★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Kristaller för alla månens faser

Kristaller för alla månens faser

Kristaller för alla månens faser

Månens cykel varar ungefär en månad och kan delas in i fyra stora faser och åtta mindre faser. Varje månfas lär föra med sig en unik energi som du kan ta hjälp av när det kommer till att manifestera dina drömmar och mål. Eftersom energin förändras med varje månfas kan du anpassa dina kristaller och ritualer utefter varje fas för att på så sätt förbättra din möjlighet till att manifestera dina intentioner ☾

Att ta hjälp utav månens energi kan därför vara ett fint verktyg och ett sätt för att komma ett steg närmre dina drömmar. Tillsammans med kristaller kan du programmera och ladda din önskan med en liten månritual.

"Men, i det stora hela så är det viktigaste att du har en intention som stämmer överens med den månfasen du väljer att arbeta med. Kristallerna är en extra ”boost” som du kan ta hjälp av för att förstärka intentionen". 

Låt oss kika vidare på de fyra månfaserna och vad de står för. 

1. Nymåne

Nymånen är den första fasen i måncykeln och den fas då vi inte kan se månen på himlen. Nymånen är en tid för nystart och växande och när du vill manifestera in något nytt i ditt liv eller för att ge kraft åt något du vill ha mer av. Meditera gärna över vad det är du vill skapa mer av i ditt liv och bli tydlig med dina intentioner. 

Kristaller för denna månfas: För att få klarhet kan vi behöva jorda oss och stärka kontakten både inåt och utåt. Ta hjälp av kristaller som kan lugna, jorda och sätta dig i djupare kontakt med dig själv och månens nya energi. Exempelvis regnbågsmånsten, klar kvarts och hematit

2. Tilltagande måne, halvmåne & tilltagande halvmåne

Nu börjar månen växa till sin fyllda magiska form igen, att vi börjar se månen igen från jorden, och här är det utmärkt att utföra en manifesteringsritual. Under de här månfaserna lär det vara en perfekt tid att förfina och finslipa dina intentioner och få klarhet i vad det är du egentligen vill. Det är också en tid för handling, då du kan ta de steg du behöver mot det du önskar uppfylla. Skriv ner dina intentioner genom en tydlig checklista eller låt pennan bara få flöda fritt på ett papper och skriv ner allt du önskar utan hämningar. Kom fram till konkreta åtgärder du kan göra för att uppfylla dessa. I takt med att månen växer, så växer även dina intentioner. 

Kristaller för denna månfas: Förändring kräver ofta mod och viljestyrka. Ta gärna hjälp av kristaller som kan ge dig energi, handlingskraft och styrka. Exempelvis karneol, citrin och tigeröga

3. Fullmånen

Nu är månen helt full och lyser som klarast på himlen (förutsatt att det är molnfritt). Fullmånen lär vara en bra tid för att släppa taget om det du inte längre vill bära med dig, men det är också en tid för att skörda de intentioner du sådde vid nymånen. Skriv en lista på det du är tacksam för samt det du har uppnått. Skriv sedan även en lista på det du är klar med och vill släppa taget om. 

Kristaller för denna månfas: Fullmånen sägs vara den mest laddade och energistarka stadiet i måncykeln. Motivationen lär vara på topp under denna tid, vilket i sin tur gör det till en fas för att kunna avsluta alla projekt som du arbetar och har arbetat med. Ta hjälp av kristaller som kan ge dig en skjuts framåt och som kan få dig att se det positiva i livet. Exempelvis Labradorit, Solsten och Grön aventurin

4. Avtagande halvmåne, halvmåne & avtagande måne

Nu börjar månen återigen minska, från sin fullhet tillbaka till en nymåne igen. Denna sista delen av cykeln kopplar vi till självbetraktelse, självrannsakan och tillit till processen. Vad är du stolt över? Vad har du åstadkommit? Kan du ha tillit till att allting har sin gång, även fastän det inte alltid känns så? Ta gärna denna period till att meditera och reflektera över dina framgångar.

Kristaller för denna månfas: För att lita på att livet har sin gång och att allting sker i den ordning som det ska, krävs det tillit och ödmjukhet. Ta hjälp av kristaller som kan hjälpa dig att hitta hopp, tro och kontakt till universum. Exempelvis Lapis lazuli, Akvamarin och Selenit

Det vanligaste och kanske ”lättaste” är att man arbetar med fullmånen eller nymånen. De kan vara lättare att hålla koll på och kan även känns lite tydligare att få grepp om. Här kan du se en månkalender som ger dig överblick över månens cykel. Generellt kan fullmånens och nymånens energi sammanfattas så här:

Fullmånenergi 

  • Det lär vara en underbara tid för dig att skörda de intentioner/önskningar du sått vid nymånen
  • En tid för att släppa på gammalt bagage eller gamla livsmönster 
  • Energin handlar om fullbordan och avslut
  • Yang energi, kraftfull energi

Nymånenergi

  • En tid för att plantera drömfrön och en tid för att påbörja nytt
  • En tid för klarhet och nystart
  • Bra tid för att sätta nya intentioner och drömmar
  • Yin energi, lugnare energi

BONUS! 

Det finns vissa kristaller som lär fungera speciellt bra till att arbeta med månenergi, vare sig det gäller fullmåne, nymåne eller någon av de andra månfaserna. Tre kristaller som passar med månens alla faser är …

Månsten

Bara namnet är ju självklart i sig! De sägs bära på feminin energi, precis som månen. Bra vid månceremonier för att släppa gamla mönster och manifestera nytt.

Selenit 

Har fått sitt namn från mångudinnan, Selene. Kristallens utseende påminner en aning om månens. Kan användas för att lättare kommunicera med ditt högre jag.

Labradorit 

En kristall för magi, intuition och transformation. Kan användas för att stärka intuitionen tillsammans med månens kraft. 

Pssst! Kom ihåg att ladda & rena dina kristaller med månen!

Att ladda kristaller innebär att man låter kristallen vila i speciella kraftfulla energier, en energi av den sort som just månen sägs besitta. När kristallen utsätts för månenergi så lär den laddas ungefär som när man laddar ett batteri. Detta kan göra så att kristallen får en starkare kraft, blir effektivare och mera kraftfull. Det går att ladda kristaller under varje månfas, men fullmånens energi sägs vara extra kraftfull och en energi som vi gärna föredrar för att ge kristallerna en härlig boost av energi. I detta blogginlägg kan du läsa mer om hur du renar & laddar dina kristaller. 

feb. 22, 2022

Fint att läsa om lite olika kristaller att använda till månfaserna.=) Tack

jeanette

Lämna en kommentar