★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Kristaller

Smaragd

Smaragd

Information om Smaragd ♡
Smaragd lär stå för kärlek och tillhöra hjärtchakrat. De sägs öppna upp, ge energi och kan hjälpa till vid beslut. Beslut i sökning av och kring förändring, där den kan öppna upp ditt hjärtas sanning för dig att följa. De sägs återuppliva en passion som blivit svag, det kan vara till en person men även till någon form av sysselsättning och hobby. Smaragd sägs vara ett bra verktyg för att öka kreativiteten och skapa inspiration!

Egenskaper hos Smaragd
♡ Sägs stimulera till ökad reflektion
♡ Kan hjälpa dig att uttrycka din kärlek och tankar
♡ Sägs ge och stötta emotionell läkning
♡ Kan stimulera till ökad kreativitet, inspiration och passion

Användningsområde för Smaragd
Smaragd sägs hjälpa till att öppna upp förmågan att urskilja om någon i din närhet talar sanning eller inte. De kan även stimulera tankeprocessen och hjälpa till ökad reflektion, där de kan hjälpa dig att sätta dina egna behov först samt sägs hjälpa till att uttrycka din sanna kärlek.

De sägs kunna hjälpa till vid trauman och ge emotionell läkning för att återfå och bygga upp förtroendet till de i din närhet. De kan hjälpa dig att bryta negativa mönster i till exempelvis relationer, där de lär ge utrymme för sanningens ord och där du kan få en stabil grund att stå på. Oavsett om behovet kan vara att det behövs utvecklas mer kärlek eller att finna ny kärlek.

Primärt chakra: Hjärtchakra

Affirmation: "Jag överlåter mig till universum som kommer ge mig välstånd och välmående".

Ängel: Ärkeängel Rafael

Stjärntecken: Väduren, Tvillingen och Oxen

Kristallfamilj: Hexagonal

Kristallnät: Sökare

Kristallelixir: Indirekt

Smaragd sägs bära på flertalet magiska egenskaper och kan därför passa utmärkt att bära med sig. Ha smaragden nära till hands såsom i din väska eller ficka. De kan även användas för sätta intentioner framåt, användas i kristallnät och för att göra ett indirekt kristallvatten och kristallelixir.

Smaragd sägs hjälpa till att öppna upp förmågan att urskilja om någon i din närhet talar sanning eller inte. De kan även stimulera tankeprocessen och hjälpa till ökad reflektion, där de kan hjälpa dig att sätta dina egna behov först samt sägs hjälpa till att uttrycka din kärlek.

Våga släppa det som inte längre tjänar dig och omfamna det nya” ♡

De sägs kunna förbättra minnet och öppna upp för mental klarhet och eventuella psykiska förmågor. Där dessa psykiska förmågor kan förbättra, hantera och uppmärksamma synkronicitet. Smaragd lär stärka kommunikationen och förståelsen för andra människor, där de kan ge jämvikt och stärka förhållanden. 

Dess gröna färg lär stå för läkning och hopp, där denna magiska färg och kristall även sägs hjälpa till vid andlig tillväxt. Färgen kommer mestadels från krom men även förekommande från vanadin. Dess färg och utseende kan skifta mellan en ljusare grön färg till mörkgrön färg. De förekommer även som mer transparent grön. Smaragd associeras ofta med elementet trä som kopplas till familj, välstånd, hälsa och överflöd.

Smaragd är en mineral inom beryll-familjen som lär ingår i det hexagonala kristallsystemet. Trots sin hårdhet (Mohs hårdhet: 7,5 - 8) är smaragden en spröd och skör sten och kan vid hög temperaturförändring eller hårda slag/fall utveckla inre sprickor.

Ladda & rena Smaragd ☾
Du kan ladda din smaragd i fullmånens ljus, nedgrävd i sand eller jord och på ett ametistkluster eller också en selenitplatta.
Du kan rena din smaragd med ljud, rökelser eller under rinnande vatten. 

Lämna en kommentar