★ BESÖK VÅRA JULKLAPPSTIPS, DU HITTAR DEM I MENYN ★ ★ Besök våra julklappstips, du hittar dem i menyn ★

Alla blogginlägg

Vad betyder det om en kristall går sönder eller försvinner?

Vad betyder det om en kristall går sönder eller försvinner?

Vad betyder det om en kristall går sönder eller försvinner?

Denna fråga får vi ofta och därför ska vi försöka svara på den ur vår erfarenhet. Kristaller som går sönder kan ju faktiskt göra det för att de har en spricka som du inte sett eller för att de är av ett material som helt enkelt går sönder. Men vad betyder det när en kristall helt utan förvarning går i bitar? Det händer också att en kristall plötsligt är spårlöst borta, eller att du tappar den utan att få den tillbaka.

Detta hände mig, Gitte, en sommar. Jag hade gjort ett silverhalsband med en sten av rå akvamarin som jag hade på mig när jag var ute och yogade på trädäcket hemma. Plötsligt fastnade kristallen mellan plankorna och föll ner på marken och landade mer än en meter under mig. Omöjlig att nå just då. Till saken hör att jag känt mig lite ”färdig” med den men inte vågat ta av mig den för jag var orolig för att vara utan kristallen.

Nästa vinter när nässlor och allt annat vissnat och snön smält kunde jag ta mig in under för att leta efter den. Jag letade en bra stund utan att hitta den och sade till slut högt för mig själv. ”Det är ok om du inte vill bli hittad. Jag förstår och respekterar din önskan att ligga kvar.”

I samma ögonblick ser jag den precis vid min ena fot!

Det märkliga var att silvret runt den såg lika nyputsat ut som när jag tappade den, trots att den legat där nästan ett år! Märkligt! Nu ligger den i en ask här hemma.

 

Den ”vetenskapliga” aspekten

Men vad betyder det då när en kristall går sönder eller försvinner? Ja, ibland är det bara slumpen och har ingen som helst betydelse, men ibland får man en känsla av att det betyder något och den känslan brukar stämma.

Du har säkert sett filmer på när glas/speglar slås i tusentals bitar när man utsätter det för extremt höga toner eller en operasångerska som spräcker ett glas med sin sång. Detta fenomen beror på att frekvenserna i glaset är perfekt oscillerade med ljudfrekvensen hos noten på ljudvågorna och skapar ett tredje resonansfält med större energi som får glaset att spricka.

Exakt samma scenario kan uppstå när en vibrationsfrekvensen hos en kristall synkroniserar med en annan frekvens.

Energin som får kristallen att spricka, oavsett om du tappade den så att den sprack eller om den sprack på grund av ett tredje resonansfält, så är det bra om du ger kristallen en liten paus för att låta den återgå till sin normala vibration.

Låt kristallen vila i solljus och månljus ett tag eller gräv ner den utomhus ett tag eller låt den ligga och vila i vatten (om den tål det) och laddas. Du hittar fler tips i detta blogginlägg för att rena och ladda kristaller.

Om den spricker eller försvinner

Skillnaden mellan när en kristall spricker och när den försvinner är dock att kristallen som spricker kan du fortfarande jobba med, den har inte mist sin energi och den vibrerar inte på någon annan frekvens bara för att den spruckit, den har bara spruckit. Men kristaller har ibland just den förmågan att försvinna eller gå sönder om man är ”färdig” med dem utan att inse det själv.

En annan sak som kan orsaka att en kristall kan spricka är om den helt enkelt har absorberat så mycket negativ energi som gör att trycket blir så stort att den helt enkelt spricker. Obsidian är en sådan kristall som absorberar negativ energi men som inte omvandlar det negativa till en annan energiform, utan helt enkelt lagrar den i sig. När trycket blir för stort så spricker den och bör då inte användas mer. Gräv i så fall ner den utomhus och återför energin till moder jord.

Går kristallen i två bitar så kan det betyda att någon i din närhet behöver en bit av den. Om du inte vet vem så är det förmodligen den första du tänker på när det hände (eller när du läser detta)

Det kan också vara så att kristallen delar på sig för att du behöver bygga ett slags energifält av den. Lägg då delarna i var ände av rummet om den har gått i två delar, eller som i en triangel om du står med tre bitar, eller kanske ska du lägga dem på var sida om en dörr som beskydd eller för att välkomna. Vad vet jag. Känn efter vad kristallen berättar för dig! (Lyssna gärna på min meditation ”Kontakta din kristall”. Du hittar den här)

Kristaller som försvinner plötsligt är däremot en annan sak. I en av mina 21-dagarshealingar hade en av deltagarna mist ett kristallhjärta hon köpt av mig och frågade om jag hade fler. Visst har jag det men jag bad henne fråga sig om kristallen försvunnit för att hon kanske var ”klar” med den och inte längre behöver den. Det kan också vara så att kristallen försvunnit för att någon annan behöver den bättre. Den kanske måste lämna dig just där och då för att kunna hittas av någon som verkligen är i behov av den just nu.

Händer det dig så känn efter djupt inom dig vad som kan vara orsaken. Sätt dig gärna och meditera en stund och fråga sin guide eller ditt högre jag.

Har det hänt dig att din kristall gått itu eller har någon plötsligt och oförklarligt försvunnit? Kommentera gärna och berätta!

Lämna en kommentar