★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Alla blogginlägg

5 kristaller som hjälper mot stress

5 kristaller som hjälper mot stress

Ta kontroll över din stress! 5 stenar och kristaller som vi tycker hjälper…

Ibland kan du känna dig så överväldigad av vad du har att göra under en dag att du känner dig stressad och både fysiskt och känslomässigt dränerad. Du känner dig trött, men sover oroligt och när du vaknar nästa morgon känns det som om du inte sovit alls. När du kommer in i detta tillstånd kan du behöva extra stöttning. Att stressa ytterligare skapar bara ytterligare stress och trötthet och du blir inte ett dugg mer effektiv, snarare tvärtom!

Stress manifesteras oftast i ett obalanserat Solar Plexus, och symptomen på “vår tids” stress kan vara:

  • Koncentrationssvårigheter
  • Försämrat minne
  • Svårt att hålla sig vaken under dagen
  • Sömnlöshet
  • Matsmältningsproblem
  • Ätstörningar
  • Stressrelaterade hudproblem såsom stresseksem och acne
  • Matallergier

Dessa stenar och kristaller tycker vi hjälper och stöttar vid stress

Ametrin

Ametrin är en mix av citrin och ametist och lär därför ha egenskaperna från båda kristallerna. De sägs avlägsna mentala och känslomässiga blockeringar och kan stärka kreativiteten. De lär underlätta förmågan att acceptera förändringar genom att de dämpar oro och sägs ha en stark balanserande effekt på yin och yang energierna. De kan lösa muskelspänningar och lätta sinnet. Drick som elixir eller bär kristallen på dig under perioden som känns tung, och gärna en period efter det att du känner dig bättre.

Smaragd

Grön beryll (smaragd) sägs skänka känslomässig balans och eliminera vår tids stressjukdomar och kan hjälpa dig att uppnå din fulla potential. De lär stärka vitaliteten och lindra stressrelaterade magproblem som till exempel yttrar sig i form av illaluktande rapningar och sura uppstötningar. Denna kristall går bra att bära under en längre period. 

Bärnsten

Bärnsten lär rena kroppen, sinnet och auran. De kan hjälpa till att rensa sinnet så att man kan vara mer närvarande i nuet. De sägs lugna och lösa upp känslomässiga störningar och negativitet, och kan underlätta förmågan till att fatta beslut. Bärnsten lär även balansera yin och yang energierna, hjälpa vid hudproblem och stärka hormonbalansen. Som elixir kan den lösa matsmältningsproblem. Bär gärna stenen på dig under en längre period.

Citrin

Citrin sägs underlätta förmågan att fatta beslut vilket kan ge ett allmänt bättre flöde i livet. De lär hjälpa dig kontrollera humörsvängningar och balansera yin och yang energierna. Citrin kan även hjälpa vid matsmältningsproblem och lösa känslomässiga blockeringar. Drick som elixir eller bär den på dig.

Tigeröga

Tigeröga kan balansera yin och yang och lär skapa balans mellan hjärnans båda halvor. De sägs lindra depressioner, oro och lugna ett kaotiskt tankemönster. Även denna kristall lär vara bra för att läka matsmältningssystemet. Bär gärna tigeröga på dig under en längre period.

Lepidolit

Lepidolit innehåller spårmängder av litium vilket sägs göra den mycket lämplig för att uppnå känslomässig balans. De lär även ge inre frid och synliggöra eventuella orsaker till smärtsamma erfarenheter så att man kan få möjlighet att acceptera och utvecklas. Lepidolit lär ha en starkt lugnande energi, och denna energi sägs vara lämplig att användas av de som lider av posttraumatisk stress (PTSD). De sägs även lugna barn och vuxna med ADHD och sömnproblem.

Ta en kort paus

Ett annat sätt att använda kristallerna vid stress är att ta en kort paus.

Sätt dig tyst och håll en kristall i handen och börja slappna av genom att bli mer medveten om din andning. Visualisera att det regnar utanför. Låt tiden gradvis sakta ner. Känn hur det skapas ett lugn inom dig och hur du blir mer centrerad inuti. Föreställ dig att regnet upphör och att solen tittar fram. Föreställ dig en vacker regnbåge som uppenbaras högt upp på himlen.

Gör gärna denna effektiva visualisering när du känner att stressen börjar ta över. Gör den under några minuter varje dag eller längre, om du kan ta mer tid för dig själv. Efter några dagar kan du bli mer klar i tankarna och känna att du har kontroll över allt som ska göras, istället för att det som ska göras har kontroll över dig ♡

Lämna en kommentar