★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

Att välja en kristall - så här gör du

Att välja en kristall - så här gör du

Kristallernas Magi – Att välja en kristall

Kristaller som attraherar dig och som ”talar till dig” är de du ska ha. Låt dig inte luras av glänsande, stora eller skimrande kristaller, de är inte nödvändigtvis de som är de mest effektiva för dig även om även de kan uträtta under. Små, deformerade och rent av ganska fula kristaller har samma (om inte större) kraft och kostar dessutom ofta betydligt mindre.

När du besöker en kristallbutik, lägg då märke till vilken kristall som fångar din uppmärksamhet först. Det är den du ska ha! Ta hem den och rena den under en rinnande vattenkran (om den nu tål det) och sätt dig en stund för att bekanta dig med den och lära känna den. Sätt dig med den i händerna och programmera den om du känner att den bör ha ett visst syfte.

Välja en kristall utifrån syfte!

Vissa stenar vibrerar starkt på frekvenser som jobbar med känslomässiga och tillstånd. Och vill du förändra något specifikt så kan det också vara bra att ha några av dessa stenar i åtanke när du åker till butiken eller handlar på nätet.

Deprimerad

Kunzit är en utmärkt sten för depression eftersom den faktiskt innehåller små mängder av Lithium som ibland används inom psykiatrin. Kunzit lyfter humöret, släpper känslomässigt bagage och för bort hinder i din väg. Bär en kunzit i fickan eller tillverka ett kristallelixir genom att lägga den i en glasskål i solen eller i månljus. Drick av vattnet dagen därpå. OBS! Kristallen ska ej ligga direkt i vattnet. Lägg den i en behållare som du sänker ner i vattnet du ska dricka. 

Ensamhet

Om du är ensam kan lägga en stor härlig bit villkorslöst kärleksfull Rosenkvarts i kärlek & relationshörnet i ditt sovrum (det bortersta hörnet längst till höger från dörren) eller bredvid med din säng. Detta attraherar också kärlek. Metoden kan vara så framgångrik att du kan behöva ställa en ametist på andra sidan som en motpol för att hålla ordning på alla vänner och potentiella friare som står i kö! 

Brustet hjärta

Sår i hjärtat kan göra dig försiktig med att försöka bli kär igen. Detta smärttillstånd kan botas med hjälp av en mjukt bandad Rodokrosit. Buren som ett halsband hängande över ditt hjärta, lär denna milda sten ditt hjärta hur man tillgodogör sig smärtsamma känslor utan att stänga ner och förbättrar din självkänsla. Den är perfekt till elixir. En liten shot tre gånger varje dag under en månad. Gör du hela satsen på samma gång kan du tillsätta lite cognac så att den håller sig.

Ilska

Ilska kan vara en destruktiv och försvagande känsla. Lugnande Agat löser bitter ilska som äter upp dig inifrån. Om du väljer Blå Bandagat, kommer du att märka att den lugnar och lyfter ditt sinne, och har den extra fördelen att den öppnar halschakrat så att du kan kommunicera dina känslor tydligt. Bär en sten med dig hela tiden och håll den i handen när ilskan hotar att överväldiga dig.

Svartsjuka

Peridot är en stor hjälp för den som har en svartsjuk natur eftersom den lindrar svartsjuka, förbittring, illvilja och vrede, och minskar stress. Den ökar tillförlitligheten och hjälper att se tillbaka till det förflutna för att hitta ett frö bland erfarenheter, som visar hur man kan förlåta och förlåtas. En smaragdgrön Period finns ofta i ringar eller hängsmycken och kan bäras dagligen.

Trötthet

Ametrin går till botten med saker! Dess kraftfulla renande egenskaper skingrar negativitet från auran och rensar gifter ur kroppen. En exceptionell blodrenare och laddare som regenererar den fysiska kroppen och stärker immunförsvaret, den är speciellt användbar för kroniska trötthetssyndrom. För maximal effekt, placera den över din bräss (precis ovanför hjärtat) i tjugo minuter på natten och morgonen, eller gör ett elixir som du dricker morgon och kväll i ett par veckor.

Stressad

Bland kristaller finns underbara stenar som är anpassade till handflatan och som ska hållas när du är stressad. Fluorit är särskilt effektiv eftersom de inte bara lindrar psykisk stress och hjälper dig att tänka klarare, men den skyddar också mot datorer och andra elektromagnetiska fält som orsakar stress – ställ den vid din dator när du behöver båda händer för ditt arbete, och snart kommer du att märka en omedelbar skillnad i hur du hanterar stressen.

Oinspirerad & Omotiverad

Om du känner dig oinspirerad så ska du bära en solig Topas med dig. Den sprider gyllene ljus på ditt sinne och inspirerar till obegränsade möjligheter. Din motivation får sig en kickstart när denna kraftfulla kristall är i din närhet.

Utarmad & Fattig

Överflöd är ett sinnestillstånd. Det synkroniserar dig till ett konstant flöde av välstånd, stöd och kreativitet. Placera en sprakande Citrin i ditt rikedomshörn i ditt hem (bortersta hörnet till vänster från dörren sett). En geod är strålande men om du bara har råd med en enda liten sten, så kommer den också att dra rikedom och överflöd till dig i alla dess former.

Pessimistisk och Cynisk

Om pessimism är ditt problem så är en gnistrande Solsten ditt svar. Den uppmuntrar även den mest obefintliga optimism och entusiasm, och bringar en positiv syn på händelser. Även den mest oförbätterliga pessimisten påverkas av denna sten. Det är särskilt fördelaktigt när man håller den i solljus, eftersom detta fördubblar dess effekt.

Blev du inspirerad? Tipsa gärna en vän som behöver uppmuntran!

feb. 16, 2023

Intressant läsning, Finns det bevis att det fungerar med dessa kristaller, så är det värt att pröva.

Barbro

Lämna en kommentar