★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

En vecka av healing - challenge

En vecka av healing - challenge

7-dagars healing challenge

I samband med world healing day kör vi på Kristallakademin ”En vecka av healing”. Challenge är egentligen fel ord, för läkning är inte en tävling eller prestation. Snarare hängivelse och dedikation! Vi ger dig därför under en veckas tid, tips på läkande saker du kan göra för dig själv och för världen för att sprida healing. Du dessutom göra övningarna och denna healing-vecka närsomhelst på året! 

Vill du däremot göra den tillsammans med oss och flera andra för att få stöd och uppmuntran så drar vi igång ”En vecka av healing” måndagen den 19 april och avslutar den söndagen den 25 april. I detta blogginlägg får du upplägget för hela veckan och en inspelad ritual för lördagen som du kan utföra i din egen takt. 

Varför gör vi detta?

Den 24 april är det World Healing Day. WorldHealingDay.org's uppdrag är att engagera och skapa globala event för olika typer av helande terapier, grupper och organisationer som utövar Yoga, meditation, Reiki, energi-healing, sound healing, bön och många andra mind-body terapier. Miljontals människor runt om i världen samlas denna dag för att rikta sin energi och därmed skapa "One world...One breath." Syftet är alltså att sprida den helande energin, tillsammans!

....så, är du med? 

Nedan ser du en bild som visar upplägget för veckan lite kort, och längre ner får du lite mer utförliga instruktioner för varje dag. (du kan alltid högerklicka och spara bilden, om du vill) 

”En vecka av healing, dag för dag”

Dag 1 måndag: Reflektionsövning 

Gör så här: Ta fram din anteckningsbok eller helt enkelt en bit papper att skriva på. Starta denna vecka med att reflektera över vad healing innebär för dig. Kanske tänder du ett ljus, sätter på lite skön musik, sätter dig i solen eller skapar en mysig stund för dig själv först. Det kan vara skönt att meditera en liten stund innan du börjar skriva för att tona ner bruset i sinnet. Gör det som känns bra! När du känner dig redo kan du skriva och reflektera över följande frågor:

  1. Vad innebär healing för mig? 
  2. Hur kan jag bringa healing till de som finns i mitt liv?
  3. Hur kan jag bringa healing till de jag inte känner?
  4. Vad kan jag göra för att bringa mer healing till mig själv?

Dag 2 tisdag:  Skapa ditt altare 
Gör så här: Innan du ger dig in i processen att starta ett altare så kan du läsa detta blogginlägg som vi har skrivit. Där berättar vi steg för steg hur du kan gå tillväga. Altaret blir ett heligt space bara för dig, en plats som du kan komma tillbaka till när du behöver få kontakt med ditt inre. Det kan också vara en plats där du utför ritualer eller sitter och mediterar. Läs inlägget, och välj sedan ut ett par saker som du vill ha på ditt altare. Har du redan ett altare kan detta vara en bra dag för att kanske ge det lite extra kärlek, bringa in något nytt eller rena det. 

Dag 3 onsdag: Kristallmeditation
Gör så här: Hitta en plats där du vara ostörd under en halvtimme. Idag är det tid för meditation. Meditationen har som syfte att fylla dig med kristallenergi och fyller dig helt enkelt med ny kraft och energi. Har du en favoritkristall för tillfället kan du ha den med dig under meditationen, men det går bra utan också. Tryck här för att lyssna. (det blir bäst om du har hörlurar på dig!)  

Bonus: kika på vår spellista på youtube för fler guidade meditationer här 

Dag 4 torsdag: Jorda dig i naturen 
Gör så här: Hitta en plats i naturen där du trivs särskilt bra. Gärna ute i skogen men går det inte så kanske du kan hitta ett träd i en park eller en plats i trädgården. Det viktiga är att du känner att du får kontakt med naturen på något sätt. Här kan du läsa om vad det betyder att ”jorda sig”. Idag ska du alltså komma i kontakt med naturen på något sätt. Antingen hittar du ett träd som du kramar en stund och känner hur energin från naturen påverkar dig. Du kan också placera händerna rakt på jorden och känna energin den vägen. Ett annat alternativ är att helt enkelt sitta på en sten och bara lyssna till naturljuden. Låt naturens kärleksfulla energi fylla dig med helande energi och visualisera hur du sänder ut den här energin till jorden. 

Dag 5 fredag: The act of giving, att ge
Gör så här: Att ge, ovillkorligt, utan att förvänta sig någonting tillbaka är något utav det finaste man kan göra för någon. Här syftar vi inte på materiella ting i första hand, utan mer i själsligt syfte. Dagens övning är att praktisera the act of giving. Det kan vara att du ger din tid och fullständiga uppmärksamhet till någon du tycker om. Det kan vara att lämna en fin handskriven lapp i grannens brevlåda, att höra av dig till någon och bara erbjuda din hjälp eller le mot en främling och medvetet skicka kärleksfull energi. Hur kan du praktisera the act of giving idag? 

Dag 6 lördag: Healing ritual 

 

 

Dag 7 söndag: The art of receiving - att ta emot 

Gör så här: Öva på att ta emot. Hur kan du ge dig själv något för att stärka din egen healingförmåga? Kanske ett långt bad, en stund av dans, en god måltid eller något annat som du mår bra av? Gör någonting idag som fyller på din energi. Kanske en morgon- eller kvällshealing med kristaller? Läs mer här. 

BONUS!!! 30-dagars healing - handlingar för att sprida helande energi
(ps spara gärna bilden på din kamerarulle och dela i dina sociala medier!) 

Lycka till! 

Lämna en kommentar