★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Kristallritual för Sommarsolståndet

Kristallritual för Sommarsolståndet

Sommarsolståndets kristallritual

Under sommarsolståndet inträffar årets längsta dag och kortaste natt! Ur ett spirituellt perspektiv representerar solen inre kraft och överflöd. Solstrålarna kan lysa upp även de mörkaste vrår och belysa vårt liv med värme. "Glad som en solstråle", är ett passande uttryck minst sagt. Själva sommarsolståndet representerar välstånd, överflöd och lycka, så vad passar inte bättre än en ritual för att kalla in mer av detta? 

Denna kristallritual kan du utföra under sommarsolståndet för att attrahera in mer rikedom och lycka i ditt liv! Dygnet brukar inträffa runt midsommar och just tiden runt midsommar är en underbar påminnelse om jordens naturliga rytmer. Speciella dagar som denna är vackra tider att plantera önskningar på och att förnya alla manifestationer du redan har påbörjat. Se först till att kolla upp vilken dag sommarsolståndet inträffar detta år, men kom ihåg att energierna fungerar faktiskt i tre dagar. Dagen före, dagen för och dagen efter, så någon av dessa tre dagar är idealisk!

Sommarsolståndets kristallritual för manifestering 

Du behöver:
4 kristaller  (ex. 4 bergkristaller, citriner eller 4 helt olika stenar som representerar överflöd & lycka)
Papper & penna
1 stearinljus
Blommor & blad (valfritt för dekoration) 

Gör så här: 

1. Lägg ut de fyra kristaller du valt att använda dig av på ett underlag där de kan stå ett tag, gärna ett altare eller en annan plats där de kan stå orörda ett par dagar. Placera kristallerna enligt klockan, en kristall längst upp vid 12, en på kl 3, en på Kl 6, och en på Kl 9. Dessa fyra kristaller representerar de fyra väderstrecken samt de fyra elementen eld, jord, luft och vatten. Se bilden ovan för kristallutlägget.

2. Ta fram ditt papper och gör en lista med de saker du vill manifestera, förnya och förbättra i ditt liv under den här säsongen, liksom de saker du vill släppa taget om. Försök här att ställa in dina avsikter för veckor och månader framöver och var därför så omfattande som möjligt (tänk karriär, relationer, vänskap, familj och personlig utveckling).

3. Vik sedan ihop lappen och placera den i mitten av kristallutlägget. Tänd ditt lilla stearinljus och placera det på lappen, (använd en ljushållare för att förhindra brandrisk). Lägg ut några färska blommor eller blad om du vill. 

4. Slut ögonen och meditera en stund över de saker du skrivit ner på din lista. Andas djupt. 

5. Upprepa nu dessa ord högt: ”Jag tar hjälp av ljusets kraft på årets längsta dag. Jag kallar in elementens energi för eld, jord, luft och vatten för att upplösa det gamla och manifestera det nya. Allting sker enligt det högsta, goda för alla.”

Låt gärna ditt ljus brinna hela vägen ut och kristallutlägget med lappen stå under tre dagar efter att du utfört ritualen.

Lycka till! 

Lämna en kommentar