★ LÄR DIG PENDLA - KLICKA HÄR ★ ★ Lär dig pendla - Klicka här ★

Stjärntecken

Oxens period & en liten månguide

Oxens period & en liten månguide

Nu är det tid att grunda oss in i Oxens jordiska och praktiska energi. Oavsett vilket stjärntecken du är född i kan oxens period väcka våra sensuella, vårdande och praktiska sidor. Så passa på att ge näring åt dina sinnen, skapa tid för återhämtning och njutning och ta hjälp av energin för att blomma ut till den bästa versionen av dig själv.

Solen gick in i Oxens tecken den 21 april och här nedan får du en liten energiprognos och månguide över denna period. Månaden är extra speciell då vi både har en solförmörkelse OCH en månförmörkelse! 

Oxens period

Oxens ledord är: grundad, pålitlig, lojal, stadig, stark, klok, jordnära, orubblig, njutningssökande, saftig, blommande, sinnlig, solid, envis, ihärdig, tålmodig men också lat och motståndskraftig till förändring.

Här hittar du våra stjärntecken-kit, perfekt för dig som är Oxe eller för dig som vill få kontakt med Oxens energi!

Kristaller för Oxens period

☾ Jade lär hjälpa oss att släppa in mer glädje i livet. Den sägs också vara lugnet i stormens öga, så bär den med dig för att balansera dig under denna kraftfulla förmörkelse-månad.

☾ Pyrit lär skydda mot olika former av faror, men är också en sten för styrka och jordning. Meditera med den för att komma i kontakt med dig själv och för att förankra dig med oxens grundande energi.

☾ Smaragd lär öppna upp hjärtchakrat och ge stöd när det kommer till förändring. Ta hjälp av kristallen för att komma i kontakt med ditt hjärtas sanning.

☾ Safir sägs kunna öppna våra sinnen. Bär den med dig för att öppna upp för allt det vackra omkring dig!

Ta hjälp av Oxens period för att:

…njuta av livet, ta ett steg tillbaka, sakta ner och ge tid för sånt som läker både kropp och själ. Att våga ta ett steg tillbaka är också ett sätt att go with the flow!

Liten månguide under Oxens period

Solförmörkelse och Nymånen i Oxen 30 april
En solförmörkelse inträffar alltid vid en nymåne. Nu står månen mittemellan jorden och solen. Den här nymånen och solförmörkelsen är en utmärkt tid för att bli extra tydlig med dina intentioner och skriva ner konkreta handlingssteg så att du kan uppfylla dem. Reflektera över frågan: ”Vilka är de viktigaste livsvärderingarna för mig?”

Total Månförmörkelse och fullmånen i Skorpionen 16 maj
En månförmörkelse inträffar alltid på en fullmåne och det är när jorden står emellan månen och solen och skär av solens ljus från månen. Under förmörkelser är det inte läge att manifestera, utan istället fokusera på att förankra oss i nuet. Detta kan vi göra genom att spendera tid i naturen, meditera eller helt enkelt göra sånt vi älskar. Fokusera mer på självreflektion och att aktivt släppa taget om det som inte stöttar dig. Reflektera över: ”Hur kan jag lyssna mer till min magkänsla och hur känns den?”

Psst! Förmörkelser är väldigt kraftfulla fenomen. De kan ge oss en själslig boost, speciellt om vi känner oss fast eller lite vilsna på vägen. Känslor kan även löpa amok under förmörkelser så se till att hålla dig grundad och närvarande.

 Månadens mantra

"Jag tillåter mig själv att njuta mer av stunden”

 

 En liten recap om Oxens period: 

Spara gärna bilden och dela i dina sociala medier, glöm inte att tagga oss! 

Vill du lära dig mer?

Miniguide om månfaserna: läs mer här

Vilka kristaller passar för varje zodiak? läs om varje stjärntecken här 

Lite kort om nymåne & fullmåne ☾

Nymånen kännetecknas av: nystart & nya intentioner.
Det är den första månfasen och den kan ses som en blank canvas eller som ett oskrivet blad. Månen syns inte på natthimlen och man kan likna det vid att vi nu planterar våra drömfrön (intentioner) i den mörka jorden så att de kan gro tillsammans med måncykeln.

Att göra vid nymånen: 
Gå inåt och reflektera över vilka områden i ditt liv du är tillfreds med och vilka som du skulle vilja utveckla. Härifrån sätter du dina nya intentioner och börjar manifestera det du vill kalla in mer av.

Fullmånen kännetecknas av: fullbordan & firande
Den här fasen är kulminationen av en cykel och den förstärker allt du har arbetat med under måncykeln fram till nu.

Att göra vid fullmånen:
Klappa dig själv på axeln och fira allt du åstadkommit. Skriv en tacksamhetslista eller ge dig själv tid att göra något som du älskar. Det här är dessutom en tid då du kan hedra det som finns inom dig och släppa taget om det som du inte vill ta med dig framåt.

OBS! Vid förmörkelser rekommenderas INTE manifestering av något slag. Energin är vild och oberäknelig och det bästa är att ta ett steg tillbaka, lita på de kosmiska energierna och go with the flow. 

Om Zodiaken:

Inom området astrologi är zodiaken en uppdelning av solens, månens och de olika planeternas banor över stjärnhimlen. Stjärnhimlen delas in i tolv stjärntecken och dessa är: Väduren, Oxen, Tvillingarna, Kräftan, Lejonet, Jungfrun, Vågen, Skorpionen, Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna.

Happy Taurus season! / Team Kristallakademin 

Lämna en kommentar