★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Så här använder du en kristallpendel

Så här använder du en kristallpendel

Såhär använder du en kristallpendel

En kristallpendel kan användas till många olika saker såsom healing, balansering av chakra, vägledning eller för att förstärka sina intentioner. Det finns pendlar av olika typer av kristaller, och som alltid när det kommer till att arbeta med kristallerna så är det bästa tipset att gå efter din egen intuition. Välj den pendeln du dras till mest, eller den pendel som passar till det syfte du ska använda den till. 

Hur fungerar pendeln? 
När du håller i pendeln reagerar den på nervreaktioner som sker då du ställer en fråga. Dessa nervreaktioner överförs till dina fingrar från ditt undermedvetna, genom dina fingrar och ut till pendeln som får den att röra sig på ett visst sätt. Man kan alltså säga att pendeln reagerar utifrån ditt undermedvetna och jobbar inte på något magiskt sätt genom att själv förmedla svar till dig. Svaren finns redan inom dig, men kanske ligger de så djupt rotade att du inte är medveten om dem. 

Börja med att programmera pendeln 
Innan du börjar använda pendeln behöver du först programmera den så att du sedan kan tolka svaren den ger dig. Är det en helt ny pendel du har fått hem behöver du också rena den, precis som du renar vanliga kristaller. Här kan du läsa ett inlägg om det. 

Så här programmerar du din pendel: 

  1. Placera armbågen på en hård yta exempelvis ett bord och håll pendeln i din icke dominerande hand. Är du högerhänt så håller du den i vänster hand, och tvärtom. (Förutom då du använder pendeln vid healing t ex chakrabalansering, då håller du den alltid i vänster hand då den vänstra sidan är den mottagande energin). 
  2. Håll pendeln mellan tummen och pekfingret och låt den bli stilla först. Placera din andra handled under pendeln och be pendeln att visa ett "ja" genom att fråga, "visa mig ett ja". Pendeln kan då röra sig i cirklar eller pendla från sida till sida. Detta blir din pendels ”ja".
  3. Stilla pendeln igen och be den nu att visa dig ett "nej". Titta på hur den rör sig, där har du ditt nej.
  4. Du kan nu börja fråga pendeln ja och nej-frågor.
  5. Vill du be pendeln visa dig ett ”kanske” eller "vet inte" kan du göra det också.

Efter programmering av pendeln
Efter att du har programmerat pendeln kan du kontrollera den, speciellt om det är en ny pendel du jobbar med. Då kan det vara bra att fråga självklara frågor som ”Är mitt namn (ditt namn)?” eller ”är jag xx år?” för att se om pendeln visar korrekta svar. 

Att pendla för vägledning 
När du är redo för att ställa andra frågor, börjar du först grunda dig. Meditera en stund eller slut bara ögonen och ta ett par djupa andetag. Försök att behålla ett öppet sinne, utan att värdera eller döma det som dyker upp under pendlingen. Använd pendeln för att få vägledning och svar från ditt undermedvetna. Du kan även pendla över saker, böcker eller mat för att få reda på om de är rätt för dig. 

Om pendeln inte ger svar?
Det kan hända att pendeln inte visar ett svar, det kan antingen bero på att frågan är otydlig, den behöver ställas om/renas, att du är osäker på frågan eller att du inte har lärt dig tolka pendelns rörelse för ”det går inte att svara på ännu”. Ibland behöver man också inse att man inte kan få svar på allting, och kanske finns det en mening med det också. Lägg undan pendeln och testa en annan gång. 

Vill du lära dig mer? Då kanske vår e-bok LÄR DIG PENDLA är något för dig.

Klicka här för att se mer om produkten

 

Kristallpendlar för olika syften: 

Klar kvarts: Vid skanning av chakra brukar vi på Kristallakademin alltid använda en pendel av klar kvarts, det vill säga Bergkristall. Kvarts vibrerar med en konstant frekvens och innebär att energin överförs utan förändringar. Detta kan ge en klarare tolkning av chakraskanningen. Forskning har dessutom visat att levande celler kan kommunicera med varandra genom en kvartsplatta! 

Rosenkvarts: passar utmärkt när man behöver vägledning i kärleks- och relationsfrågor eller balansering av hjärtchakrat.

Obsidian, Turmalin: Svarta kristallpendlar kan vara till fördel om du har frågor om ett beslut, då de svarta kristallerna ofta har en skyddande energi.

Ametist: Om du undersöker din kreativitet eller vill utveckla din intuition, då kan en pendel av Ametist vara till fördel.

Grön Aventurin: kan användas då du pendlar för frågor som handlar om hälsa, personlig utveckling och hopp. 

Citrin: är en kristall för manifestering och attraktion och passar bra när pendlingen handlar om affärer, drömmar, försäljning eller liknande. 

Självklart går vilken pendel som helst att använda för alla syften, det viktiga är att du väljer den pendel som ”känns rätt” för dig! 

Använd med måtta
Men, kom ihåg att pendeln bara är en vägledning för de saker som ditt undermedvetna redan vet svaret på. Använd den med måtta som ett sätt att stärka din intuition och höja ditt välmående, det är du som styr pendeln och inte tvärtom. 

Lycka till! 

Recommended products

apr. 04, 2024

Jag får pendel att gå till höger och vänster när en person inte lever. Om jag kollar en bild eller namn Likadant med mina krukväxter som ser döda ut.

Jag får pendeln att snurra högervarv på en del bilder på kvinnor. (som ser ut som män, t.ex statsministerns fru. Macrons fru, Obamas fru)
Detta gör mig förvirrad. Vet inte vad jag ska tro.
Var diskret om detta publiceras.. vill inte outa någon.
J.

Krille (jag heter Christer som tredje namn)
juni 30, 2023

Hej!
Jag har börjat pendla över bokstäver o jag tycker att det är väldigt fascinerande 🤩 Men jag undrar varför pendeln markerar vissa bokstäver med en pendel rörelse, o vissa bokstäver med en cirkulär rörelse?

Emmylie
maj 29, 2023

Hej!

Fick en pendel men av ngn anledning kastades pendeln i bilen (märkte inte att jag höll i pendeln när jag vände mig om och den slogs hårt mot bilen och tappade sin spets… Kan man laga den? Eller är pendeln ”slut”? Kan en lita på en Sten som spruckit? Hört att när en Sten springer eller går sönder så har den slut på energi och kan inte arbeta mer med en.. Gäller samma med pendeln eller kan den funka om jag limmar ihop den?

Ellinor
apr. 04, 2023

Svar: Den kan behöva renas och laddas. /Gitte
-
Hej!
Min pendel har slutat fungera?!
Vad kan göras?
Vänligen,
Cecilia

Kristallakademin
apr. 04, 2023

Svar: Det kan vara lite olika från person till person. Be dig visa dig ett jag och ett nej och testa den sedan med att ställa några uppenbara frågor som du vet svaret på. /Gitte

Hej om pendeln snurrar betyder det ja eller nej mvh Jennie

jennie

Kristallakademin
mars 30, 2023

Hej om pendeln snurrar betyder det ja eller nej mvh Jennie

jennie
mars 01, 2023

Skaffade min första pendel idag. Köpte den i en butik där jag bor, men har följt eran vägledning i efterhand. Jag valde bland olika stenar och det var en rosenkvarts som drig till sig min uppmärksamhet. Det första jag la mörke till, var att rosenkvarts var lämplig gällande kärlek och relationer. Vilket var just detta jag ville ha vägledning i….Jag satte sedan igång efter rening och min pendel har gett mig klara tydliga svar i frågan 🙂 häftigt

Jeanette
jan. 31, 2023

Hej!
Min pendel har slutat fungera?!
Vad kan göras?
Vänligen,
Cecilia

Cecilia
apr. 22, 2022

Svar till Jeanette: Vi har haft allt det där i våra boxar :)

Svar till Camilla: Den kan du använda till allt, precis som med vilken pendel som helst. /Gitte

Kristallakademin/Gitte
apr. 22, 2022

Hejsan Jag har köpt en pendel i regnbågs månsten- Hur kan jag anväda den bäst?? Mvh Camilla

Camilla

Lämna en kommentar