★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Kristallhealing & Gud - rätt eller fel?

Kristallhealing & Gud - rätt eller fel?

Kristallhealing och Gud

Vi får förvånansvärt ofta kommentarer från religiösa som hävdar att det vi håller på med är svartkonst och att vi vilseleder folk när vi skriver om kristallhealing och kristallers egenskaper, så det tänker vi beröra en söndag som denna!

För många år sedan arbetade jag, Gitte, med en djupt religiös kvinna som var medlem i en frireligiös församling. Jättemysig tjej och vi kom väldigt bra överens. Vi pratade ofta om livet och delade våra problem och annat med varandra. Jag hade alltid kristaller på mitt skrivbord och hos henne stod ett kors uppställt. En dag pratade vi om ett problem hon hade och jag föreslog henne att använda en kristall som jag visste skulle kunna hjälpa henne på vägen, efter en stunds tvekan sa hon “Nej, då känner jag att jag sviktar i min tro på gud och att han ska hjälpa mig igenom.”

All respekt för att hon tackade nej men hennes svar fick mig att tänka på skrönan ”God will save me” fritt översatt från sajten Epistle.us

Gud kommer rädda mig.

En hemsk storm kom in över staden och de lokala myndigheterna skickade ut varning om att floden som flöt genom staden skulle svämma över och drabba de närliggande bostäderna.

En trogen kristen man hörde varningen och bestämde sig för att stanna och sade till sig själv ”Jag litar på Gud och om jag är i fara, så skickar Gud ett mirakel för att rädda mig.”

Grannarna kom förbi och sade ”Vi åker nu och har plats i vår bil, kom med oss” men mannen nekade och svarade ”Gud räddar mig om det behövs.”

När mannen stod på sin veranda och tittade på vattnet som snabbt steg uppåt, kom en man i en kanot förbi och ropade ”Vattnet stiger snabbt och jag har plats i min kanot, kom med mig!” men mannen svarade igen ”Nej tack, Gud räddar mig om det behövs.”

Flodvattnet steg nu allt högre och strömmade in i vardagsrummet och mannen blev tvungen att ta sig till övervåningen på sitt hus. En polisbåt kom förbi och såg honom i fönstret och ropade ”Vi kommer och räddar dig!” Varpå mannen viftade åt dem att åka förbi och ropade tillbaka ”Rädda någon annan du, Gud räddar mig!”

Flodvattnet steg allt högre och mannen fick klättra upp på taket. En helikopter kom förbi och släppte ner en repstege. En räddningsman kom nerför stegen och sträckte ut armen ”Ta min hand, så drar jag upp dig!” Mannen avböjer och säger ”Nej tack! Gud kommer och räddar mig!”

Kort därefter rasade huset och sveptes bort i vattnet och mannen drunknade. När mannen kommer till himlen och står inför Gud frågar han ”Jag lägger all min tro på dig, så varför kommer du inte och räddar mig?”

Och Gud svarade ”Min Son, jag skickade en varning. Jag skickade en bil. Jag skickade en kanot. Jag skickade en polisbåt. Jag skickade en helikopter. Vad mer kan du begära?”

Jag tycker skrönan talar för sig själv.

 

Vad säger Bibeln?

I bibeln finns hela 23 (eller fler?) olika ädelstenar och mineraler omnämnda, bland annat att Ametist skulle förhindra förgiftning. Därför tillverkades dryckeskärl av Ametist som man skulle dricka ur och amuletter som man skulle bära. Du hittar hela listan på Wikipedia (klicka här), finns tyvärr inte översatt till Svenska.

Fortsätter vi så kan vi blicka bakåt i historien så berättas det i bibeln om hur Aron skulle bära beskyddande kläder för att verka i Guds namn, bland annat en bröstsköld med infattade och inristade stenar som skulle sitta på skölden i fyra rader; en karneol, en topas, en smaragd, en karbunkel, en safir, en kalcedon, en hyacint, en agat, en ametist, en krysolit, en onyx och en jaspis, alla omringade av guld. Källa: Bibelsite.

Författarna Campbell Bonner och Alphonse Barb har skrivit en serie verk där de klargör religiösa och teologiska teorier kring ädelstenar med inskriptioner som figurerar i Bibeln. Klicka för mer info.

Kristallhealers och ockultism

Bibleinfo skriver i en artikel om att det inte är något fel i sig på att använda kristaller men att de som förespråkar kristallhealing ofta är involverad i någon slags hemlig ockultism (???).

Användningen av “heliga stenar” för mystiska ändamål var vanligt bland de hedniska folken i Bibeln. De kallades amuletter och användes i form av små hängsmycken som skulle skydda en person från negativa energier, ondska och skada, och också för framgång.

“Gud uttryckte en sträng varning till Israels ”falska profeter”, som i sitt frånfall hade antagit den hedniska övningen att bära amuletter.” Källa: Bibelinfo. Källa Bibelsite. (Ezekiel 13:18, 20 & 21)

Ja,om tron på änglar, healing, andar och väsen och att det finns något som är större än jag själv så är jag nog skyldig, men hur strider det mot Guds ord?

Jag tror att det är ur det här rädslan och fördömandet kommer. Så här var det förmodligen förr när kyrkan utövade sin makt genom att skrämma och fördöma magiker, schamaner, häxor och vad vet jag som ägnade sig åt vad kyrkan såg som svartkonst också använde kristaller. Häpnadsväckande så långsamt utvecklingen går ibland. Jag kanske är en häxa då – i kyrkans ögon. För jag tror då inte att Gud tycker så.

Vad är dina tankar kring Kristallhealing och Gud?

Jag har själv växt upp i en frikyrklig församling och är inte ute efter att peka ut någon och jag vet att de kommentarer jag får på mina inlägg inte representerar de olika religiösa samfundens allmänna uppfattning. Gud skapade ju världen enligt de Heliga Skrifterna, och således också alla dessa fantastiska kristaller och Healing är ju en självklarhet! Men det finns ju fanatiker överallt och ofta är det de som skräller mest. Och börja nu inte leta efter kommentarerna, de raderas direkt!

Vad tycker du? Har du själv upplevt samma sak? Kommentera gärna, men håll en trevlig ton tack!

Med kärlek /Gitte, Kristallakademin

jan. 26, 2024

Intressant, jag tänker att det blir lite fel för vad är skillnad mellan akupunktur, kristaller och medicinsk läkemedel? Alla gör verk på människan. Man sätter tilltro i en sak baserad på deras verkan på kroppen. Det är att tro på något. Däremot är det väldigt intressant gällande man skall tillbe bara Gud och vad gör Gud och vill för oss i stunden att göra? Vi skall leva i bön hela dagarna och det är miraklet.

Jag har så många tankar kring detta, så intressant. Vill mest ha bevis än just tolkningar men det är ju svårt med det skrivande ordet för det är ju tolkningar också. Bästa är att känna Gud i sitt hjärta och studera så mycket man kan om allting. Allt är föränderligt. Inget är hugget i sten kanske förutom det heliga skrifterna?

Evelina
sep. 30, 2022

Som guds gnistor vi alla är så har vi guds energi i oss. Till sist är det vi själva som kanaliserar guds kraft och helar oss själva eller andra. Om det är via att fokalisera genom en kristall, ett kors, en bibeln eller en jungfru Mary amulet eller liknande det gör ingen skillnad och definitivt gör en inte mindre gudsälskande eller mera gudsälskande vilken amulet vi använder för att kanalisera vår guds gnista mot helandet! Till sist allt handlar om tro och inget annat. Det är därför placebo som inte är mera en vatten och socker fungerar och folk har helat sig själva från alvarliga sjukdomar för att de “trodde” att de fick medicin…Det är TRO som vi snackar om för att vi har blivit indoktrinerade om att vi inte är tillräckligt starka eller att vi inte kan så är vi beroende av amuletter, kristaller, olika religiösa tro och kyrkor och gudar av olika slag istället än att acceptera att vi bär guds gnista inom oss själva och kan hela själva och andra om så fick vi vetta och träna sedan vi var barn istället än att bli förvirrade med gudar som inte bor inom oss men i någon mystisk himmel…Gud är nära och överallt och vi är han…tro po det istället än att diskutera vem som tror på det rätta…det tar ingenstans…det är bara att se på historia…’

armando simon
apr. 22, 2022

Hej Britt Inger,
Du har nog missuppfattat hela grejen med kristaller. De är inga gudar och vi tjänar dem inte :) Vi använder bara deras egenskaper för att få lite extra energi <3 /Gitte

Kristallakademin/Gitte
okt. 25, 2021

Felet ligger i att man litar på det skapade istället för på skaparen (Romarbrevet 1:25) man litar på de olika kristallernas helande verkan istället för att prisa Jesus Kristus (Ps 102:19) för hans fullbordade verk på Golgata (1 Petr 2:24). På så sätt blir kristallerna avgudar! Och Gud har sagt att
2 Mosebok 20:3 Du skall inga andra gudar hava jämte mig. 4 Du skall icke göra dig något beläte * (föremål med magisk kraft) eller någon bild….5 Du skall icke tillbedja sådana, ej heller TJÄNA dem….

Britt Inger Norén

Lämna en kommentar