★ GÅ VÅR STORA KRISTALLKURS, FRÅN 850 KR I MÅNADEN ★ ★ Gå vår stora kristallkurs, från 850 kr i månaden ★

Adventskalender

Lucka 13 - Digital adventskalender

Lucka 13 - Digital adventskalender

Välkommen till Kristallakademins digitala adventskalender 2022! Vi öppnar en ny lucka varje dag med olika kristalltips, övningar och annat magiskt som kan förgylla dina dagar fram till jul. Varje blogginlägg består av en lucka så att du kan spara tipsen och göra övningarna, precis när du vill.

Lucka 13

Idag ger lucka 13 dig tips på hur du kan stärka din intuition. Intuition är den där instinktiva känslan i magen när du vet att något du gör är rätt eller fel, eller det ögonblicket du stannar upp och bara måste ringa någon du har tänkt på ett tag. Du vet inte varför du känner så; det är bara en intuition.

Vad är intuition?
Att lära sig lita på magkänslan är en viktig färdighet att ha - det sägs ju att magkänslan aldrig ljuger! Magen sägs även fungera som vår andra hjärna och kan vara en kroppslig känsla som låter oss veta hur vi känner om något innan vårt logiska sinne tar vid. Så många av oss har tappat greppet om vår magkänslor, och vi blundar för vår intuition då vi har blivit lärda att det logiska sinnet har övertaget. Detta kan leda till att vi känner oss vilsna, oförmögna att fatta beslut och frånkopplade från vårt inre jag. Genom att öva på att lyssna inåt kan vi lära oss urskilja sinnet från intuitionen, vilket kan vara en bra färdighet att ha med sig i livet. 

4 sätt att stärka intuition:

✫ Meditera - budskap från intuitionen tenderar att göra sig hörda när vi sitter i tystnad och är närvarande i stunden. Ametist lär vara en kristall som kopplas till tredje ögat, ett energicenter som står för intuition och klarseende. Håll i kristallen när du mediterar. 

✫ Digital detox - ibland kan det underlätta att stänga av yttre stimuli ett tag. Internet kan ibland vara ett brus av alla möjliga åsikter och tankar som tar upp vår uppmärksamhet. Gå gärna ut i naturen en stund, och lämna mobilen på flygläge. Trädagat lär ge en känsla av lugn och frid, perfekt när man vill få kontakt med sin intuition. 

✫ Släpp den logiska tanken - och connecta istället djupare in till ditt hjärta. Vad känner du just nu? Kunzit lär aktivera hjärtats kunskapskälla och inre vetande! 

✫ Arbeta med kristaller för intuition – Labradorit, Celestin, Selenit och Sodalit är några exempel på kristaller du kan arbeta tillsammans med. Meditera med dem, placera dem över dina chakran (se lucka 1) eller bär dem med dig ett tag. 

 

Vill du lära dig mer om Kristallhealing?
Då kan du gå en kurs här på Kristallakademin! Det är en djupgående onlinekurs i kristallhealing och hur det fungerar. I kursen ingår bland annat kroppens energisystem, chakran, auran, hur du använder kristaller, hur de påverkar kroppen, vilka kristalller du bör börja med, hur du använder pendel, hur man kan göra kristallutlägg och massor mer. Läs mer och köp kursen idag! 

Lämna en kommentar