★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

6 kristaller som hjälper mot negativ energi

6 kristaller som hjälper mot negativ energi

Är du utsatt för negativ energi? Här är 6 kristaller som hjälper

Negativ energi är egentligen inget annat än energi, den är varken positiv eller negativ, den är bara just energi. Däremot kan energin kännas på ett sätt som påverkar oss väldigt påtagligt och ibland negativt. Ett mera lämpligt namn skulle nog kunna vara ”oönskad energi”.

Oönskad energi

Oönskad energi är energi som kan bero på gräl, osämja, avund, ilska, desperation, sorg… Går du till exempel in i ett rum där personerna just haft ett gräl så kan man ofta känna osämjan i atmosfären. Grälet ligger liksom i luften och dallrar. Ibland händer det att du blir utsatt av energi som riktas emot dig utan att du vet om det, om denna energi har växt fram ur till exempel ilska eller avund så påverkas man ofta av den även om man inte vet om att det är just därifrån energin kommer. Den riktade energin känns ofta som en obehagskänsla, mörk och tät och man kan få fysiska besvär (hjärtklappning, andnöd, ont i kroppen osv..) eller så känns livet bara grått och tråkigt och man är på dåligt humör eller känner att allt är meningslöst.

Ibland upplöses denna oönskade energi av sig själv men går man i den länge så för den ett allt större grepp om sinnet och påverkar hela ens energifält och kan bli ganska svår att bli av med.

Klippa banden

Ett bra sätt när man känner att energin kommer från en person som man gjort sig osams med är att ”klippa banden”. Denna meditation lär Gitte ut på baskursen i kristallhealing och brukar göra när den när hon är ute och föreläser.

Den går i princip ut på att man föreställer sig en massa trådar i olika tjocklekar mellan dig och andra människor (man behöver inte veta/se vilka det är) och helt enkelt klipper av trådarna med en jättelik sax! En del trådar kan behöva klippas av flera gånger om de växer ihop igen och meditationen kan gärna upprepas flera dagar i rad tills alla trådarna är borta. Efter varje meditationstillfälle skyddar man sig i en vit bubbla som bara släpper in de band du vill ha in.

Detta är en mycket effektiv meditation som man inte kan göra för ofta!

Vi på Kristallakademin gör den ofta när vi känner att vi behöver rensa och meditationen behöver inte ta mer än 5 minuter. När vi gör den så brukar vi hålla en svart turmalin i ena handen och en annan i den andra beroende på vad saken gäller eller om vi bara klipper banden rent allmänt. Se listan på stenar lite längre ner…

 

 

Ruta in hemmet för att skydda

Ett bra sätt att skydda sitt hem är alltid att ”ruta in” det med kristaller. Med ruta in menar vi att ställa en skyddande kristall i hemmets yttersta hörn. Hörnen är en plats där energi gärna stagnerar och genom att ställa en kristall som eliminerar negativ energi där så har du i alla fall skyddat dig mot att det negativa ska rota sig där. Vi använder fina glasburkar med lock där vi också bland annat hällt i grovmalt mineralsalt.

 

 

6 stenar som Kristallakademin rekommenderar

1. Svart turmalin

I toppen på listan ligger Svart turmalin som är en av de mest effektiva stenarna som jag känner till för att omvandla negativ energi och en av de som vi använder allra mest. Svart turmalin har en förmåga att lösa upp täta ansamlingar av energi och lösa upp dem till en snabbare och lättare vibration. Dessutom jobbar svart turmalin på frekvenser som aktiverar beskyddande nivåer av energi vilket gör att den stärker aurafältet där den placeras, vilket innebär att den inte bara stärker auran runt den som bär den på sig utan även i byggnader som har en annan form för energifält (aura). Den tillhör jordelementet och jobbar på jordande frekvenser och baschakrat.

2. Rökkvarts

Tvåan på listan måste bli denna därför att rökkvarts har en fantastisk egenskap att lösa upp och omvandla negativ och stagnerad energi efter till exempel osämja och gräl. Den skyddar också mot oönskade energiattacker men har sin absoluta styrka i att rena just hemmets energi.

3. Snöflingeobsidian

Den hamnar som nummer tre därför att obsidianen i sig har en mycket renande och jordande förmåga. Den vibrerar också på frekvenser som skyddar mot icke-jordiska attacker. Snöflingeobsidianen stärker också uthålligheten och andekommunikationen och öppnar upp så att man kan få hjälp att stå emot och rena.

4. Peridot

Den skyddar också i hemmets atmosfär och tillhör jordelementet. Den jobbar på frekvenser för hjärtchakrat och solar plexus och har utdrivande effekter vilket innebär att om den negativa energin manifesterats i din fysiska kropp eller i auran så hjälper den kroppen att göra sig av med energiförtätningarna.

5. Ametist

Den borde egentligen ligga på förstaplatsen för det är en så otroligt läkande och renande sten. Men den hamnar på en hjärtlig femteplats för sin enorma förmåga att öppna upp, rena och balansera alla energier. Använd den gärna tillsammans med de andra stenarna

6. Rosa turmalin

När man känner att man blir ”attackerad” av negativ energi så är det lätt att lägga all fokus på att enbart skydda sig. Men tänk på att den responsen bygger på rädsla och att tät, mörk energi har sin grogrund i känslor som rädslor som ju vibrerar på en väldigt låg frekvens. Ett sätt att möta denna frekvens är genom att tillsammans med de skyddande stenarna också placera en kärleksfull sten och rikta spetsen utåt så att kärleken sprids utåt.

"Mota med kärlek"

En sten som är mycket effektiv för detta är rosa turmalin, som har en del av den svarta turmalinens egenskaper eftersom de tillhör samma familj men som jobbar på hjärtchakrats frekvenser och som tillhör det renande vattenelementet. Rosa turmalin är aktiv på frekvenser som skänker känslomässig läkning och ren klar kärlek. Rosenkvarts är också en känslomässigt läkande sten men den har en betydligt mildare energi än den rosa turmalinen och är därför för ”mild” när man är utsatt för energiattacker.

dec. 11, 2023

Jag har varit utsatt för sjukdomar och frakturer sedan flera år tillbaka. Det som är mest utmärkande är att jag 2022 i januari fick covid sedan postcovid hjärntrötthet som till slut resulterade i utmaning och depression. Jag är fortfarande sjukskriven pga utmattning, benbrott impengment i axeln.
Nu vill jag försöka bryta denna onda cirkel med kristaller och jag ska gå på nattvard på söndag.

Var kan jag köpa dessa kristaller?

Med vänliga hälsningar Marina Johansson

Marina Johansson
sep. 10, 2023

Var kan man köpa dessa stenarna mot oönskad energi? Var hos en person som sa att den kände det i min kropp! Aldrig hört tidigare men vill såklart ha bort denna om det finns för att må bra! Hör av er /Tack

Stefan Nordén

Lämna en kommentar