★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Merkurius i retrograd

Merkurius i retrograd

Merkuris i retrograd

Tre gånger per år går Merkurius i retrograd, vilket är en illusion om att Merkurius bana byter håll. Och detta ställer till det! Under denna period kan det uppstå förvirring och frustration, ni vet sådär när man känner att inget går som man tänkt sig eller att inget går som man vill! Vårt tålamod ställs på prov under den här perioden och det kan handla om problem i kollektivtrafiken eller att datorn strular.

För att underlätta livet i perioden när Merkurius är i retrograd så har vi samlat några tips:

Egentid & Self-care
Försök att hitta egen tid åt dig själv. Ta ett bad, tänd ljus och rökelser, drick en kopp te - ja, vad som nu får dig ett zooma ut! Vi har samlat de perfekta Self-care-produkterna här:
- Facerollers, gua sha och massagesvamp
- Rökelser

Digital detox
Merkurius i retrograd är känd för tekniskt strul! Så varför inte passa på att ha en digital detox? Checka ut från det ständigt uppkopplade livet (som för övrigt ändå kommer vara kaos under denna period). Embracea universums tecken och få en välbehövd paus.

Grunda dig
Under den här perioden vill vi känna oss jordade och grundade. Tro oss - vi behöver det för att klara utmaningarna som kommer.
Tips på kristaller:
- Svart turmalin skyddar mot negativ energi och energier som dränerar dig. Den skapar ett skyddande fält omkring dig. Du kan också placera ut en svart turmalin i hemmets 4 ytterhörn för att få extra skydd hemma.
- Shungit hjälper till att öka energin och minska stressen. Shungit är också väldigt renande så varför inte förbereda ett kristallelixir med Shungit inför Merkurius i retrograd och ta ett renande glas varje dag?
- Hematit är en jordande kristall som hjälper till dig att hitta ditt inre lugn. Vilket kan behövas nu! Du kan placera en hematit i fotändan av sängen för extra grundning.

Vila & meditera
När allt strular med kommunikationen och tekniken så är vila och meditation ett perfekt verktyg för att släppa frustration som dyker upp under denna period. Hitta små mikropauser där du kan connecta med dig själv. Plocka upp din favoritkristall och meditera en liten stund!

Fokus på förståelse och medkänsla
I en period med mycket frustration kan det vara skönt att få skriva av sig och reflektera. Skriv det som kommer till dig, eller gör tacksamhetslistor. Det kan vara skönt att få förståelse och se tillbaka på allt man är tacksam över. Vi har perfekta böcker för det som du hittar här!

Är du redo för Merkurius i retrograd?

Med de här tipsen hoppas vi att du känner dig lite mer redo för de utmaningar som väntar dig under denna period! 

Kramar /Oss på Kristallakademin

Lämna en kommentar