★ ÅRETS KRISTALLKALENDER ÄR HÄR ★ NU KAN DU BETALA MED KLARNA ★ ★ Årets Kristallkalender är här ★ Nu kan du betala med Klarna ★

Alla blogginlägg

Ladda kristaller under fullmånen

Ladda kristaller under fullmånen

Ladda Dina Kristaller under fullmånen

Bra tid att ladda kristallerna på är under Fullmåne och Supermåne. Det senare är inte lika sällsynt men det är en alldeles speciell tid för att ladda sina stenar och kristaller om man lyckas pricka in den. Annars är fullmånen såklart utmärkt också!

Lite kort om supermåne. Namnet Supermåne myntades av atrologen Richard Nölle 1979 och defineras av en ny- eller fullmåne när den är inom 90% av sitt närmaste avstånd till jorden under sin elliptiska bana. Eftersom månen är lite extra nära oss så påverkar den hela vår planet extra mycket och man har funnit viss koppling till naturkatastrofer i samband med Supermånen.

Fullmånens energier

Månljuset representerar yin och en kvinnlig energi. Denna energi är en energi för inre reflektion och förstärker det som pågår just nu och är rätta tiden när du vill avslua en fas eller ett projekt i ditt liv.

Fullmånen är en bra tid för uppgörelse med sig själv och även i drömmarnas värld är månen värdefull. Många värdefulla budskap uppenbarar sig nämligen i drömmen just under fullmåneperioden.

Fullmånen kan vara besvärlig för vissa eftersom den kommer med en rastlös energi, och detta kan upplevas som mycket besvärligt för många. Fullmånen kan då ge upphov till irritation, rastlöshet, sömnlöshet och mycket intensiva drömmar. Detta blir speciellt påtagligt nu när det är Supermåne!

Fullmånen har förmågan att locka fram mindre trevliga beteenden hos både djur och människor och sidor vi inte visste att vi hade kan komma fram. Starka drifter som hämdlystenhet eller sexuella drifter kommer fram mer eller mindre hos alla och detta gör det lite svåare att behärska sig än vanligt.

 

Ladda kristaller i fullmånen

Fullmånen både laddar och renar så ta fram alla dina kristaller på kvällen innan skymning och lägg ut dem innanför fönsterrutan så att de exponeras ordentligt för månens energi. Har du en balkong eller en trädgård kan du såklart lägga dem utomhus också. Tänk bara på att vara lite extra försiktig med dem om du tar in dem när det är minusgrader eftersom de kan vara extra ömtåliga innan de tinat upp.

Låt kristallerna ligga framme hela fullmånenatten, då är de fulladdade med  månens energier nästa morgon. Vill du så kan du låta dem ligga kvar några nätter tills månen börjar avta men tänk då på att vissa kristaller bleks i solljus, så lägg något över under dagtid om du är osäker.


"Det behöver inte vara molnfritt för att dina kristaller ska bli laddade. Det är inte månens ljus i sig som laddar, det är månens energi som laddar. Tänk på tidvattnet. Månen påverkar vattnet oavsett om det är molnigt, regnar eller om himlen är klar.

Kristallkit: Rena & Ladda kristaller 

Därför bör du ladda kristaller

När du fått hem en ny kristall så ska du alltid ta för vana att rena den innna du lägger den tillsammans med dina övriga kristaller. Detta gör du för att vara säker på att den inte för med sig energier från både platser, människor och djur som du inte vill ha hemma hos dig. Fullmånen både renar och laddar så om du exponerar den för månenergin så kommer den att renas.

Att ladda kristaller innebär att man låter kristallen vila i speciella kraftfulla energier, en energi av den sort som just månen besitter. När kristallen utsätt för månenergi så laddas den ungefär som när man laddar ett batteri. Detta gör så att kristallen får en starkare kraft och blir effektivare och mera kraftfull. Du kan inte ladda kristaller för mycket! När de är fullladdade så upphör elektronutbytet och kristallen befinner sig i ett tillstånd av harmoni och vibrerar på exakt rätt frekvens.

Om du har en kristall hemma som verkar “dammig och trött” så är det oftast ett tecken på att den behöver laddas. Vi på Kristallakademin laddar ofta våra kristaller, även de som inte ser ut att behöva det! På så sätt vet vi att kristallerna alltid vibrerar på sin optimala frekvens och att de är redo att användas när vi behöver dem.

Lämna en kommentar