Merkurius retrograd jan 14 - feb 3

Japp, nu är vi inne i merkurius retrograd (här kan du läsa mer om den) och det är den första år 2022. Kort sagt styr merkurius kommunikation och teknologi, och vi kan därför uppleva lite strul när det kommer till dessa saker. Kom ihåg att vara snäll mot dig själv, släpp onödig press och måsten. Vattumannen styr vänskap och gemenskap så ett tips är att fokusera på detta!

Ta hjälp av Vattumannens säsong för att:

...ta tillbaka din kraft! Bli medveten om ditt sinne och vad du medvetet sänder ut till världen. Allting börjar med en vision som sedan skapar vår verklighet.

Kristaller för Vattumannens säsong

☾ Ametist för att öppna upp intuition och klarseende

☾ Howlit för att släppa på stress och skifta fokus till den större visionen

☾ Obsidian eller Turmalin för att skydda din energi

☾ Selenit för att höja frekvensen du sänder ut

 

Månadens mantra:

”Jag bryter gamla idéer och använder min kreativitet för att skapa en bättre framtid”

 

En liten recap om Vattumannens period, håll nere på bilden för att spara!

Vill du lära dig mer?

Miniguide om månfaserna: läs mer här

Vilka kristaller passar för varje zodiak? läs om varje stjärntecken här 

 

Lite kort om nymåne & fullmåne

Nymånen kännetecknas av: nystart & nya intentioner.
Det är den första månfasen och den kan ses som en blank canvas eller som ett oskrivet blad. Månen syns inte på natthimlen och man kan likna det vid att vi nu planterar våra drömfrön (intentioner) i den mörka jorden så att de kan gro tillsammans med måncykeln.

Att göra vid nymånen:
Gå inåt och reflektera över vilka områden i ditt liv du är tillfreds med och vilka som du skulle vilja utveckla. Härifrån sätter du dina nya intentioner och börjar manifestera det du vill kalla in mer av.

Fullmånen kännetecknas av: fullbordan & firande
Den här fasen är kulminationen av en cykel och den förstärker allt du har arbetat med under måncykeln fram till nu.

Att göra vid fullmånen:
Klappa dig själv på axeln och fira allt du åstadkommit. Skriv en tacksamhetslista eller ge dig själv tid att göra något som du älskar. Det här är dessutom en tid då du kan hedra det som finns inom dig och släppa taget om det som du inte vill ta med dig framåt.

Om Zodiaken:

Inom området astrologi är zodiaken en uppdelning av solens, månens och de olika planeternas banor över stjärnhimlen. Stjärnhimlen delas in i tolv stjärntecken och dessa är: Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.

Happy Aquarius season! / Team Kristallakademin

mars 24, 2022

Tack

Signe
feb. 22, 2022

Tack

Signe

Lämna en kommentar