★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Alla blogginlägg

Känslotrappan, attraktionslagen & kristaller

Känslotrappan, attraktionslagen & kristaller

Känslotrappan, Attraktionslagen och Kristaller

Känner du till känsloskalan i attraktionslagen? Känsloskalan är en graderad skala med olika känslor som visar vilken frekvensnivå man befinner sig på när man har en viss känsla.

Vi har en fantastisk bok som har hjälpt oss i många perioder, den är översatt till svenska och heter ”Be så ska du få” av Esther och Jerry Hicks. I den så finns det en skala som är väldigt användbar och där får du också en massa tips på vad du kan göra för att komma högre upp på i vibrationsfrekvens.

För du vill uppåt. Titta på bilden så förstår du varför. Längst ner har du låg vibrationsfrekvens och högst upp har du hög vibrationsfrekvens.

Kristallakademin´s kristallkit: Kristaller för Attraktionslagen 

Som du ser så vibrerar dåliga känslor på en väldigt låg frekvens och bra känslor vibrerar på en hög frekvens. Attraktionslagen går ut på att det du sänder ut är det du får tillbaka, så då gäller alltså att om du känslomässigt befinner dig på en hög frekvens så får du en massa hög frekvens tillbaka, dvs. ännu mera lycka och glädje. Men det gäller också tvärtom. Har du konstant ångest så är det den vibrationen du sänder ut och då är det också den du får tillbaka. Alltså ännu mera ångest.

Eftersom vi är väldigt känslosamma individer så hoppar vi mycket upp och ner på den här skalan. Ena stunden kan vi känna ett lyckorus som ligger högst upp på listan och i nästa ögonblick får vi ett vredesutbrott som ligger allra längst ner. Men det är bara korta känsloyttringar och det handlar inte så mycket om dem, för de kommer och går. Det handlar om det sinnestillstånd vi har till vardags, de känslorna vi oftast har. Oftast befinner vi oss på flera av de här känslostegen samtidigt, och det är precis så det är.

Längst upp på skalan
För att ligga här högst upp på känsloskalans vibrationsfrekvens och leva ett liv i balans, kärlek och lycka så behöver du sträva uppåt om du inte redan befinner dig där. Men det är tyvärr få förunnat. De flesta av oss ligger lite längre ner i känsloregistret, och klarar inte av att klättra uppåt allt för många steg i taget.

Tänk dig den här känslostegen lite som trappstegen i en lång trappa. Det är ganska lätt att ta ett eller två steg i taget, tre går också ganska bra men de flesta av oss klarar inte av att ta fyra eller fem trappsteg i ett enda kliv. Lite på samma sätt är det med känslostegen, det är svårt att ta stora kliv och då får man ta några små kliv i taget istället.

Om du en längre tid har känt dig otrygg, ovärdig och maktlös och haft känslor som ligger i botten på känslostegen så är det nästintill omöjligt att hoppa över alla mellanstegen och hamna högst upp och plötsligt bli passionerad, optimistisk och lycklig. Då gäller det att ta sig så många steg upp i taget som man klarar av.

Det här kan vara en ganska svår process som tar lång tid och då kan du ta vissa kristaller till hjälp.

Känslostegens 5 grupper

Vi har delat in känslorna i fem olika grupper som du såg på bilden i början av inlägget, för här är känslorna ganska lika och ofta har man flera av de här känslorna samtidigt.  Grupperna är Rosa, Blå, Grön, Orange och Röd.

Rosa

Överst ligger den Rosa gruppen. Här gäller det bara att behålla och underhålla och den frekvens man har.

Här hittar du;

 • lycka, uppskattning, kraftfull, styrka, frihet och kärlek.

Stenar som hjälper dig att stanna kvar i detta tillstånd är bland annat vit opal, ametrin, manganokalcit, lavasten och selenit.

Blå

Strax efter den översta känslonivån så kommer den blå gruppen och här känner man;

 • Passion
 • Entusiasm, iver, glädje
 • Positiv förväntning, tro, optimism
 • Hoppfullhet
 • Belåtenhet

Det här är egentligen också ganska trevliga känslotillstånd att befinna sig på men det är lätt att halka neråt och här vill man helst befinna sig på de översta stegen och gärna steget högst upp.

Stenar som hjälper dig på den här nivån är bland annat solsten, lapis lazuli, mookait, blå bandagat och ametist.

Grön

Nästa steg är de mindre positiva som jag kallar grön och här vill vi inte vara för härifrån är det lätt att halka in i en nedåtgående spiral som gör det svårare att ta sig upp ju längre ner du kommer.

Här finns känslor som;

 • Leda
 • Pessimism
 • Frustration, irritation, otålighet
 • Överväldigande nedtyngd
 • Besvikelse

Här börjar det att gå neråt och hit halkar man ganska ofta. Kanske stannar man inte här men väldigt många känner just de här känslorna. Befinner du dig på denna känslonivån så hjälper bland annat Rosa opal, tigeröga, bronzit, krysokolla och fluorit.

Orange

Ännu längre ner på skalan i det orange området så hittar vi känslor som;

 • Tvivel
 • Oro, ångest
 • Förebråelse
 • Modlöshet, nedslagen

Här är det inte kul att vara!

Här har vi de känslor som nog är jobbigast eftersom det utlöser ångest och här är det väldigt många som befinner sig känslomässigt i längre perioder och det är lätt att fastna i den nedåtgående spiralen som blir allt svårare att ta sig ur ju längre ner man kommer. Stenar som hjälper dig här är bland annat guldobsidian, karneol, granat, pyrit och zebrasten.

Röd

Allra längst ner i känsloregistrets röda färg ligger känslor som triggar oss att begå brott.

Här ligger känslor som;

 • Ilska, hämndlystnad
 • Hat, ursinne
 • Avund
 • Otrygghet, skuld, ovärdighet
 • Fruktan, sorg, förtvivlan, maktlöshet.

Den här känslorna känner de flesta av oss tack och lov oftast bara ett kort tag men de leder oss längst ner till botten om man inte tar sig uppåt på känsloskalan så att man kommer härifrån, för här vill verkligen ingen stanna.

Stenar som hjälper dig få balans och kraft att klättra uppåt härifrån är bland annat apachetår, snöflingeobsidian, vit howlit, akvamarin och rutilkvarts.

" De känslor du sänder ut ligger på samma frekvens som det du får mer av!

Produkt: Kristallpaket för Attraktionslagen, klicka här. 

Hur ska man använda kristallerna då?

Bär de här kristallerna på dig så mycket som möjligt. Du kan tejpa fast dem någonstans på kroppen där de inte är i vägen, drick kristallelixir men använd då den indirekta metoden (Läs här hur du gör), häll elixir i badvattnet osv.

Du kan också ha dem i en liten påse som du bär på dig. På natten kan du lägga dem på sängbordet men vissa stenar kan störa nattsömnen, så känner du att de besvärar dig på natten så bär dem bara på dagen.

Ge inte upp om det tar tid, det kan ta flera månader men om du fortsätter trots att de känns motigt så kommer du att få resultat. Gör gärna några av de övningar som föreslås i olika böcker som handlar om attraktionslagen. Kristallerna hjälper dig att lättare komma vidare.

Titta gärna på videon nedan där Gitte pratar om kristaller och de olika känslorna.

Lycka till!

 

 

Lämna en kommentar