★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Ladda kristaller under fullmånen

Ladda kristaller under fullmånen

Ladda dina kristaller under fullmånen

En bra tid att ladda kristaller lär vara under Fullmåne och Supermåne. Det sistnämnda är inte lika sällsynt men det sägs vara en alldeles speciell tid för att ladda sina stenar och kristaller om man lyckas pricka in den. Annars är fullmånen såklart ett väldigt magisk och härligt alternativ!

Lite kort information om supermåne. Namnet Supermåne myntades av astrologen Richard Nölle 1979 och definieras av en ny- eller fullmåne när den är inom 90% av sitt närmaste avstånd till jorden under sin elliptiska bana. Eftersom månen är lite extra nära oss så sägs den påverka hela vår planet och man har funnit viss koppling till naturkatastrofer i samband med Supermånen.

Annars kanske ni hört talas om hur djur och människor påverkas på olika sätt av månens faser och speciellt fullmånen. Vad som ligger som myt eller sanning i det är ännu inte helt fastställt. Det finns ett flertal människor som säger sig bli påverkad av månens faser på olika sätt, så även vi på kristallakademin och visst är det underbart att se detta vackra klot lysa upp på himmeln? ♡

Fullmånens energier

Månljuset från fullmånen sägs representera yin och en kvinnlig energi. Denna energi lär vara en energi för inre reflektion och kan förstärka det som pågår just nu, detta lär även vara en tid för dig om du vill avsluta en fas eller ett projekt i ditt liv.

Under fullmåne sägs det vara en bra tid för uppgörelse med sig själv och även i drömmarnas värld lär månen vara mycket värdefull under denna natt. Många värdefulla budskap sägs nämligen uppenbarar sig i drömmar just under fullmåneperioden.

Fullmånen kan vara besvärlig för vissa eftersom den sägs komma med en rastlös energi, och detta kan i sin tur upplevas som mycket besvärligt för många. Fullmånen kan då ge upphov till irritation, rastlöshet, sömnlöshet och mycket intensiva drömmar. Detta sägs blir ännu mer påtagligt under Supermåne. 

Fullmånen lär ha förmågan att locka fram mindre trevliga beteenden hos både djur och människor, och sidor vi inte visste att vi hade kan komma fram. Starka drifter som hämndlystenhet eller sexuella drifter kan komma fram och detta sägs i sin tur göra det lite svårare att behärska sig än vanligt.

Ladda kristaller under fullmånen

Fullmånen lär både ladda och rena kristaller. Ett tips kan vara att ta fram alla dina kristaller på kvällen innan skymning och lägga ut dem innanför fönsterrutan så att de exponeras ordentligt för månens energi. Har du en balkong eller en trädgård kan du lägga dem utomhus också. Tänk på att vara lite extra försiktig med dem som du haft ute om du tar in dem när det är minusgrader, eftersom de kan vara extra ömtåliga innan de tinat upp. 

Låt kristallerna ligga framme hela fullmånenatten, då lär de vara fulladdade med månens energier till nästa morgon. Vill du så kan du låta dem ligga kvar några nätter till, tills månen börjar avta men tänk på att vissa kristaller bleks i solljus, så lägg något över under dagtid om du känner dig osäker.


"Det behöver inte vara molnfritt för att dina kristaller ska bli laddade. Det är inte månens ljus i sig som laddar, det är månens energi som laddar. Tänk på tidvattnet. Månen påverkar vattnet oavsett om det är molnigt, regnar eller om himlen är klar"

Kristallkit: Rena & Ladda kristaller 

Därför lär du behöva ladda kristaller

När du fått hem en ny kristall så bör du alltid ta för vana att rena den innan du lägger den tillsammans med dina övriga kristaller. Detta gör du för att vara säker på att den inte för med sig energier från andra platser, människor och djur som du inte vill ha hemma hos dig. Fullmånen sägs både rena och ladda så om du exponerar den för månenergin så kommer den även att renas och inte enbart laddas. 

Att ladda kristaller innebär att man låter kristallen vila i speciella kraftfulla energier, en energi av den sort som just månen lär besitta. När kristallen utsätt för månenergin så sägs den laddas ungefär som när man laddar ett batteri. Detta gör så att kristallen kan få en starkare kraft och bli effektivare och mer kraftfull. Du kan inte ladda kristaller för mycket! När de är fulladdade så lär elektronutbytet upphöra och kristallen sägs befinna sig i ett tillstånd av harmoni och vibrera på exakt rätt frekvens.

Om du har en kristall hemma som du känner verkar “dammig och trött” så är detta oftast ett tecken på att den kan behöva laddas. Vi på Kristallakademin laddar ofta våra kristaller, även de som inte ser ut att behöva det. På så sätt vet vi att kristallerna alltid lär vibrera på sin optimala frekvens och att de är redo att användas när vi behöver dem ♡

okt. 08, 2022

Hej,
Jag undrar när jag kan lägga ut mina kristaller vid fullmåne? T.ex. fullmåne är den 9 oktober: ska jag redan 8 oktober natten till 9 oktober lägga ut kristallerna på balkongen eller för jag det på kvällen den 9:e? Har aldrig förstått när jag ska börja lägga ut kristaller vid fullmåne.
Tacksam för svar ❤️

Selma
okt. 08, 2022

Hej,
Jag undrar när jag kan lägga ut mina kristaller vid fullmåne? T.ex. fullmåne är den 9 oktober: ska jag redan 8 oktober natten till 9 oktober lägga ut kristallerna på balkongen eller för jag det på kvällen den 9:e? Har aldrig förstått när jag ska börja lägga ut kristaller vid fullmåne.
Tacksam för svar ❤️

Selma
okt. 25, 2021

Hejsan jag undrar hur ofta man ska ladda sina kristaller , jag är nybörjare på kristaller men jag har läst på ganska mycket på senaste.

Siri Lundkvist
okt. 25, 2021

Hej! Fick höra talas om detta för en vecka sedan. Då jag studerat astronomi och kosmologi på Alba Nova blev jag nyfiken. Vad är det för typ av energi som månen sänder ut, förutom att den påverkar jorden med sin gravitation. Månen har högt albedo och reflekterar solljuset. Hur hamnar denna energi i kristallerna, hur mäter man den sedan i kristallerna? Varför just kristaller, de är ju vackra, men borde det inte fungera lika bra med andra material också. Antar att ni menar någon elektromagnetisk strålning? Som tur är har ju jorden sitt magnetfält som skyddar oss för skadlig strålning från rymden. Tacksam för svar!

Charlotte

Lämna en kommentar