★ HANDLA FÖR 300 KR OCH FÅ EN GRATIS MANIFESTERINGSGUIDE ★ KRISTALLKURS 15% RABATT ★ ★ Kristallakademin fyller 6 år! Handla för 300 kr och få en gratis Manifesteringsguide ★ kristallkurs 15% rabatt ★

Kristaller

Smaragd

Smaragd

Information om Smaragd ♡
Smaragd står för kärlek och tillhör hjärtchakrat, den sägs öppna upp, ge energi och kan hjälpa till vid beslut. Beslut i sökning av och kring förändring, där den kan öppna upp ditt hjärtas sanning för dig att följa. Den sägs återuppliva en passion som blivit svag, de kan vara till en person men även till någon form av sysselsättning. Smaragd sägs vara ett bra verktyg för att öka kreativiteten och skapa inspiration!

Smaragd sägs hjälpa till att öppna upp förmågan att urskilja om någon i din närhet talar sanning eller inte. Den kan kan även stimulera tankeprocessen och hjälper till ökad reflektion, där den kan hjälpa dig att sätta dina egna behov först samt sägs hjälpa till att uttrycka din kärlek ♡  Den sägs kunna hjälpa till vid trauman och ge emotionell läkning för att återfå och bygga upp förtroendet till de i din närhet. Den kan hjälpa dig att bryta negativa mönster i till exempelvis relationer, där den ger utrymme för sanningens ord och du kan få en stabil grund att stå på. Oavsett om behovet kan vara att de behövs en utvecklas mer kärlek eller att finna ny kärlek.

Våga släppa det som inte längre tjänar dig och omfamna det nya” ♡

Den sägs kunna förbättra minnet och öppna upp för mental klarhet och eventuella psykiska förmågor. Där dessa psykiska förmågor kan förbättra, hantera och uppmärksamma synkronicitet. Smaragd kan stärka kommunikationen och förståelsen för andra människor, där den kan ge jämvikt och förstärker förhållanden. 

Dess gröna färg står för läkning och hopp, där denna magiska färg och kristall även sägs hjälpa till vid andlig tillväxt. Färgen kommer mestadels från krom men även förekommande från vanadin. Dess färg och utseende kan skifta mellan en ljusare grön färg till mörkgrön färg. De förekommer även som mer transparent grön. Smaragd associeras med elementet trä som kopplas till familj, välstånd, hälsa och överflöd. 

Smaragd är en mineral inom beryll-familjen som ingår i det hexagonala kristallsystemet. Trots sin hårdhet (Mohs hårdhet: 7,5 - 8) är smaragden en spröd och skör sten och kan vid hög temperaturförändring eller hårda slag/fall utveckla inre sprickor.

Ladda & rena din Smaragd ☾
Du kan ladda din smaragd i fullmånens ljus, nedgrävd i sand eller jord och på ett ametistkluster eller också en selenitplatta.
Du kan rena din smaragd med ljud, rökelser eller under rinnande vatten.