★ ÅRETS KRISTALLKALENDER ÄR HÄR ★ NU KAN DU BETALA MED KLARNA ★ ★ Årets Kristallkalender är här ★ Nu kan du betala med Klarna ★

Alla blogginlägg

5 kristaller som hjälper mot stress

5 kristaller som hjälper mot stress

Ta kontroll över din stress! 5 stenar som hjälper…

Ibland kan du känna dig så överväldigad av vad du har att göra under en dag att du känner dig stressad och både fysiskt och känslomässigt dränerad. Du känner dig trött, men sover oroligt och när du vaknar nästa morgon känns det som om du inte sovit alls. När du kommer in i detta tillstånd då behöver du hjälp! Att stressa ytterligare skapar bara ytterligare stress och trötthet och du blir inte ett dugg mer effektiv, snarare tvärtom!

Stress manifesteras oftast i ett obalanserat Solar Plexus, och symptomen på “vår tids” stress kan vara:

  • Koncentrationsbrist
  • Försämrat minne
  • Somnar under dagen
  • Sömnlöshet
  • Matsmältningsproblem
  • Ätstörningar
  • Stressrelaterade hudproblem som stressexem och acne
  • Matallergier

Dessa kristaller hjälper mot stress

Ametrin

Ametrin är en mix av citrin och ametist och har därför egenskaperna från dessa. Den avlägsnar mentala och känslomässiga blockeringar och stärker kreativiteten. Den underlättar förmågan att acceptera förändringar genom att den dämpar oro och har en balanserande effekt på yin och yang energierna. Den löser muskelspänningar och lättar sinnet. Drick som elixir eller bär den på dig en tid.

Smaragd

Grön beryll (smaragd) skänker känslomässig balans och eliminerar vår tids stressjukdomar och hjälper dig att uppnå din fulla potential. Den stärker vitaliteten och lindrar stressrelaterade magproblem som kan ge illaluktande rapningar och sura uppstötningar. Bär den på dig under en längre tid.

Bärnsten

Bärnsten renar kroppen, sinnet och auran. Den hjälper till att rensa sinnet så att man kan vara mer närvarande i nuet. Den lugnar och löser upp känslomässiga störningar och negativitet, och underlättar förmågan till att fatta beslut. Bärnsten balanserar yin och yang energierna. Hjälper vid hudproblem och stärker hormonbalansen. Som elixir kan den lösa matsmältningsproblem. Bär den gärna på dig under en längre period.

Citrin

Citrin underlättar förmågan att fatta beslut vilket ger ett allmänt bättre flöde i livet. Den hjälper dig kontrollera humörsvängningar och balanserar yin och yang energierna. Hjälper vid matsmältningsproblem och löser känslomässiga blockeringar. Drick som elixir eller bär den på dig.

Tigeröga

Tigeröga balanserar yin och yang och skapar balans mellan hjärnans båda halvor. Den lindrar depressioner, oro och lugnar kaosartade tankemönster. Bra för att läka matsmältningssystemet. Bär den på dig under en längre period.

Lepidolit

Lepidolit innehåller spårmängder av litium vilket gör den mycket lämplig för att uppnå känslomässig balans. Den ger inre frid och synliggör orsakerna till smärtsamma erfarenheter så att man kan acceptera och utvecklas. Lepidolitens lugnande energi kan användas av de som lider av posttraumatisk stress (PTSD) och lugnar barn med ADHD och sömnproblem.

Ta en kort paus

Ett annat sätt att använda kristallerna mor stress är att ta en kort paus.

Sätt dig tyst och håll en kristall i handen och börja slappna av genom att bli mer medveten om din andning. Visualisera att det regnar utanför. Låt tiden gradvis sakta ner. Känn hur det skapas ett lugn inom dig och hur du blir mer centrerad inuti. Föreställ dig att regnet upphör och att solen tittar fram. Föreställ dig en vacker regnbåge som uppenbaras högt upp på himlen.

Gör gärna denna effektiva visualisering när du känner att stressen börjar ta över. Gör den under några minuter varje dag eller längre, om du kan ta mer tid för dig själv. Efter några dagar kommer du att bli mer klar i tankarna och känner att du har kontroll över allt som ska göras, istället för att det som ska göras kontrollerar dig.

Lämna en kommentar