★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Naturliga eller slipade kristaller - vilket är bäst?

Naturliga eller slipade kristaller - vilket är bäst?

Slipade eller naturliga kristaller?

Vilket ska man använda, slipade kristaller eller naturliga kristaller? På bilden nedan ser du två kvartskristaller. En som är helt naturlig och som har växt så här helt naturligt inuti moder jords inre, och en som har en helt perfekt yta som har slipats för att se ut så här. Och frågan är, vilken är bäst?

Detta är en naturlig kvartskristall utan planslipad botten. Denna kan alltså inte stå av sig själv.

Denna kristall är slipad och har helt perfekta sidor och planslipad botten som gör att den kan stå själv.

De slipade har oftast en fantastisk lyster och är lätta att jobba med och snygga att ha stående framme i bokhyllan, och så är de praktiska eftersom de har en planslipad botten.

De naturliga är oftast inte lika perfekta, de har lite skavanker och de har nästan alltid en botten som är avbruten och ojämn. Omöjlig att ställa upp och då blir användningsområdena lite mer begränsade om man nu vill använda dem till exempel som fokuskristall i ett kristallnät för då måste den ju ha ett stöd av något slag eftersom den inte kan stå av sig själv. Nu finns det ju kristaller som är naturliga och som har slipats i botten, som min stora kvartssändare till exempel. Den har formats så här av naturen men så har man skurit av botten så att den kan stå själv.

Men om man nu har en sån här som inte kan stå själv, då har vi en lösning på det. Vi kommer till det längre ner i inlägget.

Vilken är bäst? Och varför i så fall?

Fastän vi på Kristallakademin ÄLSKAR de slipade kristallerna och säljer massor i webbutiken så måste vi ändå säga att de naturliga är mer precisa och mer effektiva rent energimässigt.

Kvartskristaller tillhör den hexagonala kristallfamiljen. Kristallfamiljer är en indelning som bygger på kristallstrukturen i kristallerna som i sin tur är det tredimensionella gitter som man hittar i alla de här kristallerna som ingår i just den här kristallfailjen. Vi går in mer på det i vår kristallhealingkurs.

Du hittar kursen här om du är intresserad!

Kvartskristaller växer som små 6-sidiga kristaller som växer på varandra och bildar 6-sidiga prismor om och om igen. Så när du tittar på en av dessa 6-sidiga kvartsspetsar så består de i själva verket av myriader pyttesmå sexsidiga kristaller som ser ut som denna, fast i miniminiformat. De här små 6-sidiga kristallerna kan man se i ett mikroskop men också med en lupp om man tittar ordentligt. Om man tittar närmare på en naturlig kvartskristall i ett mikroskop så ser man en tydlig axel som går längs hela kristallens kropp, alltså från basen till spetsen och denna axel brukar man kalla c-axeln. Och tittar man lite till så ser man att c-axeln korsas av tvärgående axlar i ett tredimensionellt mönster och de brukar man kalla a-axlar, alltså a1, a2 och a3 beroende på var man tittar. Axlarna ligger i exakta vinklar i förhållande till varandra hela tiden oavsett var man tittar.

Det som är intressant är att om man tar en röntgenbild ner rakt genom c-axeln så ser man ett precist geometriskt mönster av hur molekylerna ordnat sig i helt perfekta geometriska mönster, ungefär som snöflingor som är staplade på varandra om och om igen. Och ännu mer fantastiskt blir det om man lägger en bild av livets blomma över ett tvärsnitt av en kristall, så är det precis samma mönster.

Inser du hur kraftfulla de är? Förstår du nu varför man använder kvartskristaller som sändare i kristallnät?

Så när du har en naturlig kvartsspets då vet du i exakt vilken riktning energin går. Den följer c-axeln rakt genom kristallen och ut genom spetsen.

När du har en slipad spets så vet du inte exakt var den här c-axeln går. Man kanske har skurit ut den här kristallen ur en stor klump eller ur en annan stor spets som gått av. Så på den slipade kanske c-axeln går tvärs igenom istället för genom spetsen, och det är ju där vi vill att energin ska gå.

Men tappa inte modet nu bara för att du har en som är slipad. De fungerar alldeles utmärkt ändå att ha som sändare i kristallnät eller som affirmationkristall, de naturliga är bara mer kraftfulla eftersom c-axeln är kopplad till kristallens spets. Du får lite dubbel effekt på så sätt.

Bilden visar ett tvärsnitt av kvarts. Här ser du tydligt c-axeln i mitten och de hexagonala axlarna i kristallen. Bild: www.krystallove.com.au

"Om man lägger en bild av livets blomma över ett tvärsnitt av en kvartskristall så är det precis samma mönster!

 

Hur får man en naturlig kristall att stå?

Men om man nu då har en naturlig spets med en botten som gör att den inte kan stå upp och man vill använda den som fokuskristall mitt i ett kristallnät. Hur gör man då? Jo, det finns en jätteenkel lösning på det.

Då tar du ett helt vanligt A4 papper, ja det beror ju såklart på hur stor kristall du har, men om den är som min på bilden så fungerar ett vanligt A4 papper. Sedan viker du det några gånger på längden, och voilá så har du en fot!

Gitte visar hur man gör i slutet av denna video.

 

 

Använder du dessutom en affirmation så kan du skriva affirmationen inuti pappret innan du lindar det runt. Då har du allt i ett! Finurligt va?

Tänk bara på att pappret ska vara rent och utan tryck med ord. Riv inte ut en sida från gammal tidning för då får du med de orden som står på det pappret i ditt kristallnät. Och tänk om det skulle råka vara en sida med dödsannonserna eller om ett överfall du skulle få med. Det är inga energier du vill ha med i ditt kristallnät. Använd gärna ett mönstrat vackert papper eller ett helt vanligt vitt. Knyt ett snöre om eller ta bara en liten tejpbit.

 

Lämna en kommentar