★ JUST NU 20% RABATT PÅ VÅR STORA KURS I KRISTALLHEALING ★ ★ Just nu 20 % rabatt på vår stora kurs i kristallhealing ★

Alla blogginlägg

Fira Ljuset; En ritual för sommarsolståndet

Fira Ljuset; En ritual för sommarsolståndet

Vid sommarsolståndet, då solen är på sitt högsta och dagen är som längst, är det vanligt att fira och välkomna den ljusa årstiden. Här är en ritual du kan utföra vid sommarsolståndet för att hedra den magiska energin i naturen och välkomna sommarens kraft.

Material som behövs:

 • En eldplats eller en eldfast skål
 • Torkade örter eller rökelse som representerar solen och sommaren (t.ex. solrosor, citronmeliss eller sandelträ)
 • En bit pergament eller papper och en bläckpenna
 • Ett solsymbol (t.ex. en solig amulett eller ett rituellt föremål)
 • En kristall som är kopplad till solens energi (t.ex. citrin, solsten eller bergkristall)

Utförande:

 1. Skapa en eldplats utomhus där du kan tända en eld. Om du inte har tillgång till en eldplats kan du använda en eldfast skål där du kan bränna rökelse eller torkade örter.

 2. Placera dina utvalda torkade örter eller rökelse i elden eller i skålen och tänd upp dem. Låt röken sprida sig och fylla området runt dig.

 3. Sitt i närheten av elden eller rökelsen och ta några djupa andetag för att centrera dig och skapa en känsla av närvaro. Låt röken och doften av örterna omsluta dig och förbinda dig med solens energi.

 4. Ta fram papperet och pennan och skriv ner några ord eller intentioner om vad du vill välkomna under sommarsolståndet. Skriv med tydlig avsikt och låt dina ord vara personliga och kraftfulla.

 5. Håll solsymbolet och kristallen i dina händer och fokusera på deras energi. Visualisera solens kraft strömmande in i dig och fylla dig med glädje, styrka och kreativitet.

 6. Läs högt vad du har skrivit på papperet. Låt dina ord genljuda i luften och spridas ut i universum som en önskan och en manifestation av din vilja.

 7. När du är redo, bränn upp papperet försiktigt i elden eller över rökelsen. Se på lågorna och låt dem symbolisera att dina intentioner blir omvandlade och skickas ut i världen.

 8. Sitt en stund i tystnad och reflektera över ritualen. Känn den magiska energin som omger dig och fyller dig med förnyad styrka och inspiration.

 9. Avsluta genom att tacka solen, naturen och alla element för deras närvaro och välsignelse. Ta med dig den positiva energin och använd den för att manifestera dina intentioner under sommarens tid.

Var noga med att respektera naturen och säkerhetsriktlinjer när du utför ritualen med eld. Anpassa gärna ritualen efter dina egna preferenser och använd de symboler och verktyg som känns mest meningsfulla för dig.

Lycka till!

Recommended products

Lämna en kommentar