★ ÅRETS KRISTALLKALENDER ÄR HÄR ★ NU KAN DU BETALA MED KLARNA ★ ★ Årets Kristallkalender är här ★ Nu kan du betala med Klarna ★

Alla blogginlägg

Kristallhealing & Gud - rätt eller fel?

Kristallhealing & Gud - rätt eller fel?

Kristallhealing och Gud

Vi får förvånansvärt ofta kommentarer från religiösa som hävdar att det vi håller på med är svartkonst och att vi vilseleder folk när vi skriver om kristallhealing och kristallers egenskaper, så det tänker vi beröra en söndag som denna!

För många år sedan arbetade jag, Gitte, med en djupt religiös kvinna som var medlem i en frireligiös församling. Jättemysig tjej och vi kom väldigt bra överens. Vi pratade ofta om livet och delade våra problem och annat med varandra. Jag hade alltid kristaller på mitt skrivbord och hos henne stod ett kors uppställt. En dag pratade vi om ett problem hon hade och jag föreslog henne att använda en kristall som jag visste skulle kunna hjälpa henne på vägen, efter en stunds tvekan sa hon “Nej, då känner jag att jag sviktar i min tro på gud och att han ska hjälpa mig igenom.”

All respekt för att hon tackade nej men hennes svar fick mig att tänka på skrönan ”God will save me” fritt översatt från sajten Epistle.us

Gud kommer rädda mig.

En hemsk storm kom in över staden och de lokala myndigheterna skickade ut varning om att floden som flöt genom staden skulle svämma över och drabba de närliggande bostäderna.

En trogen kristen man hörde varningen och bestämde sig för att stanna och sade till sig själv ”Jag litar på Gud och om jag är i fara, så skickar Gud ett mirakel för att rädda mig.”

Grannarna kom förbi och sade ”Vi åker nu och har plats i vår bil, kom med oss” men mannen nekade och svarade ”Gud räddar mig om det behövs.”

När mannen stod på sin veranda och tittade på vattnet som snabbt steg uppåt, kom en man i en kanot förbi och ropade ”Vattnet stiger snabbt och jag har plats i min kanot, kom med mig!” men mannen svarade igen ”Nej tack, Gud räddar mig om det behövs.”

Flodvattnet steg nu allt högre och strömmade in i vardagsrummet och mannen blev tvungen att ta sig till övervåningen på sitt hus. En polisbåt kom förbi och såg honom i fönstret och ropade ”Vi kommer och räddar dig!” Varpå mannen viftade åt dem att åka förbi och ropade tillbaka ”Rädda någon annan du, Gud räddar mig!”

Flodvattnet steg allt högre och mannen fick klättra upp på taket. En helikopter kom förbi och släppte ner en repstege. En räddningsman kom nerför stegen och sträckte ut armen ”Ta min hand, så drar jag upp dig!” Mannen avböjer och säger ”Nej tack! Gud kommer och räddar mig!”

Kort därefter rasade huset och sveptes bort i vattnet och mannen drunknade. När mannen kommer till himlen och står inför Gud frågar han ”Jag lägger all min tro på dig, så varför kommer du inte och räddar mig?”

Och Gud svarade ”Min Son, jag skickade en varning. Jag skickade en bil. Jag skickade en kanot. Jag skickade en polisbåt. Jag skickade en helikopter. Vad mer kan du begära?”

Jag tycker skrönan talar för sig själv.

 

Vad säger Bibeln?

I bibeln finns hela 23 (eller fler?) olika ädelstenar och mineraler omnämnda, bland annat att Ametist skulle förhindra förgiftning. Därför tillverkades dryckeskärl av Ametist som man skulle dricka ur och amuletter som man skulle bära. Du hittar hela listan på Wikipedia (klicka här), finns tyvärr inte översatt till Svenska.

Fortsätter vi så kan vi blicka bakåt i historien så berättas det i bibeln om hur Aron skulle bära beskyddande kläder för att verka i Guds namn, bland annat en bröstsköld med infattade och inristade stenar som skulle sitta på skölden i fyra rader; en karneol, en topas, en smaragd, en karbunkel, en safir, en kalcedon, en hyacint, en agat, en ametist, en krysolit, en onyx och en jaspis, alla omringade av guld. Källa: Bibelsite.

Författarna Campbell Bonner och Alphonse Barb har skrivit en serie verk där de klargör religiösa och teologiska teorier kring ädelstenar med inskriptioner som figurerar i Bibeln. Klicka för mer info.

Kristallhealers och ockultism

Bibleinfo skriver i en artikel om att det inte är något fel i sig på att använda kristaller men att de som förespråkar kristallhealing ofta är involverad i någon slags hemlig ockultism (???).

Användningen av “heliga stenar” för mystiska ändamål var vanligt bland de hedniska folken i Bibeln. De kallades amuletter och användes i form av små hängsmycken som skulle skydda en person från negativa energier, ondska och skada, och också för framgång.

“Gud uttryckte en sträng varning till Israels ”falska profeter”, som i sitt frånfall hade antagit den hedniska övningen att bära amuletter.” Källa: Bibelinfo. Källa Bibelsite. (Ezekiel 13:18, 20 & 21)

Ja,om tron på änglar, healing, andar och väsen och att det finns något som är större än jag själv så är jag nog skyldig, men hur strider det mot Guds ord?

Jag tror att det är ur det här rädslan och fördömandet kommer. Så här var det förmodligen förr när kyrkan utövade sin makt genom att skrämma och fördöma magiker, schamaner, häxor och vad vet jag som ägnade sig åt vad kyrkan såg som svartkonst också använde kristaller. Häpnadsväckande så långsamt utvecklingen går ibland. Jag kanske är en häxa då – i kyrkans ögon. För jag tror då inte att Gud tycker så.

Vad är dina tankar kring Kristallhealing och Gud?

Jag har själv växt upp i en frikyrklig församling och är inte ute efter att peka ut någon och jag vet att de kommentarer jag får på mina inlägg inte representerar de olika religiösa samfundens allmänna uppfattning. Gud skapade ju världen enligt de Heliga Skrifterna, och således också alla dessa fantastiska kristaller och Healing är ju en självklarhet! Men det finns ju fanatiker överallt och ofta är det de som skräller mest. Och börja nu inte leta efter kommentarerna, de raderas direkt!

Vad tycker du? Har du själv upplevt samma sak? Kommentera gärna, men håll en trevlig ton tack!

Med kärlek /Gitte, Kristallakademin

Lämna en kommentar