★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Kristaller

Trädagat

Trädagat

Information om Trädagat ♡
Trädagat som även ibland kallas dendritisk agat har en vacker grön spridning av mönster. Dendriter i dessa stenar bildar kristallinneslutningar som utvecklas i lövverk eller trädgrens-liknande mönster. I trädagat skapar dessa dendriter en vacker grön fläckig effekt på en vit bas. Dessa underbara gröna och vita stenar har länge setts ha en djup koppling till naturen och sågs därför som stenen av överflöd av många civilisationer. Stenen lär t.ex. ha använts för att placera omsorgsfull under jorden på jordbruksfält för att främja en riklig skörd.

Precis som skogen och naturen kan ge lugn sägs trädagat i sin tur ge en känsla av frid och inre lugn för de som använder sig av stenen eller t.ex. bär den med sig. De sägs även hjälpa individer att titta inåt för självrannsakan, vilket kan resultera i ett lugnare yttre och inre. Agat i allmänhet lär vara en sten som kan främja inre stabilitet, vilket tros göra trädagat till en förstärkt version och där de även sägs stärka immunförsvaret och balansera vatten i kroppen. Stenen är en systersten till Mossagat

Egenskaper hos Trädagat
♡ Sägs rota dig ner i jorden så att du känner dig mer jordad
♡ Kan stärka din uppskattning för naturen och allt levande
♡ Lär låta dig kanalisera meddelande från trädandarna
♡ Sägs stötta till alla typer av tillväxt (mental, andlig & fysisk)
♡ Kan uppmuntra till utforskning/nyfikenhet
♡ Lär rensa blockeringar som uppstår i hjärtchakrat

Användningsområde för Trädagat
Att meditera med trädagat sägs fördjupa din meditation och din förbindelse med jorden. De kan även rensa blockeringar inom ditt energifält för att öppna upp flödet av välstånd. Du kan exempelvis placera trädagat i växter både inne och ute, då detta sägs främja deras tillväxt. Skulle du befinner dig ute i naturen och önska att få spara lite extra av naturens lugnande och stärkande energi för att ta med dig hem, kan du ladda trädagat ute i naturen, gärna kring ett favoritträd eller ett träd som tilltalat dig extra. Tacka gärna vår magiska natur när du laddat klart.

Chakra: Hjärtchakra, Kronchakra & Rotchakra

Stjärntecken: Oxen

Affirmation: “Jag omfamnar solskenet såväl som regnet, och på så sätt är jag i balans med livet - Jag är rotad i jorden och drar nytta av dess närande energi”.

Kristallelixir: Indirekt & Direkt

Trädagat kan bäras med dig eller finnas nära dig, då de sägs verka stödjande och lugnande med en mild energi och kan koppla samman dig med naturliga livscykler. De sägs även uppmuntra till överflöd och välstånd och kan vara ett fint komplement till spells eller i magipåsar.

Ladda & rena Trädagat ☾
Du kan ladda denna magiska sten i fullmånens ljus, på ett ametistkluster, i naturen och på en selenitplatta.
Du kan rena trädagat med hjälp av rökelse, ljud, under rinnande vatten och i jord samt med renande intentioner.

Lämna en kommentar