★ HANDLA FÖR 300 KR OCH FÅ EN GRATIS MANIFESTERINGSGUIDE ★ KRISTALLKURS 15% RABATT ★ ★ Kristallakademin fyller 6 år! Handla för 300 kr och få en gratis Manifesteringsguide ★ kristallkurs 15% rabatt ★

Alla blogginlägg

5 sätt att rena och ladda kristaller

5 sätt att rena och ladda kristaller

5 sätt att rena och ladda stenar och kristaller

Många frågar hur man ska rena och ladda sina kristaller på bästa sätt så här berättar vi om hur vi gör energimässiga reningar som också laddar kristallen.

Varför ska man rena och ladda stenar och kristaller?

När du får hem nya kristaller så vet du inte var de varit, vem de har varit hos eller vad de tidigare har använts till. Kristaller lagrar och förmedlar energier och dessa energier vill du inte ha eftersom du inte vet vilka de är, och därför behöver du ”nollställa” kristallen så att den bara innehåller sin grundenergi och inget annat.

Kristallen kan också vara väldigt ”trött” och utmattad när den kommer till dig och därför är det bra att ta för vana att också ladda kristallen när du får hem den. Gör du det så vet du att du har gjort allt du kan för att skapa förutsättningar för ett maximalt energiutbyte mellan dig och din kristall utan andra energier som stör.

Se vårt kristallkit: Rena & ladda kristaller 

1. Rinnande vatten

En enkel reningsmetod är att hålla kristallen under rinnande vatten, exempelvis i vattenkranen hemma, eller i en porlande bäck i skogen eller i havets blå böljor. Visualisera att vattnet sköljer bort all oönskad energi medan du håller kristallen under det rinnande vattnet och avsluta när den känns ”ren”. Denna metod renar dock bara såvida du inte låter kristallerna ligga kvar i sol/eller månljus efteråt, men det är en fantastisk reningsmetod.

Om du gör detta så se först till att kristallen tål vatten (och salt om du renar i havet), de flesta av de vanliga kristallerna tål dock oftast både vatten och saltvatten en kort stund.

2. Månljus

Låt kristallerna ligga framme i månljus, gärna utomhus. Det går bra under vilken måne som helst men fullmånen laddar bäst också om det är molnigt. Till och med nymånen renar och laddar även om månen inte syns, men den är ju där ändå trots att solen inte lyser på den just då. 

3. Kristallkluster

Lägg kristallen på ett större kluster av kvarts som Ametist, Rökkvarts, Bergskristall eller Citrin. Vi brukar låta kristallerna ligga kvar minst en vecka när de är nyinköpta för att låta dem laddas ordentligt med energi. Även om denna metod både är renande och laddande så renar vi dem oftast under rinnande vatten innan. Samma effekt får du om du använder en platta av selenit som du lägger kristallerna på.


"Kristaller lagrar och förmedlar energier och dessa energier vill du inte ha eftersom du inte vet vilka de är, och därför behöver du ”nollställa” kristallen så att den bara innehåller sin grundenergi och inget annat.

 

4. Solljus

Lägg kristallen i direkt solljus, gärna utomhus. Tänk bara på att många kristaller bleknar av solljus så ska du använda denna metod är det bra om du kollar upp ifall din kristall är en av dem. Dock tål de flesta kristaller ett par timmar i solen utan att blekna. Tänk också på att vissa kristallformer kan reflektera solens strålar på ett sätt som utgör en brandrisk.

5. Jord och Sand

Begrav kristallerna i jord eller sand. Denna metod använder vi på kristaller som känns extremt trötta eller kristaller som vi fått från platser där vi känt mindre önskvärda energier. Kristallerna får ligga där väldigt länge, i veckor och ibland månader och när vi gräver upp dem så brukar de kännas riktigt rena och fulla av energi!

 Lämna en kommentar