★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Fynda dina stenar i naturen

Fynda dina stenar i naturen

Fynda stenar i naturen

Har du någonsin varit ute och letat stenar i naturen till din samling? Det är faktiskt ganska roligt och man kan hitta bra mycket fler stenar än man tror men det är lite som med svampar, man måste växla till “den rätta blicken”.

Hitta stenar

I Sverige finns förening som heter Geonord där man kan hitta mängder med bra information, man hittar också nordiska sten- och mineralmässor på sajten om man vill handla. Det kan verkligen rekommenderas eftersom du då kan ställa frågor om kristallen du köper och känna dig säker på att den är äkta. 

Sten-exkursioner

Min pappa arrangerade sten-exkursioner när han levde. Jag minns att folk reste ända från Danmark för att vara med. Jag var tonåring då och totalt ointresserad av hans stenar och tyckte rent av att han var lite jobbig när han skulle visa – ännu – en ointressant "grå" sten. Idag kan jag skratta lite åt det nu när jag själv springer omkring med näsan i backen. Pappa släpade hem enorma stenblock från alperna och åkte ofta till bland annat Kopparbergs gruva med sin stenhammare och lupp. 

Vem vet, en dag kanske jag gör det jag också. /Gitte

Lämna en kommentar