★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Vad betyder det om en kristall går sönder eller försvinner?

Vad betyder det om en kristall går sönder eller försvinner?

Vad betyder det om en kristall går sönder eller försvinner?

Denna fråga får vi ofta och därför ska vi försöka svara på den ur vår erfarenhet. Kristaller som går sönder kan ju faktiskt göra det för att de har en spricka som du inte sett eller för att de är av ett material som helt enkelt går sönder. Men vad betyder det när en kristall helt utan förvarning går i bitar? Det händer också att en kristall plötsligt är spårlöst borta, eller att du tappar den utan att få den tillbaka.

Detta hände mig, Gitte, en sommar. Jag hade gjort ett silverhalsband med en sten av rå akvamarin som jag hade på mig när jag var ute och yogade på trädäcket hemma. Plötsligt fastnade kristallen mellan plankorna och föll ner på marken och landade mer än en meter under mig. Omöjlig att nå just då. Till saken hör att jag känt mig lite ”färdig” med den men inte vågat ta av mig den för jag var orolig för att vara utan kristallen.

Nästa vinter när nässlor och allt annat vissnat och snön smält kunde jag ta mig in under för att leta efter den. Jag letade en bra stund utan att hitta den och sade till slut högt för mig själv. ”Det är ok om du inte vill bli hittad. Jag förstår och respekterar din önskan att ligga kvar.”

I samma ögonblick ser jag den precis vid min ena fot!

Det märkliga var att silvret runt den såg lika nyputsat ut som när jag tappade den, trots att den legat där nästan ett år! Märkligt! Nu ligger den i en ask här hemma.

 

Den ”vetenskapliga” aspekten

Men vad betyder det då när en kristall går sönder eller försvinner? Ja, ibland är det bara slumpen och har ingen som helst betydelse, men ibland får man en känsla av att det betyder något och den känslan brukar stämma.

Du har säkert sett filmer på när glas/speglar slås i tusentals bitar när man utsätter det för extremt höga toner eller en operasångerska som spräcker ett glas med sin sång. Detta fenomen beror på att frekvenserna i glaset är perfekt oscillerade med ljudfrekvensen hos noten på ljudvågorna och skapar ett tredje resonansfält med större energi som får glaset att spricka.

Exakt samma scenario kan uppstå när en vibrationsfrekvensen hos en kristall synkroniserar med en annan frekvens.

Energin som får kristallen att spricka, oavsett om du tappade den så att den sprack eller om den sprack på grund av ett tredje resonansfält, så är det bra om du ger kristallen en liten paus för att låta den återgå till sin normala vibration.

Låt kristallen vila i solljus och månljus ett tag eller gräv ner den utomhus ett tag eller låt den ligga och vila i vatten (om den tål det) och laddas. Du hittar fler tips i detta blogginlägg för att rena och ladda kristaller.

Om den spricker eller försvinner

Skillnaden mellan när en kristall spricker och när den försvinner är dock att kristallen som spricker kan du fortfarande jobba med, den har inte mist sin energi och den vibrerar inte på någon annan frekvens bara för att den spruckit, den har bara spruckit. Men kristaller har ibland just den förmågan att försvinna eller gå sönder om man är ”färdig” med dem utan att inse det själv.

En annan sak som kan orsaka att en kristall kan spricka är om den helt enkelt har absorberat så mycket negativ energi som gör att trycket blir så stort att den helt enkelt spricker. Obsidian är en sådan kristall som absorberar negativ energi men som inte omvandlar det negativa till en annan energiform, utan helt enkelt lagrar den i sig. När trycket blir för stort så spricker den och bör då inte användas mer. Gräv i så fall ner den utomhus och återför energin till moder jord.

Går kristallen i två bitar så kan det betyda att någon i din närhet behöver en bit av den. Om du inte vet vem så är det förmodligen den första du tänker på när det hände (eller när du läser detta)

Det kan också vara så att kristallen delar på sig för att du behöver bygga ett slags energifält av den. Lägg då delarna i var ände av rummet om den har gått i två delar, eller som i en triangel om du står med tre bitar, eller kanske ska du lägga dem på var sida om en dörr som beskydd eller för att välkomna. Vad vet jag. Känn efter vad kristallen berättar för dig! (Lyssna gärna på min meditation ”Kontakta din kristall”. Du hittar den här)

Kristaller som försvinner plötsligt är däremot en annan sak. I en av mina 21-dagarshealingar hade en av deltagarna mist ett kristallhjärta hon köpt av mig och frågade om jag hade fler. Visst har jag det men jag bad henne fråga sig om kristallen försvunnit för att hon kanske var ”klar” med den och inte längre behöver den. Det kan också vara så att kristallen försvunnit för att någon annan behöver den bättre. Den kanske måste lämna dig just där och då för att kunna hittas av någon som verkligen är i behov av den just nu.

Händer det dig så känn efter djupt inom dig vad som kan vara orsaken. Sätt dig gärna och meditera en stund och fråga sin guide eller ditt högre jag.

Har det hänt dig att din kristall gått itu eller har någon plötsligt och oförklarligt försvunnit? Kommentera gärna och berätta!

sep. 20, 2023

2023-09-20
Hade i många år ett hänge av bergkristall, en spets med en liten oval obsidian fastlimmad. Använde det nästan dagligen när jag jobbade eftersom den kändes trygg och fin. 14 dagar innan jag gick i pension försvann den plötsligt. Letade efter den på kontoret och frågade alla mina medarbetare på enheterna, men nej, ingen hade hittat det. Anade att smycket förmodligen var “färdig” med mig men saknade det trots allt.
Catarina

Catarina
aug. 27, 2023

Hej! 🌼
Jag köpte en jättefin och stor Golden healer.
Den var så bekväm i handen! Platt, oval och jätteslät.
Den försvann efter ca en månad.
Vid samma tillfälle hade jag även köpt fler kristaller, bla en jättebehaglig Rosenkvarts.
Nu efter ca 6 veckor har den också försvunnit! Båda två låg på mitt nattduksbord tillsammans med de andra.

Beställde genast en ny Golden healer, eftersom jag kände att jag verkligen behöver en sån. Har lite krämpor och mår inte jättebra psykiskt och den hjälpte mig mycket. Får känslan av att den kanske var “mätt”?

Angående Rosenkvartsen så känns det som att dens försvinnandet har med min narcissistiska svärmor att göra.

Hon gav mig en rosenkvarts för några år sedan, som hade formen av ett hjärta.
Detta var innan vi upptäckte hur hon höll på. Många utav min mans syskon hade redan då sagt upp kontakten med henne. Men hon manipulerade oss skickligt.

Min man blev lämnad kvar i sin hemstad vid 16 års ålder då hans mamma flyttade till Göteborg. Han var en duktig hockeyspelare och laget tog hand om honom då. Så han kände inte riktigt sin mamma. Inte på djupet. De är 8 syskon och han hade fram till dess liksom åkt med på ett bananskal.
Han är snäll och “lätthanterlig” så han utmärkte sig inte mer än att hon kunde skryta om att hon hade en atletisk son.
Han var tystlåten och tog ingen plats, även om han var duktig på sin hockey. Så hon kunde “livnära” sig på det. Utan att han var krävande på något vis.

Så när de flesta andra syskonen försvunnit ur hennes liv så började det gå upp för mig först, som stod lite vid sidan om, hur illa hon betedde sig mot folk och hur hon helt plötsligt började köra med min man. Han var den som var kvar att köra slut på!

Det kändes så klart fint att vara behövd först… Men sen förstod även han.

Jag slängde ut Rosenkvartsen jag fått av henne, genom fönstret för ca 3 veckor sedan. Försökte först att rena den med Salvia. Men kände att hennes elakhet satt fast i den och jag fick inte bort den känslan.
Den rosenkvarts som jag köpte då för 6 v sedan var försvunnen i förmiddags!

Till saken hör att även min mamma var narcissist och jag tydde mig mycket till hans mamma, även om jag från dag 1 märkte varningssignaler. Hon var liksom trygg ändå. Så jag förträngde och hade bortförklaringar till allt.
Jag tror som sagt att Rosenkvartsens försvinnande har något med min svärmor att göra, men jag har inte klart för mig hur?
Kan du känna något?

Mvh Annika 💞

Annika
juli 07, 2023

Jag fick en flourit som beskydd av en vän för en månad sedan eftersom jag mår dåligt. Har burit den dygnet runt sedan dess. Igår när jag fikade hos en annan vän lade jag handen på den (inte hårt på något vis) och den gick i fyra lika stora bitar i min hand. Jag tappade ingen. Jag vet att de är sköra men fyra identiska bitar!

Elin Sörman
maj 01, 2023

Hej jag håller på att flytta och skulle packa ner mina kristaller för flytt och när jag lyfter upp dem och ska lägga ner dem så sticker det nästan till i handen. Jag vet inte hur jag ska förklara känslan men de var nästan som att jag brände mig på den och fick kramp i handflatan på samma gång och gjorde ont ett tag efter också. Finns det någon anledning till detta eller är jag den ända som upplevt detta?

Alizia
dec. 28, 2022

Hej! I måndags fm såg trilla nåt ner på golvet när jag satt och åt frukost med min ena dotter och kille. Jag hitta en halva av en prisma från en gammal kristallkrona jag har ovan. Den andra biten sitter kvar i kronan. Det var övre delen av kronan där ljusen inte når sin värme bäst. Vad betyder det?! Mvh Ingela

Ingela
sep. 07, 2022

Måste rådfråga. Köpte en vacker Golden healer kristall i förra veckan. Första dagen jag bar den med mig och den ramlade ur fickannjag hade den i och föll i två delar på stengolvet. Ska jag ge ena till dottern el kan jag fortsätta använda den?
El lägga en i varje hörn av rummet? Vad tror du?

Linda
maj 21, 2022

Hej! Idag när jag var ute med min mindre kusin skulle jag kasta min opalit så att hon kunde hitta den. Som en lek ungefär. När jag precis kastat den och inte såg vart den hamnade, gick jag fram och började gräva i gräset. Jag gjorde det i ungefär 20 minuter eller mer, men jag hittade den inte alls. Det konstiga var att jag precis hade köpt den, dagen innan. Det hade nog varit en annan sak om jag haft den mycket längre. Då hade det nog också kännts mer okej. Nu känns det bara konsigt att den försvann så snabbt.

Noomi
apr. 22, 2022

Svar till Cassandra: Svårt att svara på men ibland finns det en logisk förklaring :) /Gitte

Svar till Heléne: Förmodligen kom de till någon som behövde dem bättre <3 /Gitte

Svar till Minttu: Kanske är frågan väldigt laddad för dig? Svårt att säga men jag skulle ta det som ett tecken på att inte fråga mer. /Gitte

Kristallakademin/Gitte
apr. 04, 2022

Fick min kristall pendel idag aktiverade den & ställde första frågan så krakelerade toppen nästa upp till halva pendeln? Har aldrig varit med om detta?

Minttu
feb. 22, 2022

Hej! Jag har köpt rosenkvarts vid två tillfällen, en på en marknad som försvann och en i Tyskland som också försvann de var fina mjuka stenar som jag hade med mig som jag kunde känna på. De behövde kanske komma till någon annan 🌸 Heléne

Heléne

Lämna en kommentar