★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Adventskalender

Lucka 5 - Digital adventskalender

Lucka 5 - Digital adventskalender

Välkommen till Kristallakademins digitala adventskalender 2022! Vi öppnar en ny lucka varje dag med olika kristalltips, övningar och annat magiskt som kan förgylla dina dagar fram till jul. Varje blogginlägg består av en lucka så att du kan spara tipsen och göra övningarna, precis när du vill.

Lucka 5

Idag får du tips på olika sätt att jorda dig på. Det finns både kristaller och övningar att göra för att känna sig lite mer grundad. Att jorda sig (eller grunda sig) handlar om att koppla ner, om att balansera kroppen och återföra all den överaktiva energi som pågår i uppe huvudet ner till jorden. 

Jordning är nyckeln till välbefinnande och nyckeln till andlighet. Det handlar om att vara närvarande i nuet och fullt medveten och om förmågan att kunna njuta av det som händer här och nu. Det handlar om känslan av att vara i total balans och om att vara trygg i den du är och tillfreds och nöjd med det du har. 

Fyra viktiga chakran

När man jordar sig så finns det fyra chakran man kan tänka på; baschakrat, jordstjärnechakrat och chakrana under fotsulorna.

✫ Baschakrat - har sin placering vid ryggradens slut. Chakrat påverkar njurarna, tarmarna, ryggraden och binjurarna och är förknippat med överlevnad, rädslor och den fysiska identiteten. När detta chakra är i balans känner man sig stabil och jordad, har fysisk hälsa och man känner tillit och känner att man lever i överflöd.

✫ Jordstjärnechakrat finns ca. 30-45 cm under fötterna. Chakrat sammanlänkar kroppen och själen till den magnetiska kärnan i vår planet och jordar kroppens övriga sju huvudchakran och kan ses ungefär som rötterna på ett träd. Chakrat är centrum för det undermedvetna och här finns nycklar till tidigare liv, karma och ursprungets DNA. När detta chakra är i balans finns balans mellan den eteriska kroppen och den fysiska världen. En känsla av att vara i kontakt med sin inre potential och en känsla av trygghet.

✫ Fotchakrana - har sin placering strax under fotsulorna där fotvalvet och framfotens trampdyna möts. Vi har alltså en på var fot. När detta chakra är i balans känner man sig jordad och att man står stadigt både fysiskt och psykiskt, man känner ett lugn och en trygghet, vishet och har en inre guidning.

Obalans i chakrana

När alla dessa fyra chakra är i obalans, det är då man ”går in i väggen”. Man blir splittrad och totalt sönderstressad. Man kan inte tänka klart och man varvar aldrig ner ordentligt. Kroppen börjar ge fysiska symptom och försöker kompensera och i värsta fall börjar den stänga ner. Men lyckligtvis så går det i de flesta fall inte så här långt. Man lyckas få tillbaka balansen i alla fall för stunden. Även om alla fyra chakra kan vara i obalans samtidigt så kan de vara det i lite olika stadier och detta visar sig ofta genom olika symptom.

✫ Obalans i baschakrat skapar rädslor, brist på disciplin, rastlöshet, undervikt, mentalt icke närvarande, man känner sig tung, trög, monoton, har övervikt och är materiellt girig.

✫ Obalans i jordstjärnechakrat visar det sig genom en känsla av allmän obalans i form av yrsel, svindel, matstörningar och blodcirkulationsproblem samt fysiska problem i benen, höfterna, bäckenet, fötterna, knäna och anklarna.

✫ Obalans i fotchakrana är ofta kopplat till jordstjärnechakrat och skapar vilsenhet och förstärker känslan av både obalans i form av fysisk yrsel och sinnesmässig obalans.

Att återta balansen

Även om du inte känner igen några av de ovan symptom som kan vara tecken på obalans så kan det ändå vara bra att regelbundet jorda sig för att aldrig hamna i det där läget där man slås ur balans. 

Övning, så kan du jorda dig: 

Du kan jorda dig med lite hjälp av en kristall, en bra sådan är Hematit. Bär den på dig om du behöver jorda dig, finna balans eller om du vill manifestera en dröm till verklighet. Du kan sitta med hematiten i handen under meditation eller bära den med dig under dagen.

Här hittar du fler kristaller för jordning. 

Fler tips på hur du kan jorda dig är att:

  • Krama ett träd! Naturen lugnar alltid.
  • Dansa till din favoritmusik.
  • Meditera en stund.
  • Krama någon du tycker om.
  • Spendera tid med djur.
  • Gå barfota och fokusera på hur det känns när fötterna nuddar jorden.

Vill du lära dig mer om Kristallhealing?
Då kan du gå en kurs här på Kristallakademin! Det är en djupgående onlinekurs i kristallhealing och hur det fungerar. I kursen ingår bland annat kroppens energisystem, chakran, auran, hur du använder kristaller, hur de påverkar kroppen, vilka kristalller du bör börja med, hur du använder pendel, hur man kan göra kristallutlägg och massor mer. Läs mer och köp kursen idag! 

Lämna en kommentar